Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to zábavně, byť ne tak zábavně a komplexně jako HoT. Možná to je tím, že je tu jen jeden rod, kolem něhož se točí děj. Jinak tu ale všechno je - intriky, násilí, sex. Trochu potíž je s tím, jak se tvůrci snaží být politicky korektní. Tlačit na trůn ženu má v historii paralely a dává to smysl. Afro-Targaryan už o dost méně. Pokud chtěli mít tvůrci rasově pestré složení postav, dávalo by víc smysl mít tam černé postavy jako krále nějaké jižní země. Nomádi z Asie byli minule řešeni podobně a zapadlo to bez problémů. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zkurvené pondělky teď budou na pár týdnů pro nemalou část populace poněkud snesitelnějšími. Vykalkulovaná sázka na jistotu. Již na první pohled to vypadá, že budeme sledovat vesměs to samé, co jsme už viděli v původním seriálu. Trošku mě mrzí, že zde je k vidění prokazatelně hlavní postava, která je současně vypravěč a velmi by mě překvapilo, kdyby se jí v blízké době cokoli stalo. V původním seriálu byl v popředí celý rod Starků a bylo tedy více prostoru připravit si pro diváky spoustu nečekaných a šílených zvratů, které činily seriál tak výjimečným. Každopádně, rod Targaryenů je správně šílený a věřím, že nám připraví spoustu hodin zábavy, zrad a hlavně násilí. Úvodní epizoda byla velmi slušná a našlapaná nemalým množstvím akce, což není pro GoT úplně typické. Zpravidla série začíná vždy pečlivým rozmisťováním figurek po hrací ploše. Zde se jde rovnou po hlavě na věc. Negr s dredy je bohužel nezbytná daň doby, ve které seriál vznikl a působí prozatím neuvěřitelně otravně a připomíná v celém seriálu někoho jako je Pekarová, když se navzdory svému neměřitelně nízkému intelektu snaží dělat chytrou. Bohužel nic nenasvědčuje tomu, že by měl být brzy brutálně odstraněn ze scény. A vůbec celkové obsazení mi připadá poněkud rozpačité a prapodivně vybrané. Na první pohled mi nikdo kromě psychopatského albínka moc nepřirostl k srdci. A tím vůbec nechci zpochybňovat herecké kvality kohokoli ze zúčastněných. Jen tam nevidím absolutně žádné charisma, což není zrovna nejlepší stavební kámen. Čekal jsem každopádně obrovský průser a není to ani zdaleka tak špatné. [83 %] ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný návrat v jaký jsme doufali! Původní seriál Hra o trůny před třemi lety neskončila úplně nejlíp a mnoho diváků po závěrečné řadě zanevřela nad celým seriálem. Dnes se ale píše rok 2022 a HBO nám přináší první spin-off jménem Rod Draka. A jak zatím seriál působí po první epizodě? Je to super! Hned na první pohled jde vidět, že HBO do seriálu nasypalo výrazně více peněz než do původního seriálu a jde to znát. Efekty působí propracovaněji a celkově na vizuální efekty nejde nadávat. Samotní draci sice nejsou pořád dokonalí, ale je to pořád televizní tvorba, která se posouvá kupředu a není pochyb, že za pár let budou seriály na stejné úrovni jako filmy. Přeci jenom si musíme uvědomit, že peníze se více a více investují. Ale zpátky k hlavnímu tématu. Rod Draka dělá přesně to, co by měla Hra o trůny dělat. Propracované dialogy, zajímavé postavy, intriky. Původní seriál v tomto exceloval a ve své nejlepší formě patřil k tomu nejlepšímu co na televizních obrazovkách diváci mohli spatřit. Rod Draka směřuje k tomu, aby se stal pravým nástupcem svého staršího bráchy. A když do toho započítáte výborného režiséra Miquela Sapochnika s kameramanem Fabianem Wagnerem (dělali společně Bitvu bastardů) a skladatele Ramina Djawadiho (jeho hudba je pořád vynikající a při závěrečných titulcích, kdy začne hrát původní hudba ze Hry o trůny jsem měl skoro slzy na krajíčku), tak se není popravdě čeho bát. Seriál začal parádně a je jen otázka jestli se zbytek epizod povede. Já osobně jsem znova zamilovaný a po zpackané osmé řadě Hry o trůny jsem nadšený. Nemůžu se dočkat dalších dílů! ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny je zpět a myslím že to začíná skvěle(ne perfektně, ale skvěle). Rod Draka zatím používá to nejlepší co bylo na původním seriálu(politika, intriky, vztahy v rodině, charakterově šedé postavy) a všechno to zabaluje do opět skvělého vizuálu a epické hudby Djawadiho. Jediné co bych vytknul a v čem souhlasím s Nevkou je postava Deamona. Ačkoliv je Matt Smith v roli Deamona Targaryena skvělý a správně odporný jeho linka mi přišla až moc rychlá a přál bych jí o něco větší péči a pomalejší tempo. To samé bych si i přál u linky těhotné královny a jejího syna. I tak mám obrovskou radost a doufám že časem tenhe seriál neskončí stejně jako jeho předchůdce. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanoušek Her o trůny, ale zkusil jsem první díl tohoto příbuzného a akorát jsem se přesvědčil, že to není pro mne. Fantasy středověk s drakama, rozjíždějících se více linek se spoustou postav, sázka na brutalitu ( včetně toho laciného porodu s císařským řezem ) a sex. Jak říkám nic pro mne, ale věřím, že milovníci tohoto stylu a žánru mají žně, protože jestli před něčím musím smeknout, tak je to výprava a vizuál, které mají parametry podívané toho nejdražšího velkofilmu. Hlavně za to dávám hvězdy. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)
  • Na turnaji jsme mohli vidět tyto rody: Zlatý lev – rod Lannisterů, Černý jelen na žlutém poli – rod Baratheonů, Černé pelety na červeném pozadí – rod Coleů, Červený lukostřelec na zeleném pozadí – rod Tarlyů, Hořící věž domu – rod Hightowerů, Stříbrný mořský koník na mořské zelené – rod Velaryonů, Skákající pstruh nad vodou – pravděpodobně starý znak rodu Tullyů, Orel – rod Mallisterů, Žluté slunce a trojúhelníkový tvar na modrém pozadí – rod Leffordů, Tři havrani nesoucí srdce – rod Corbrayů, Obrácený muž stažený z kůže – rod Boltonů, Černý Zlovlk – rod Starků. (Veskoslav)
  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)

Reklama

Reklama