Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra překročí na zasedání Malé rady své pravomoci. Viserys si musí zajistit nástupnictví prostřednictvím sňatku. Daemon odhalí své záměry. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (86)

Chermy 

všechny recenze uživatele

Hlavní konflikt, který tady král rozstřelil v úplném závěru, nedává v kontextu toho co jsme viděli žádný smysl. V knize je to nejspíš daleko lépe prodané a rozepsané, ale tady si scénáristé opět vybrali slabší chvilku a v touze po šokování, provedli zvrat, u kterého si člověk jen tluče na čelo... Král se ještě nevzpamatoval ze smrti své ženy, neustále mluví o velké lásce k ní, ale okolí ho začíná tlačit k pomýšlení na následníka trůnu a tedy ženy, která mu dá dědice. Do toho se moc nehrne, jednak protože je nabízené partii jen 12 let, ale protože mu také záleží na památce jeho ženy a jak to všechno přijme jeho dcera. Ale na království se žene potenciální hrozba a nabízený sňatek by alespoň posílil jednotu a vojenskou sílu království... jeho dcera to chápe, takže není o čem, že? Na dvanáctiletou holčičku nemusí x let ani sáhnout, všechny umlčí a sjednotí.. ale ne, na konci dílu jednou větou pochčije památku své ženy, protože si radši vezme atraktivní zrzku, dá facku své dceři, s tím že je mu v podstatě u zadku co si myslí, prakticky všechny naštve a celá původní myšlenka sňatku je postavená na hlavu, protože přijde o vojenskou podporu, jednotu říše... prostě o všechno... a v kontextu seriálu to nedává absolutně žádný smysl, kromě "ŠOKOVAT diváky" laciné a hloupé, bohužel... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stryko ma zrejme slabost pre trufalu neterku. :) Treba vsak uznat, ze stretnutie "delegacie" na hrade, ktory pozname este ked Danni a Jon vyjednavali dohodu o dragonglass-e, bol celkom efektny. Samozrejme, ked princeznicka prisla podobne efektne ako bude jej zensky potomok rodu o 172 rokov neskor - Danni - pre nechapavych. :) Hoci diel bol viac-menej konverzacny a dramaticky, zaver a uz spominana scena to opat vytiahli. Som rad, ze i druha epizoda zatial drzi kvalitu. Spokojnost. 80% ()

Reklama

66pepo66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá časť vsádza na malý, presnejšie 6 mesačný, skok od udalostí prvej časti. A predstavuje sa nám tu viac urozprávaný politický dej, čo mi však nijako neprekáža. Hudba, cgi, kulisy, herci opäť na výbornú. Je ronseeiwlova novinka, ktorá síce pracuje v známom prostredí, so známymi rodmi, ale s celkom novým a pre väčšinu ľudí neznámym príbehom. Je tak samozrejmé, že tvorcovia nám musia predstaviť dobový stav sveta, intrigy a nejaký zásadný konflikt. Či v tomto prípade možno skôr konflikty. Ja som od prvej časti naladený an rovnakej vlnovej dĺžke ako tvorcovia seriálu a teším sa na každý ďalší diel. 5* ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U druhého dielu som došla na to, čo mi u Rodu draka “vadí” - scenár dialógov. V GOT bol v každej epizóde jeden, ak nie viac dialógov, u ktorých mal divák zimomriavky, ktoré boli plné náznakov a symbolov a skrytých významov, alebo ktoré boli tak trefné, že ste boli ochotný hneď si nimi dať potlačiť tričko - tu sme žiaľ o level nižšie a dialógy sú “len” dobré dialógy. Produkčne je ale seriál nádherný, to sa mu musí nechať, a castu nie je čo vytknúť. A ako komorná dráma plná intríg to funguje, i keď po GOT je treba si na tú komornosť a tempo trochu zvykať. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna hvězda dolů za zbytečné odsuny od předlohy za účelem spektáklu. Jinak ovšem ale fantastická epizoda s Shakespearovskými dialogy, mistrnými herekcými výkony znovu překonávající dokonce i GoT. Milly Alcock má velice silnou přítomnost o které si neschopné dřevo Emilka Clarková mohla nechat pouze zdát. A peníze na tomhle seriálu jsou vidět. Je to až paradoxní jak o něco horší a něco lepší tento seriál dokáže být zároveň. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)
  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)
  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)

Reklama

Reklama