Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (184)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zkurvené pondělky teď budou na pár týdnů pro nemalou část populace poněkud snesitelnějšími. Vykalkulovaná sázka na jistotu. Již na první pohled to vypadá, že budeme sledovat vesměs to samé, co jsme už viděli v původním seriálu. Trošku mě mrzí, že zde je k vidění prokazatelně hlavní postava, která je současně vypravěč a velmi by mě překvapilo, kdyby se jí v blízké době cokoli stalo. V původním seriálu byl v popředí celý rod Starků a bylo tedy více prostoru připravit si pro diváky spoustu nečekaných a šílených zvratů, které činily seriál tak výjimečným. Každopádně, rod Targaryenů je správně šílený a věřím, že nám připraví spoustu hodin zábavy, zrad a hlavně násilí. Úvodní epizoda byla velmi slušná a našlapaná nemalým množstvím akce, což není pro GoT úplně typické. Zpravidla série začíná vždy pečlivým rozmisťováním figurek po hrací ploše. Zde se jde rovnou po hlavě na věc. Negr s dredy je bohužel nezbytná daň doby, ve které seriál vznikl a působí prozatím neuvěřitelně otravně a připomíná v celém seriálu někoho jako je Pekarová, když se navzdory svému neměřitelně nízkému intelektu snaží dělat chytrou. Bohužel nic nenasvědčuje tomu, že by měl být brzy brutálně odstraněn ze scény. A vůbec celkové obsazení mi připadá poněkud rozpačité a prapodivně vybrané. Na první pohled mi nikdo kromě psychopatského albínka moc nepřirostl k srdci. A tím vůbec nechci zpochybňovat herecké kvality kohokoli ze zúčastněných. Jen tam nevidím absolutně žádné charisma, což není zrovna nejlepší stavební kámen. Čekal jsem každopádně obrovský průser a není to ani zdaleka tak špatné. [83 %] ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nojo… Tak to nebylo tak špatný, jak jsem se bála. Nemůžu se ale při podobných příživnických seriálech, kteří sosají slávu lepších bratříčků zbavit dojmů jakési podřadnosti a druhořadosti. Osobně mě moc neoslovil casting. Obličeje herců jsou příliš jalové a bude pěkných pár dílů trvat, než si každý najde svého oblíbence. Na druhou stranu ale nechybí zbožňovaná syrovost středověku, intriky a troška brutality. Snad nebudou tvůrci měknout a nedostaneme se opět do family friendly kolejí. Hra byla rozehrána a můžu se zajisté těšit na pořádné mocenské tahy. Targaryeni opět ukazují, jakou mají v rodince pěknou přehlídku psychických poruch a že v každé rodině je černá ovce (a teď nemluvím o černých albínech). Hodně mě potěšila stále skvostná hudba Djawadiho, která staví každý seriál o několik tříd výš. V tomto díle například vystavěl svou hudbou perfektní atmosféru hlavně u masakru na bojišti, která se prolínala s krásným zázrakem zrození. 😊 Extrémně se mi líbili i draci. Každý  byl jiný a skoro jako živý. ()

Reklama

Arigato 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se všichni dočkali a tentokrát začínáme pěkně ostře. Přesně ve stylu Hry o trůny, jíž krutost a explicitnost jakoby už připomínaly takový osobní rukopis, díky kterému je ihned všem jasné, jakým směrem bude seriál spět. Což bylo tedy velmi povzbudivé, obzvlášť po onom neblahém zakončení Hry o trůny s poslední sérií rozmasakrovanou asi stejně tak jako na dnešním turnaji hlavy ctěných pánů odnášených z kolbiště Králova přístaviště. Seriál má obrovský potenciál a pěvně věřím, že se chybám svého předchůdce vyvaruje. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

"Ak mám byť úprimný nikdy som neprepadol tejto šialenej sérii o Piesni ľadu a ohňa..." Týmito slovami som opísal pôvodné GoTko a stále si za tým stojím. Nikdy ma pôvodný seriál nejak extra nebavil, no pilot House of The Dragon je už iná liga (resp. pieseň). Som namotaný krásnou produkciou, prevedeným a zápletkou, ktorá mi zatiaľ príde zaujímavejšia ako celé Game of Thrones. Ostal som milo prekvapený, očakávam ďalší materiál. "You Son of a Bitch, I'm In!" ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hneď začíname kvalitne podávaným rozprávaním. Bohužiaľ ho kazia nezaujímaví herci a dokonca černoch ako člen rodiny Targaryenovcov. Táto rasová vyváženosť je slabosťou dnešných umiernených tvorcov, ktorí vyznávajú cancel culture a pritom sa tvária ako tí najtolerantnejší. Počujeme modifikovanú melódiu GoT a necháme sa unášať letom nad mestom na jednom z desiatich drakov. Hlavnými postavami sú kráľova sebavedomá mladá dcéra a jej na trón si nárokujúci strýko, ktorý svojmu bratovi, kráľovi, robí vrásky vzatím spravodlivosti do vlastných rúk pri trestaní zločincov hlavného mesta pred turnajom, kde podlo skopne koňa syna pravej ruky svojho brata, ktorý s ním nesúhlasil. Je to podstatná záporná postava na vytváranie konfliktov a napätia. Kráľ verí na základe sna na mužského potomka, no pri musí zaplatiť veľkú daň. Čudoval som sa, koľko brutality bolo na turnaji, niekedy to vyzeralo ako boj gladiátorov a nie šľachty. Kráľovi radcovia spoľahlivo intrigujú, každý podľa svojich schopností a je sa na čo tešiť v ďalších epizódach. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)
  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)
  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)

Reklama

Reklama