Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (184)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak 172 let před “blížící se zimou”… celkem solidní volnost nad Trůny zaručena. Epizoda jako taková se hodně snaží jak nastínit situaci (hodně se mluví), tak nenudit (turnaj, čistka Zlatých plášťů). Dál se (překvapivě) hodně snaží držet laťku i zvolenou hladinou přístupnosti. Za sebe nesu zle smrt královny. V Trying je skvělá a byla jediná solidní volba castingu :(. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie! Miguel Sapochnik sa vrátil vo veľkom štýle. Po veľmi neuspokojí on vyvrcholení GoTka sme sa konečne vrátili k tomu, o čom Pieseň ľadu a ohňa má byť. O dobré napísaných postavách, ostrých dialógoch a hlavne o politikárčení a intrigách. Vynikajúci úvodný diel a sem s ďalšou časťou! ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat do světa, který určil novodobou televizní zábavu. A je to opět velkoryse pojato. Šachové partie jsou zatím rozehrány jen tak napůl. Nesledujeme v tuto chvíli mraky postav jako v původním GOT, ale co není může rychle být. Sapochnik potvrzuje, že velkolepost umí, stejně tak jako akci, krev i orgie. Prostě esence GOT tam je a já se těšim, jak to bude pokračovat. ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Na úvod chci zmínit, že jsem si předešlí hlavní seriál Hra o Trůny neskutečně v hloubi srdce zamiloval. Naprosto miluji tu výpravu, rozsáhlí fantasy svět, propracovaný příběh, ale především hlavně postavy. Ve směs všechny postavy byli napsány skvěle, miluji je a Jon a Tyrion mi v srdci zůstanou navždy. Upřímně se přiznám. že jsem na Rod Draka neměl obrovský hype a vrhnul jsem se na něj až po 3 vydaných epizodách. Udělal jsem chybu? Drží se prequel stejné kvality jako předešlí seriál? Naplnil první díl veškerá má očekávání? ANO. První část se zatím drží ve duchu první série originálu a nic víc jsem nepotřeboval. Máme tu fungující vládu Targaryenu, skvěle napsané postavy, překrásný svět, který už dost dobře známe a slušné vypravování děje. Rhaenyra pro mě zatím vede jako TOP postava a naprosto žeru její charakter a baví mě její příběh. Ze začátku seriálu jsem dost příjemně překvapen. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

"Ak mám byť úprimný nikdy som neprepadol tejto šialenej sérii o Piesni ľadu a ohňa..." Týmito slovami som opísal pôvodné GoTko a stále si za tým stojím. Nikdy ma pôvodný seriál nejak extra nebavil, no pilot House of The Dragon je už iná liga (resp. pieseň). Som namotaný krásnou produkciou, prevedeným a zápletkou, ktorá mi zatiaľ príde zaujímavejšia ako celé Game of Thrones. Ostal som milo prekvapený, očakávam ďalší materiál. "You Son of a Bitch, I'm In!" ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)
  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)
  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)

Reklama

Reklama