Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (183)

Selixinho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem, jak tu někteří komentují ve stylu "hodně slov, málo draků" a nahodí sem 3 hvězdičky. Lidi vzpamatujte se, pamatujete si na první sérii GoT? Říkáte tu, že CGI je špatný, viděli jste jiné současné seriály? No což, to je vaše věc, iMDB hodnocení je kompletně jiné. Já jsem shledal první epizodu asi nejvěrnější adaptací knihy v dějinách kinematografie. Opravdu vše, co jsem četl, jsem tady viděl (jinou barvu pletí u rodu Velaryonů neřeším). Fantastické. Pokud se budou knihy držet i nadále, budeme všichni brečet a trhat si vlasy, asi jako u prvních čtyřech sérií Game of Thrones. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť House of the Dragon ma milo prekvapila. Od spin-offu Game of Thrones som po poslednej sérii skutočne nečakal veľa, ale nová časť je skutočne solídna osmička. Paddy Considine je ako Viserys veľmi charizmatický, Matt Smith s postavou Daemona na jednotku stvárňuje arogantného princa a Milly Alcock si už po niekoľkých scénach získala moje sympatie. Bohužiaľ, ostatné postavy mimo rodu Targaryenovcov ma príliš nezaujali a prvej epizóde tiež chýba silnejší odpich v podobe neočakávaného zvratu. 8/10 ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele

"Ak mám byť úprimný nikdy som neprepadol tejto šialenej sérii o Piesni ľadu a ohňa..." Týmito slovami som opísal pôvodné GoTko a stále si za tým stojím. Nikdy ma pôvodný seriál nejak extra nebavil, no pilot House of The Dragon je už iná liga (resp. pieseň). Som namotaný krásnou produkciou, prevedeným a zápletkou, ktorá mi zatiaľ príde zaujímavejšia ako celé Game of Thrones. Ostal som milo prekvapený, očakávam ďalší materiál. "You Son of a Bitch, I'm In!" ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně kulervoucí pilot, který s ničím neztrací čas a jede jenom děj, děj a děj. Jsou zde zasazena semena, která budou klíčit v dalších epizodách. Úplně člověk je v šoku kolik se toho stihne stát za necelou hodinu a 15 minut skoro až úvodní film. Charaktery jsou fantastické a herci naprosot výborní narozdíl od původní GoT tu nejsou žádné slabé články jako Emilia Clarke. Scény s draky a turnaje to je něco co člověk v této době jen tak nevidí a je vidět kolik peněz do toho HBO investovala a proč ASOIAF universe. Všechny postavy ať už Rhaenyra, Viserys nebo Daemon působí fantasticky jsou perfektně zahrané a líbí se mi jak jsou i jednotlivé rivality představeny. Frančíza je na cestě k vykoupení jako Jaime Lannister je ovšem otázka zda tvůrci neposerou i tento arc. Zatím mám ovšem vůli jim dát druhou šanci přes všechn stupidní odkazy na největší bitvu zklamání v historii televize. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějaká trůnohry jsem neviděla a ani neuvidím, tudíž budu hodnotit jako samostatný seriál, ve kterém zatím vůbec nevím, oč jde. Tato první epizoda, jakožto můj úvod do nějakého světa draků a blondýnů, se mi zdál poněkud nechutným a ne tak zajímavým a chytlavým. Nicméně, dám tomu ještě šanci, ikdyž se nedovedu představit víc strávených hodin v obležení krve a nahotin. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)
  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)
  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)

Reklama

Reklama