Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra překročí na zasedání Malé rady své pravomoci. Viserys si musí zajistit nástupnictví prostřednictvím sňatku. Daemon odhalí své záměry. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (86)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno bude vojna, možno nebude vojna. Možno si preto kráľ zoberie za ženu istú novú ženu, možno si kráľ ale zoberie za novú ženu niekoho úplne iného. A možno bude preto vojna. Možno sa s bratom dohodne, možno sa s bratom nedohodne. Je dobré, že zaujímavá, i keď nijak zvlášť originálna zápletka je prerozprávaná tak prehľadne. Väčšinou sa postavy len rozprávajú, ale čaká nás veľmi pekne nakrútená scéna na moste a možno prídu aj dvaja draci. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U druhého dielu som došla na to, čo mi u Rodu draka “vadí” - scenár dialógov. V GOT bol v každej epizóde jeden, ak nie viac dialógov, u ktorých mal divák zimomriavky, ktoré boli plné náznakov a symbolov a skrytých významov, alebo ktoré boli tak trefné, že ste boli ochotný hneď si nimi dať potlačiť tričko - tu sme žiaľ o level nižšie a dialógy sú “len” dobré dialógy. Produkčne je ale seriál nádherný, to sa mu musí nechať, a castu nie je čo vytknúť. A ako komorná dráma plná intríg to funguje, i keď po GOT je treba si na tú komornosť a tempo trochu zvykať. ()

Reklama

mottleone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostali jsme nové intro, kde sem ihned vytušil, že to bude prastará Valyria🔥❤️ Na tu určitě časem dostaneme nějaký flashback, ale k věci.. Příběh nám udělal půlrok skok, začíná se vyvíjet, postavy nám začínají rozehrávat "hru", a vracíme se ke kořenům GoT, kdy si zamilujete všechno to politikaření, díky obsáhlé předloze Oheň a krev, která je detailní kronikou rodu Targaryenů; na Velaryona už sem si zvykl a Daemon je přesně ten "badass" zamilováníhodnej charakter, kterým má být. Jen u těch draků mi přijde, že se prostě neumí pracovat s jejich velikostí, ale to je opět drobný rýpanec. Megatěšing na to co teprve přijde, protože konec měl koule a už byla zažehnuta jiskra.. Pro Westeros splňující všechny standarty - 100% a nadšený čtenář 5* ()

mata77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo sa zvoľnilo a dej prešiel do módu politickej drámy, kedy ešte stále divákovi, ktorý nepozná históriu rodu, ostávajú charaktery mnohých postáv neodhalené. Nejaké náznaky tu už sú, ale ide väčšinou o prehliadnuteľné detaily. Znova som si všimla krásne vypracované kostýmy, s ktorými sa tvorcovia naozaj vyhrali. Rovnako tak ozvučenie na pozadí pomohlo pri doplnení atmosféry, rôzne zvuky mora, vtákov a ruch ulice. Hudobný podmaz sa naopak strácal. Trochu horšie to tentokrát dopadlo s kvalitou trikov, kedy mi udieralo do očí natáčanie na zelenom pozadí nielen v exteriéroch pri neexistujúcich hradoch, ale aj samotného hlavného mesta, či dokonca u niektorých scén v interiéroch. Herci nemali veľmi čo predvádzať, lebo celý diel sa niesol na jednej emočnej hladine. Ak sa tvorcovia pridržia striedania eskalácie deja, tak by som to prirovnala k tichu pred búrkou. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Celá epizóda sa točí okolo toho, že kráľ je nútený si nájsť kráľovnú. Musí voliť veľmi opatrne aby si neznepriatelil ostatných lordov. Zatiaľ sa jeho brat Deamon sa korunoval vládcom Dračieho kameňa. Na mori ale zúri nový nepriateľ - Krabí princ. Prevedenie: Časť plná kecov a na pozadí sa tiež nič moc nedeje. Kryštalizujú sa nám tu ale jednotlivé vzťahy a väzby, ktoré budú zrejme v konečnom zúčtovaní ťahať za nitky v celkom kráľovstve. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)
  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)
  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)

Reklama

Reklama