Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (184)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť len rozjazdová snáď. S veľkou dávkou nostalgie. A nepochopením, prečo do hlavne roly obsadili takú opachu. Ako na ostrovoch už nevedeli nič nájsť, tak pošli až do Austrálie, ale toto je fakt ako keby s klokanom zrazené. Mne dlhé konverzačky bez akcie nevadili ani predtým. Len problém je, že už prvá časť GoT priniesla veľký koniec. Tu to neprišlo. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová kapitola, pokus o rozhřešení a návrat oblíbených dráčků. GoT dostává následovníka. Dědice. A to je i hlavní téma úvodní části druhého seriálu Písně ledu a ohně. Rychlé načrtnutí, představení nejdůležitějších aktérů a směr, kterým se děj bude odehrávat. Vše se stihlo avšak ve zkrácené verzi. Tvůrčí kvality najdete okamžitě. Vizuál i audio jsou na úrovni, herci odvádějí svou práci a kvalita je cítit. Jedná se ale o pouhý rozjezd. Na výraznější části si budeme ještě muset počkat. První krok je pozitivní a věřím v kvalitní sezónu. 60% ()

Reklama

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle dobře jsem se u seriálu nebavil už pár let. Je to krvavý, krutý, bezohledný; stejně jako sám život. V malé radě všichni top, Rhaenyra a Dračí rytíř...co k nim dodat a nic nevyspolerovat? Jakožto člověk, co přečetl Oheň a krev dvakrát, ti můžu slíbit, že pokud se investuješ, budeš bohatě odměněn. Corlys Velaryon je možná černej (poserte se z toho všichni, fakt jak děcka), ale herec je super, nemám s ním problém. Jsem totálně nadržený na další díly. btw. král Viserys I. byl poslední frajer, který osedlal Baleriona Černého děsa. Byl už hodně přestárlý (myslím draka) a když umřel, Viserys už nikdy na žádného draka nevlezl. Škoda, že zase vidíme jenom jeho lebku. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanoušek Her o trůny, ale zkusil jsem první díl tohoto příbuzného a akorát jsem se přesvědčil, že to není pro mne. Fantasy středověk s drakama, rozjíždějících se více linek se spoustou postav, sázka na brutalitu ( včetně toho laciného porodu s císařským řezem ) a sex. Jak říkám nic pro mne, ale věřím, že milovníci tohoto stylu a žánru mají žně, protože jestli před něčím musím smeknout, tak je to výprava a vizuál, které mají parametry podívané toho nejdražšího velkofilmu. Hlavně za to dávám hvězdy. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadšení nesdílím. Výprava ok, však ukecané, divně obsazené, porodnictví je řezničina, dívat se na to ještě večer v telce s tím, že to bylo pro efekt prokládano jinak solidním soubojem,( podezírám tvůrce, zda se u této sekvence vzájemně neukájeli), mi vhod nepřišlo. Draků málo, keců mnoho, zlo muselo být zatlačeno na pilu až to uši rvalo, nebývale ošklivá následkyně, ani jedna z postav nezaujala, krev a kozy- HBO klasika, dva mikrospánky během projekce, tož uvidíme. Rozumím tomu, že se všichni těšíme, že jsme si Trůny odžili nad knihami i seriály, ovšem, že by mě tohle strhlo způsobem, jako první části GoT, tak to ne. Já měla pocit, že koukám na strnulé, oplácané elfy v nekvalitních parukách, kteří nezaujatě odhrkávají text a jinak se nedělo nic. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)
  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)
  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)

Reklama

Reklama