Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (184)

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně kulervoucí pilot, který s ničím neztrací čas a jede jenom děj, děj a děj. Jsou zde zasazena semena, která budou klíčit v dalších epizodách. Úplně člověk je v šoku kolik se toho stihne stát za necelou hodinu a 15 minut skoro až úvodní film. Charaktery jsou fantastické a herci naprosot výborní narozdíl od původní GoT tu nejsou žádné slabé články jako Emilia Clarke. Scény s draky a turnaje to je něco co člověk v této době jen tak nevidí a je vidět kolik peněz do toho HBO investovala a proč ASOIAF universe. Všechny postavy ať už Rhaenyra, Viserys nebo Daemon působí fantasticky jsou perfektně zahrané a líbí se mi jak jsou i jednotlivé rivality představeny. Frančíza je na cestě k vykoupení jako Jaime Lannister je ovšem otázka zda tvůrci neposerou i tento arc. Zatím mám ovšem vůli jim dát druhou šanci přes všechn stupidní odkazy na největší bitvu zklamání v historii televize. ()

husak_k 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je skvělé být zpět. Rod Draka navazuje svou atmosférou na první série Hry o Trůny, první epizoda je více komorní a intrikářská, a dialogy konečně zase zní jako ve středověku, a ne jako v posledních sériích svého mateřského seriálu. Je vidět, že tvůrci mají velikou úctu k předloze. Začínáme u mladých postav a je docela jasné, že se seriál bude v prvních dílech posouvat v čase docela znatelně. To ale vůbec nevadí, protože je důležité vědět co předcházelo tanci draků, jelikož válka vzniká jen v období míru. Z herců je rozhodně v první epizodě nejvýraznější Matt Smith jako slizký strýc Daemon, a Rhys Ifans jako intrikářský pobočník krále. Nemůžu se dočkat na další díly. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako by ani nebyla žádná pauza, natož jiný seriál. Jednička House of the Dragon pokračuje suverénně ve šlépějích GoT. Velkolepý úvod, silná režie, vycizelovaný vizuál, se kterým si tvůrci hrají podobně, jako v posledních sériích slavnějšího předchůdce a i postavy jsou dobře definované a zapamatovatelné. První díl je bezpochyby vtahující a nabízející paletu silných a mnohdy typicky kontroverzních scén. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

běžně nekomentuji jednotlivé epizody, ale tady udělám výjimku. možná nejde o nejlepší rozjezd série všech dob, ale nekriticky přiznávám, že mi tenhle svět sakra chyběl a i když sem byl trochu skeptický, protože trailery mě nedokázaly naplno vtáhnout, užil sem si tenhle rozjezd na maximum se všemi jeho plusy a mínusy. Je tu navíc velká šance, že tohle tvůrci nezazdí jako trůny, protože v tomhle případě mají všechno co potřebují až do narození Deanerys...85% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť House of the Dragon ma milo prekvapila. Od spin-offu Game of Thrones som po poslednej sérii skutočne nečakal veľa, ale nová časť je skutočne solídna osmička. Paddy Considine je ako Viserys veľmi charizmatický, Matt Smith s postavou Daemona na jednotku stvárňuje arogantného princa a Milly Alcock si už po niekoľkých scénach získala moje sympatie. Bohužiaľ, ostatné postavy mimo rodu Targaryenovcov ma príliš nezaujali a prvej epizóde tiež chýba silnejší odpich v podobe neočakávaného zvratu. 8/10 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)
  • Na turnaji jsme mohli vidět tyto rody: Zlatý lev – rod Lannisterů, Černý jelen na žlutém poli – rod Baratheonů, Černé pelety na červeném pozadí – rod Coleů, Červený lukostřelec na zeleném pozadí – rod Tarlyů, Hořící věž domu – rod Hightowerů, Stříbrný mořský koník na mořské zelené – rod Velaryonů, Skákající pstruh nad vodou – pravděpodobně starý znak rodu Tullyů, Orel – rod Mallisterů, Žluté slunce a trojúhelníkový tvar na modrém pozadí – rod Leffordů, Tři havrani nesoucí srdce – rod Corbrayů, Obrácený muž stažený z kůže – rod Boltonů, Černý Zlovlk – rod Starků. (Veskoslav)
  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)

Reklama

Reklama