Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (181)

Casull 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že autoři dostali jasné zadání neodklánět se od linie a stylu Hry o trůny. Jenomže tam měli knihy od George R.R. Martina, zatímco zde je od něj pouze linie a tak nezbylo, než napodobit sebe sama.  Navíc zde zatím chybí i výrazné herecké osobnosti jako Peter Dinklage, Kit Harington či Nikolaj Coster-Waldau. Těžko hodnotit jen podle prvního dílu, ale z původní Hry o trůny je to zatím jen odvar. Mám obavu, aby zde nenašlo naplnění přísloví o opakovaném vstupu do téže řeky. Možná by to mělo jindy na čtyři hvězdičky, ale při srovnání s Hrou o trůny jsou to zatím jen tři. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak 172 let před “blížící se zimou”… celkem solidní volnost nad Trůny zaručena. Epizoda jako taková se hodně snaží jak nastínit situaci (hodně se mluví), tak nenudit (turnaj, čistka Zlatých plášťů). Dál se (překvapivě) hodně snaží držet laťku i zvolenou hladinou přístupnosti. Za sebe nesu zle smrt královny. V Trying je skvělá a byla jediná solidní volba castingu :(. ()

Reklama

Arigato 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se všichni dočkali a tentokrát začínáme pěkně ostře. Přesně ve stylu Hry o trůny, jíž krutost a explicitnost jakoby už připomínaly takový osobní rukopis, díky kterému je ihned všem jasné, jakým směrem bude seriál spět. Což bylo tedy velmi povzbudivé, obzvlášť po onom neblahém zakončení Hry o trůny s poslední sérií rozmasakrovanou asi stejně tak jako na dnešním turnaji hlavy ctěných pánů odnášených z kolbiště Králova přístaviště. Seriál má obrovský potenciál a pěvně věřím, že se chybám svého předchůdce vyvaruje. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní úvod a uvedení rodu draka jak se sluší a patří. Postavy super, už ze zvyku dost krvavé, především porod a dělání pořádku v ulicích Králová přístaviště, samotný turnaj neměl chybu, takhle brutální turnaj se jen tak nevidí. Jinak vizuálně perfektní a na rozdíl od prstenů moci to fakt není nuda. Spokojenost a natěšenost na další díly. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie! Miguel Sapochnik sa vrátil vo veľkom štýle. Po veľmi neuspokojí on vyvrcholení GoTka sme sa konečne vrátili k tomu, o čom Pieseň ľadu a ohňa má byť. O dobré napísaných postavách, ostrých dialógoch a hlavne o politikárčení a intrigách. Vynikajúci úvodný diel a sem s ďalšou časťou! ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)
  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)
  • Na turnaji jsme mohli vidět tyto rody: Zlatý lev – rod Lannisterů, Černý jelen na žlutém poli – rod Baratheonů, Černé pelety na červeném pozadí – rod Coleů, Červený lukostřelec na zeleném pozadí – rod Tarlyů, Hořící věž domu – rod Hightowerů, Stříbrný mořský koník na mořské zelené – rod Velaryonů, Skákající pstruh nad vodou – pravděpodobně starý znak rodu Tullyů, Orel – rod Mallisterů, Žluté slunce a trojúhelníkový tvar na modrém pozadí – rod Leffordů, Tři havrani nesoucí srdce – rod Corbrayů, Obrácený muž stažený z kůže – rod Boltonů, Černý Zlovlk – rod Starků. (Veskoslav)

Reklama

Reklama