Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (182)

Arigato 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se všichni dočkali a tentokrát začínáme pěkně ostře. Přesně ve stylu Hry o trůny, jíž krutost a explicitnost jakoby už připomínaly takový osobní rukopis, díky kterému je ihned všem jasné, jakým směrem bude seriál spět. Což bylo tedy velmi povzbudivé, obzvlášť po onom neblahém zakončení Hry o trůny s poslední sérií rozmasakrovanou asi stejně tak jako na dnešním turnaji hlavy ctěných pánů odnášených z kolbiště Králova přístaviště. Seriál má obrovský potenciál a pěvně věřím, že se chybám svého předchůdce vyvaruje. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle dobře jsem se u seriálu nebavil už pár let. Je to krvavý, krutý, bezohledný; stejně jako sám život. V malé radě všichni top, Rhaenyra a Dračí rytíř...co k nim dodat a nic nevyspolerovat? Jakožto člověk, co přečetl Oheň a krev dvakrát, ti můžu slíbit, že pokud se investuješ, budeš bohatě odměněn. Corlys Velaryon je možná černej (poserte se z toho všichni, fakt jak děcka), ale herec je super, nemám s ním problém. Jsem totálně nadržený na další díly. btw. král Viserys I. byl poslední frajer, který osedlal Baleriona Černého děsa. Byl už hodně přestárlý (myslím draka) a když umřel, Viserys už nikdy na žádného draka nevlezl. Škoda, že zase vidíme jenom jeho lebku. ()

Reklama

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režijní veterán Hry o trůny Miguel Sapochnik má návrat do Západozemí pevně v rukou. Krátký úvodní text výslovně zasazuje děj do období vlády Targaryenů 200 let před událostmi původní ságy, následující scény to pak elegantně ilustrují, když se prolog odehrává v Harrenově (který my známe už jen jako ruinu) a následují staré známé červené střechy Králova přístaviště, nad nimiž ovšem s všední samozřejmostí poletují draci. Rod draka v rámci úvodní více než hodinové epizody se záviděníhodnou sebejistotou představuje nové postavy, jejich charakter, ambice, postavení a vzájemné vztahy, a to vše skrze slova i činy, aniž by se ovšem nechal zdržovat od zásadních událostí či dokonce zvratů. Zkrátka perfektně zvládnutá expozice.   Prequel v sobě kombinuje štědrý rozpočet a jím umožněné měřítko posledních řad Hry o trůny (draci, monumentální turnaj) a zároveň větší důraz na politiku a také silnější vlivy reálného evropského sředověku z prvních řad mateřské série. Tam má kořeny ústřední téma epizody, totiž následovnictví a s ním spojený velmi odlišný úděl mužských a ženských potomků vládnoucího rodu. K historii se ale obrací i důsledné zobrazení rytířského turnaje ne jako pouhé kratochvíle, kde náš hrdina vybojuje srdce krásné panny, nýbrž jako obrovské události pro celou populaci, jež má nepředstavitelně menší možnosti zábavy než my. Silných historických vlivů využívá i nádherná výprava v podobě propracovaných šatů a šperků nebo i bohatě vyřezávaných křesel a stoliček v turnajové lóži. Vizuál se mnohdy nebojí tmavšího ladění a necítí potřebu zbytečně přesvětlovat interiéry kamenného hradu, které by měly být osvětlené jen tlumeným světlem z ne dost velkých oken či pouze světlem svícnů a krbů. Toho pak často využívají i detaily a velké detaily na tváře herců, v nichž se vykreslují ostré stíny. O hudbu se opět stará mistr Ramin Djawadi, který znovu odvádí skvělou práci, byť z první epizody na sebe strhlo nejvíce pozornosti jeho variování vlastního hlavního motivu Hry o trůny. Rod draka zkrátka začíná nad očekávání skvěle. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po utrpení zvaném osmá série GoT, která donutila nemalou část fanoušků Písně ledu a ohně zapomenout, že tento kdysi skvělý seriál vůbec existoval, se vrací jeho prequelový následovník. No a vrací se ve stylu prvních sérií, tedy naprosto parádně. CGI draků bych si sice dokázal představit lepší, ale jinak to neuvěřitelně vtáhne a neznámé postavy začnou okamžitě zajímat. Atmosféra je zpět a s ní snad kupa zvratů i emocí, protože co si budeme, dost mi to chybělo. ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Na úvod chci zmínit, že jsem si předešlí hlavní seriál Hra o Trůny neskutečně v hloubi srdce zamiloval. Naprosto miluji tu výpravu, rozsáhlí fantasy svět, propracovaný příběh, ale především hlavně postavy. Ve směs všechny postavy byli napsány skvěle, miluji je a Jon a Tyrion mi v srdci zůstanou navždy. Upřímně se přiznám. že jsem na Rod Draka neměl obrovský hype a vrhnul jsem se na něj až po 3 vydaných epizodách. Udělal jsem chybu? Drží se prequel stejné kvality jako předešlí seriál? Naplnil první díl veškerá má očekávání? ANO. První část se zatím drží ve duchu první série originálu a nic víc jsem nepotřeboval. Máme tu fungující vládu Targaryenu, skvěle napsané postavy, překrásný svět, který už dost dobře známe a slušné vypravování děje. Rhaenyra pro mě zatím vede jako TOP postava a naprosto žeru její charakter a baví mě její příběh. Ze začátku seriálu jsem dost příjemně překvapen. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)
  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)
  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)

Reklama

Reklama