Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer 3
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (142)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rod Draka byl jedním z nejočekávanějších seriálů roku. A čekání se vyplatilo. Návrat do Západozemí se povedl na výbornou a divák, který byl zklamaný po závěrečné 8. sérii Hry o trůny bude u Rodu Draka s nadšením sledovat tuto show. Největší kritika padá na nudný děj, skoky v čase a na tmu v některých scénách. Osobně můžu říct, že mě tyto komentáře dokáží rozesmát, protože takhle skvěle napsané dialogy, výborně napsané postavy nemá ani náhodou takový Prsteny moci, které lidé s Rod Draka srovnávají. Ano skoky v čase možná jsou trochu na škodu, postavy jsou dalším a dalším dílem starší a tak se přeobsazují herci. Na tyhle věci si, ale divák bude muset zvyknout, protože 1. série slouží jako výstavba pro budoucí dění. Co se týče tmy v některých scénách můžu za sebe říct, že je to možná zbytečně tmavý, ale já, který seriál sledoval v noci jsem s tím neměl proto žádný problém, ale ve dne to bude horší koukání o tom žádná. Největší chválu si zaslouží herci. Každý podává přesvědčivé výkony. Matt Smith v roli Daemona Targaryena si dokáže seriál ukrást pro sebe aniž by promluvil. Mladá Milly Alcock jako Rhaenyra, dcera krále Viseryse odvedla skvělou práci. Můj největší respekt si, ale zaslouží Paddy Considine v roli Viseryse. V jedné epizodě předvede takový herecký výkon, že o budoucím vítězy Emmy je již rozhodnuto. Stanice HBO potvrdila, že jde o jednoznačného krále, co se týče televizní produkce. Kinematografie Rodu Draka je fantastická a vedle tohohle vypadá Hra o trůny jako levnější podívaná. Efekty jsou na vysoké úrovni a scény na dracích jsou každým dalším dílem lepší a lepší. Jedna sekvence s draky bere dech. No a nesměl bych zapomenout na skladatele Ramina Djawadiho, který po 8. sériích Hry o trůny předvedl, že ještě má co nabídnout. Djawadi je pro Hru o trůny stejně důležitý jako John Williams pro Star Wars. Rod Draka je pro mě osobně jeden z adeptů na seriál roku. 9/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Asi nebudu jediný, koho sužovaly nesmírně skeptické vize o tom, že návrat do Západozemí se už prostě povést nemůže a že bude lepší, když se tyhle ambice rychle rozpustí a HBO se radši ubere jiným, nejlépe novým směrem. Svět se ale může klidně až do dnešních dní divit, z prequelu o rodu Targaryenů se vyklubal obří hit s naprosto dokonalým vizuálem skrze největší televizní lákadlo současnosti - monumentální draky - a k nim tvůrci dokázali přidat ty pravé pletky mezi znesvářenými rody, které mezi sebou zažehnou řádně epickou válku s dokonale poetickým názvem Tanec draků. Dlouho se mi s žádným seriálem neloučilo tak těžko, to čekání bude nekonečné. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sklamaný zo záveru GoT som si dal načas a u Rodu draka som veľké oči nemal. A skutočne tie prvé epizódy boli také spomalené, bez prekvapení, bez toho šmrncu a ťažko sa získaval cit k postavám, keď sú po každom diele skoky o niekoľko rokov či dekádu a ešte aj vymenia hercov. Záver už ale pripomínal starý dobrý rukopis a úplný koniec série jednoznačne presvedčí každého, že chce pozerať ďalej. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| HBO Max | Návrat na Westeros ohromne potešil. GoT je moja strašná srdcovka a nie, 8. séria mi ten seriál úplne neskazila, pretože tých 7 sezón mi už nik nevezme. A jo, je cítiť, že GoTko je späť a House of the Dragon som si veľmi užil. Skôr to pripomína skoršie sezóny GoT, čiže menej veľkoleposti a viac rečí, ale ten setup tu proste byť musel. Čiže výborné, ale od druhej chcem viac zvratov, drakov a viac likeable postáv, pretože tie časové skoky trocha zapríčinili to, že som si niektoré postavy včas nestihol obľúbiť. Ale drbať na to, GoTko je späť, bejby! | Hodnotenie: 8/10 | ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Vážně nerozumím místnímu nadšení. Do doby než Criston Cole rozdrtil hlavu milenci Laenora se příběh vyvíjel zajímavě, poté ale působyl pouze dojmem, jako by někdo náhodně vytahoval kartičky se scénami z latinskoamerické telenovely a skládal je za sebe, charaktery postav se měnily jako nálada osoby s bipolární poruchou a tak jako u nového LOTRa spousta z nich postrádala charisma. Do toho navíc mnohdy přetmavenené díly, tak jako u konce GOT, ze kterých mě upřímně boleli oči. No, druhou sérii asi nemusím vidět. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Když je král Viserys (Paddy Considine) informován, že jeho nejmladší vnuk se také jmenuje Viserys, řekne: „Jméno vhodné pro krále.“ Jedná se o menší předzvěst, Rhaenyřin (Emma D'Arcy) syn Viserys se nakonec, o mnoho let později, stane králem. (mikki089)
  • Název této epizody pochází ze vznešených slov rodu Hightowerů. (mikki089)
  • Milly Alcock (Rhaenyra Targaryen) řekla New York Post, že při natáčení scén v nevěstinci se režisérka Clare Kilner ujistila, že Milly a Matt Smith (Daemon Targaryen) neviděli žádné komparzisty, dokud nenatáčeli. Řekla, že to bylo šokující a „divné a hloupé“, když se prodírali nahými těly. (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama