Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra překročí na zasedání Malé rady své pravomoci. Viserys si musí zajistit nástupnictví prostřednictvím sňatku. Daemon odhalí své záměry. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (88)

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl hladce pokračuje a dějově je to opět nadupané a plné zvratů. Máme tu znovu politikaření a pletichaření jednotlivých lordů ve snaze podstrčit králi svou dceru. Nezvedený princ je opravdu nezvedený a čmajzne vejce za což mu přijde vynadat jeho malá neteř. Kromě tohoto děje a opět draků se ale vesměs jedná o povídací epizodu, která připravuje půdu pro další díly. Za mě asi nejzajímavější jsou ti krabíci nebo co to bylo. Tady si myslím bude rozhodně na co koukat. Jinak za mě takový nemastný neslaný díl, ze kterýho mám stále smíšené pocity. Ani po druhé epizodě nemůžu říct, že by mě některé postavy více oslovily, nebo že bych byla nějak napnutá a nedočkavá pokračování jejich dalších osudů to se zatím moc říci nedá. Oproti GoT, kde každá postava měla skutečně něco do sebe a všechny měly neskutečné charisma a samozřejmě byly všechny do puntíku dokonale herecky obsazeny, tady to rozhodně říci bohužel nemůžu. A to je za mě asi zatím největší kámen úrazu tohoto seriálu. Bohužel lhala bych, kdybych tvrdila, že mám náladu v seriálu (prozatím) pokračovat… ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna hvězda dolů za zbytečné odsuny od předlohy za účelem spektáklu. Jinak ovšem ale fantastická epizoda s Shakespearovskými dialogy, mistrnými herekcými výkony znovu překonávající dokonce i GoT. Milly Alcock má velice silnou přítomnost o které si neschopné dřevo Emilka Clarková mohla nechat pouze zdát. A peníze na tomhle seriálu jsou vidět. Je to až paradoxní jak o něco horší a něco lepší tento seriál dokáže být zároveň. ()

Reklama

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl posouvá figurky po šachovnici. I když to možná není tak akční jako pilotní díl, děj jde kupředu a nenudí. Zjistil jsem, že vlastně dost oceňuji, že oproti původní Hře o trůny se zde soustředíme v podstatě jen na jednu příběhovou linku, takže vás děj rychleji může vtáhnout. Nevýhodou je, že může rychleji dojít zdrojový materiál a kdo ví, jak dlouho tenhle seriál chce HBO táhnout (byla právě oznámena druhá série). Tak jen aby se to brzy nezvrhlo v podobný bláto jako poslední série GoT. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě Suchařípy mizerný casting, vsechny držky unylé, nezábavné, bez charisma, nejhnusnější princezna, co svět fantasy pamatuje, herecké absolutní poleno, děj udřístaný o ničem, toto nesahá GoT ani po palce a obávám se, že se to už nevybere. Pusť si první a druhý díl Trůnů a pochopíš, kde to drhne. Všude. Nuda k uzoufání. Dvě za hudbu a úvodní titulky. Červíčci a krabi pro efekt to opravdu nezachrání. ()

mottleone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostali jsme nové intro, kde sem ihned vytušil, že to bude prastará Valyria🔥❤️ Na tu určitě časem dostaneme nějaký flashback, ale k věci.. Příběh nám udělal půlrok skok, začíná se vyvíjet, postavy nám začínají rozehrávat "hru", a vracíme se ke kořenům GoT, kdy si zamilujete všechno to politikaření, díky obsáhlé předloze Oheň a krev, která je detailní kronikou rodu Targaryenů; na Velaryona už sem si zvykl a Daemon je přesně ten "badass" zamilováníhodnej charakter, kterým má být. Jen u těch draků mi přijde, že se prostě neumí pracovat s jejich velikostí, ale to je opět drobný rýpanec. Megatěšing na to co teprve přijde, protože konec měl koule a už byla zažehnuta jiskra.. Pro Westeros splňující všechny standarty - 100% a nadšený čtenář 5* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)
  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)
  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)

Reklama

Reklama