Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (181)

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod tri mená, Considine, Smith, Alcock. Filmári od Amazonu by si mali ísť po školenie ako obsadzovať hlavné úlohy. Toto vyšlo na jednotku s hviezdičkou. Ja som s prvým dielom veľmi spokojný. Na rozdiel od Prsteňov, či chceme či nie, porovnávaniu sa nevyhneme, je zrejmé že tvorcovia tušia čo chcú ukázať ďalej. Ako úvod a rozbeh funguje prvý diel skvele. Od GOT sa hneď odlišuje seriál jemne, ale dôsledne, vážnejšou atmosférou v prvom rade a mne to sadlo. Uvidíme čo ďalej. (8/10) ()

Chmur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju knihy George Martina. Ze seriálu Hra o trůny jsem viděl všehovšudy asi 3 série. Pak už jsem to nedával a ten seriál z mnoha příčin nenávidím. Rod draka vznikl na základě relativně nudné předlohy, popisující historii Targaryenů. V prvním díle se autoři celkem věrně drží předlohy a zároveň dějepisné předloze dodávají šťávu. Výběr herců mi zatím připadá většinou velmi dobrý. Nemám rád, když se někam cpou afroameričané jen kvůli kvótám či rasové korektnosti a tento seriál není výjimka. Corlys Velaryon má v předloze krev Valyrijců, pro které je typická hodně světla kůže ale budiž. Není to nic, na čem extra záleží. Jen je to hloupé. Některé scény např. turnaj vs porod jsou režijně zvládnuty bravurně. Moc jsem ale nepochopil některé souboje v turnaji. Pokud by princ Daemon dřevcem zaútočil na koně namísto Hightowera, musel by být dle pravidel Martinova světa vyloučen. Také souboj s Colem byl divný. Zkušený princ Daemon by se určitě neotočil k soupeři zády, aby se pak nechal porazit. Jsou to drobnosti, ale moc nechápu uvažováni režiséra. Snad se to nebude moc často opakovat. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak 172 let před “blížící se zimou”… celkem solidní volnost nad Trůny zaručena. Epizoda jako taková se hodně snaží jak nastínit situaci (hodně se mluví), tak nenudit (turnaj, čistka Zlatých plášťů). Dál se (překvapivě) hodně snaží držet laťku i zvolenou hladinou přístupnosti. Za sebe nesu zle smrt královny. V Trying je skvělá a byla jediná solidní volba castingu :(. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť House of the Dragon ma milo prekvapila. Od spin-offu Game of Thrones som po poslednej sérii skutočne nečakal veľa, ale nová časť je skutočne solídna osmička. Paddy Considine je ako Viserys veľmi charizmatický, Matt Smith s postavou Daemona na jednotku stvárňuje arogantného princa a Milly Alcock si už po niekoľkých scénach získala moje sympatie. Bohužiaľ, ostatné postavy mimo rodu Targaryenovcov ma príliš nezaujali a prvej epizóde tiež chýba silnejší odpich v podobe neočakávaného zvratu. 8/10 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyzera to na poctive pokracovanie uspesnej a v 6tich seriach i precizne natocenej uspesnej fantasy Game of Thrones. Tento diel som si pozrel 2x. Prvykrat kvoli zorientovani sa v menach postav, ich rodoch a vztahoch medzi nimi. Som zvedavy ako to bude medzi mladou princeznou btw. povahou pripominajucu Aryu a jej brutalnym strykom, ci ake intrigy nam predostru hraci pri velkom stole. Legendarna dvojka "pavuk" a "malicek"...tito pochadzali z rovnajkej predlohy majstra spisovatela G.R.R. Martina. Myslim, ze sa mame na co tesit. Kratke pisomne upovedomenie divakov, ze sa dej bude odohravat 172 rokov pred Daenerys a ponechat zaverecne zname melodie, boli vyborne tahy. Hoci porovnavaniu sa tato seria samozrejme nevyhne. Btw. videli sme na chrbte Viserysa zaciatok greyscale - "kamennej choroby"? ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)
  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)
  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)

Reklama

Reklama