Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daemon a Mořský had bojují s krmičem krabů. Říše slaví Aegonovy druhé jmeniny. Rhaenyra čelí vyhlídce na sňatek. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer

Recenze (91)

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavním problémem Rodu draka je fakt, že nemáte moc času vytvořit si vztah k postavám (oproti Starkům je to dost bídné). Zcela upřímně - všichni jsou mi zatím dost ukradení. Otto je levná verze Littlefingera, která se vždycky vyloupne zpoza rohu, oznámí svůj geniální intrikánský plán, a pak zase zmizí. Daemon zase trpí komplexem nezajímavých padouchů, kteří jsou prostě "prvoplánově protivní". A nevytáhne to nahoru ani Matt Smith, který se v té roli podle mě topí. Na druhou stranu mě docela baví Alicent i Viserys, kteří se chovají jako jedni z mála docela racionálně. Rhaenyra taky není špatná, ale u té čekám, že se to srovná po výměně herečky... Celkově je to pořád hodně fajn seriál, ale má své chyby, kterých bohužel není málo. Ale to je na delší povídání. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl odhalil nedostatky toho, jak moc se posouváme v čase asi nejvíc. A já jsem si říkala, zda kvůli konci nepůsobila epizoda nevyváženě, klidně bych to dala na začátek dílu čtvrtého. Ale to oni nemohli, protože je jasný, že příště zase poskočíme. Protože tempo do té doby a veškerá symbolika dělali zatím nejlepší díl. Konec to nezkazil, možná někdo nazve posledních patnáct minut jako vrchol dílu, protože tam je konečně akce. Ale jak jsou všechni z Daemona nadšený, já pořád ještě nemůžu. Já ho neznám. Ale zase je fajn, že díky tomu začátek "akce s vlajkou" u mě probíhal snad s šesti scénáři, co se stane potom. To činí děj nepředvídatelný. Mám raději, když je děj nepředvídatelný, ale zároveň se mi postavy zaryjou pod kůži. To ještě moc neproběhlo... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Na negříky s bílým hárem se zvyká horko těžko. K jakékoli postavě je nesmírně těžké vybudovat si vztah, neboť jsou to pouze laciné odosobněné kopie charakterů z původního seriálu, které tenkrát skvěle zafungovaly. Je mi doposud sympatická snad jenom nesmírně výrazná postava Daemona, avšak rozhodně nefandím seriálovým momentům typu 1 proti milionu. Není těžké zde poznat, co Martin skutečně napsal a co je fikce scénáristů. Vlastně celý tento projekt dost připomíná pořad Věřte nevěřte. Jakkoli byla závěrečná bitva epicky zpracovaná, tak bytostně nenávidím podobné scény, kdy si jeden člověk poradí s milionem nepřátel, které na něj postupně nabíhají tak, aby mohl jednoho po druhém masakrovat, či kde jeden člověk probíhá salvou šípů takřka bez škrábnutí. Přesto tento seriál není vyloženě špatný, jen vám u toho zkrátka nestojí péro jako tomu bylo pravidelně u původních GoT. Mám pocit, že sleduji trošku takovou recyklaci toho co dříve fungovalo, jen tomu chybí duše. Snad se to časem trošku zlepší. [75 %] ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv vypadal začátek docela slibně, tak se to poměrně rychle začalo brodit ve sračkách. Nad horším cgi jsem doposud přizavírala obě oči a více jsem se soustředila na děj, ale ten lacinej divočák s jelenem vás prostě praští do ksichtu. Vůbec to nedávalo smysl, působilo to trapně a absolutně nechápu, kde to vyhrabali. Dříve relativně sympatické postavy jsou nyní fakt k nevydržení otravné. Děj se zbytečně motá v kruhu a moc se to nikam neposouvá. Je mi jasné, že ten seriál bude ze začátku hodně o kecání a rádoby politikaření, ale tohle byl hroznej ResidentSleeper. A to ani nemluvím o špatně provedených time skipech a o dírách v příběhu. Doufala jsem, že ten díl alespoň trochu zachrání závěrečný boj na Kamenoschodech, ale to byl opravdu jeden velký bizár. Dělat z Daemona ubožáka, který jednou rukou mává bílou vlajkou a druhou zákeřně napadá nepřátelé mi přijde jako píčovina, kterou nemá zapotřebí, ale budiž. To už přece jednou udělali na turnaji v prvním díle. Ale že si tam pak sám na vlastní pěst běží přes celé bojiště, klátí všechny nepřátele před sebou bez škrábnutí a zázrakem se vyhne všem šípům, jak kdyby si od Geralta vypůjčil Quen...jako co to bylo? Dobře, aby se neřeklo…dostane dva zásahy, ale zranění po příchodu posil záhy zmizí, a tak si to štráduje do jeskyně, aby mohl dorazit obávaného Craghase Drahara. A co z toho souboje vidíme? Hovno… radši tam nahodit záběr, kde už Crabfeeder leží vejpůl žejo… Vizuálně to může vypadat sebelíp, ale tohle mi přišlo celé špatné a uchcávat z toho jen kvůli drakům úplně nehodlám… ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten časový skok mi do epizody neseděl. Tolik příležitostí na pletichaření a vnitřní souboje se šmahem ruky ztratilo. Zbytek mě neoslovil. Viserys byl v této části nejsilnějším článkem. Nejedná se o hloupého vládce, chápe všechny svízele i tomu pletichaření nějakým způsobem rozumí. Je však nerozhodný, navíc v pozici, kde je třeba uštědřit tvrdý a razantní krok. Je to škoda, zejména pro něj. Vyústění s Crabfeederem mě zklamalo. Dalo se z toho vytěžit daleko víc. Celkově šlo o průměrnější epizodu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • V této epizodě byli představeni tři draci: Syrax – zlatožlutá dračice, na které jezdila Rhaenyra (Milly Alcock), Caraxes – červený drak, na kterém jezdil Daemon (Matt Smith) a Seasmoke – stříbrno-šedý drak, na kterém jezdil Laenor Velaryon (John Macmillan). (mikki089)
  • Fanouškům Hry o trůny (od r. 2011) může Lord Jason (Jefferson Hall) spolu se svým dvojčetem Tylandem (Jefferson Hall) připadat povědomě. Je to dáno tím, že herec Jefferson Hall se objevil jako Ser Hugh z Vale ve dvou epizodách 1. série Hry o trůny. (Veskoslav)

Reklama

Reklama