Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (181)

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně kulervoucí pilot, který s ničím neztrací čas a jede jenom děj, děj a děj. Jsou zde zasazena semena, která budou klíčit v dalších epizodách. Úplně člověk je v šoku kolik se toho stihne stát za necelou hodinu a 15 minut skoro až úvodní film. Charaktery jsou fantastické a herci naprosot výborní narozdíl od původní GoT tu nejsou žádné slabé články jako Emilia Clarke. Scény s draky a turnaje to je něco co člověk v této době jen tak nevidí a je vidět kolik peněz do toho HBO investovala a proč ASOIAF universe. Všechny postavy ať už Rhaenyra, Viserys nebo Daemon působí fantasticky jsou perfektně zahrané a líbí se mi jak jsou i jednotlivé rivality představeny. Frančíza je na cestě k vykoupení jako Jaime Lannister je ovšem otázka zda tvůrci neposerou i tento arc. Zatím mám ovšem vůli jim dát druhou šanci přes všechn stupidní odkazy na největší bitvu zklamání v historii televize. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Genderově a rasově vyvážená hyperkorektní sračka bez zajímavého děje, zato plná hnusných a nesympatických opičích ksichtů béčkových herců bůhví z které prdele vytažených. Casting dělal totální idiot zřejmě. Že by za ty prachy nemohli najít nikoho lepšího než tuhle sebranku, která je vám celá naprosto ukradená? Zatímco LOTR i GOT měly vynikající zajímavé (byť taky skoro všechny neznámé) herce i děj co vtáhnul hned od začátku, tady dva dny po shlédnutí nemám už v hlavě nic. Pro mě zklamání roku. A co jsem viděl ukázky ze seriálového LOTR, obávám se, že to bude to samé  :(   PS: a ten negr s bílou parukou je fakt na poblití, stejně jako český dabing na úrovni Ordinace v růžové zahradě - fuj! ()

Reklama

husak_k 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je skvělé být zpět. Rod Draka navazuje svou atmosférou na první série Hry o Trůny, první epizoda je více komorní a intrikářská, a dialogy konečně zase zní jako ve středověku, a ne jako v posledních sériích svého mateřského seriálu. Je vidět, že tvůrci mají velikou úctu k předloze. Začínáme u mladých postav a je docela jasné, že se seriál bude v prvních dílech posouvat v čase docela znatelně. To ale vůbec nevadí, protože je důležité vědět co předcházelo tanci draků, jelikož válka vzniká jen v období míru. Z herců je rozhodně v první epizodě nejvýraznější Matt Smith jako slizký strýc Daemon, a Rhys Ifans jako intrikářský pobočník krále. Nemůžu se dočkat na další díly. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po utrpení zvaném osmá série GoT, která donutila nemalou část fanoušků Písně ledu a ohně zapomenout, že tento kdysi skvělý seriál vůbec existoval, se vrací jeho prequelový následovník. No a vrací se ve stylu prvních sérií, tedy naprosto parádně. CGI draků bych si sice dokázal představit lepší, ale jinak to neuvěřitelně vtáhne a neznámé postavy začnou okamžitě zajímat. Atmosféra je zpět a s ní snad kupa zvratů i emocí, protože co si budeme, dost mi to chybělo. ()

Vironey 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně: počínaje tou opičí tlamičkou v hlavní roli, přes divně přehrávajícího krále, černochy vypraný v Perwollu, podivně rozplizlé tempo, až po nudnou zápletku, která už ani nevím, o čem byla (asi trouchnivím, viděno teprve předevčírem). Nuda, brak a hnůj s lehkým líznutím levičáckého lejna. Divná pachuť, na další díly kašlu, asi si raději pustím pravou Hru o trůny od znova. Ušmudlané 2- ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)
  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)
  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)

Reklama

Reklama