Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O deset let později. Rhaenyra čelí Alicentiným neustálým dohadům o svých dětech, zatímco Daemon a Laena zvažují nabídku v Pentosu. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (94)

kristianzen odpad!

všechny recenze uživatele

wtf? to jako vážně nebo je 1.4.? Co to je sakra za nesympatické lidi, kteří nahradili naše známé postavy se kterými jsme si vytvořili pouto? nějaké hlavní postavy vymění ale ser criston a jiní jsou zároveň stejní a postaví je vedle sebe jako že nic?! no tak to je už tak absoultně absurdní výjeb s divákem. ti tvůrci jsou normální idioti. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Princess and the Queen. Výmena hercov je vždy tak trochu risk a ťažšie sa na to zvyká. V deji sme sa síce posunuli o desať rokov ďalej, no princezná a kráľovná vyzerajú o dvadsať rokov staršie, kráľ vyzerá zrazu na osemdesiat, kým niektorí zase nezostarli ani o jednu vrásku na tvári. Trochu divné. Áno, táto epizóda je divná. Dokonca povedala by som CHAOS. Postavy sa zmenili. Aj tie sympatické sú zrazu nesympatické a jednoducho aj povahovo zmenené! A hlavne je tu toľko nelogických ba až neuveriteľných vecí. SPOILER. Princezná je dosť inteligentná na to, aby si našla milenca inej pleti ako má jej manžel a mala s ním deti. Síce v dnešnej dobe sa asi nerieši farba pleti, jej deti by teda asi mali mať "len" biele vlasy (logické by bolo keby sa riešilo aj akej farby majú pleť!). Je až SMIEŠNE, že my diváci máme veriť tomu, že princezná naozaj naivne verí (už skoro 10 rokov!!), že si to nikto nevšimne? Ani kráľ s kráľovnou či jej vlastné deti? Ďalej, Laena a ten drak. To sa nemohli pokúsiť urobiť jej cisársky? Pripadá mi, že táto epizóda mnoho nevysvetlila. Predpokladám, že Alicent si ponechala Cristona ako svojho milenca. Spája ich takmer nenávisť k princeznej Rhaenyre, ktorú mali predtým obidvaja radi. Pravdepodobne jej Criston neodpustil, že s ním neutiekla a Alicent zase to, že jej Rhaenyra predtým do očí klamala. Vyzerá to, že z milých a pokorných ľudí sa tu zrazu stali sebecké bytosti plné nenávisti. Komu má potom divák fandiť? Kráľ v minulej epizóde takmer zomrel, prekvapilo ma, že vlastne ešte žije! A bola už aj vojna? Veď Alicent mala na sebe tie zelené šaty ako symbol toho, že sa blíži vojna alebo nie? A úplne zbytočná je tu scénka s Eagonom, vôbec sa to sem nehodilo. Ešte ma prekvapilo, že Rhaenyra nechcela "iba" rodiť deti, teraz ich má dokonca tri. Každý tu je vlastne iný ako bol, konaním, zmýšľaním a niekto aj výzorom. A ešte vzhľadom na to, že v predchádzajúcej epizóde Criston ubil na smrť Joeffryho, neverím, že by jeho prítomnosť na dvore Laenor len tak toleroval akoby sa nič nestalo. Takže také 2 a pol* za túto epizódu. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Argentinská telenovela Rod draka se od děje z minulého dílu "kdo s kým spí a kdo s kým bude spát", posunula k "kdo s kým spal" a následným trablům s tím, kdo je otcem čích dětí. A ženy v obsazení zestárly, ale muži ne, tomu se říká rovnoprávnost. :D Jinak tato jednoduchá vztahovka trpí hned několika neduhy - především nudným a nevýrazným scénářem, nudnými a nevýraznými postavami a nudnými a nevýraznými herci. A také trpí tím, že je v ní málo dějových linek, odehrávajících se v jen pár stále se opakujících prostředích. Potom to celé nepůsobí jako freska ze Západozemí s životem jak šlechty, tak poddaných na rozsáhlém území (jako to bylo ve Hře o trůny), ale pouze jako levná televizní inscenace odtržená od zbytku Sedmi království. Zjednodušeně řečeno je Rod draka jednoduchým příběhem o milostných vztazích pár bělovlasých panáků, kteří chodí mezi dvěma pokoji a jedním nádvořím. Místní pěti hvězdičkáři a čtyř hvězdičkáři nikdy neviděli kvalitní seriál. 1,5*. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahově jednoznačně nejlepší epizoda. Problémem je, že jí chybí důslednější build-up pro motivace některých postav. Že Alicent? Ve finále jsem tak rozpolcen, protože bych sice rád negativně ohodnotil absenci dříve zmíněných charakterových "přepnutí", ale... Ten díl je jinak vším, co jsem si od Rodu draka přál. Jako samostatná část příběhu funguje dokonale, ale škodí jí vynechání jedné či dvou předchozích epizod, které by to všechno postavily do smysluplnější roviny. Ale můžu to opravdu vyčítat přímo této epizodě? Asi ne, protože já jsem poprvé v celé sérii nadšeně hltal vše, co mi tvůrci hodili na talíř... A to prostě musím ocenit... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zmena hercov nastala pri princezne, kráľovne, princezninom mužovi. Herecky sa mi to zdá slabšie, vzpurnosť vidno v herečke princezny. Criston Cole sa stal kráľovniným bodyguardom. Kráľovna si dáva zavolať princezninho syna hneď po pôrode. Okrem nového syna má pár už dvoch starších, ktorí sa vlasmi obaja podobajú na sira Harwina, veliteľa City Watch. Kráľovná sa stala zákernejšou, Laenorovi vraví, aby sa snažil a potom dostane potomka, čo by sa mu podobal. Kráľovninho druhého syna Aemonda šikanujú Aegon aj princeznin syn.  V rámci poklesnutej morálky odkazujúcej aj na GoT tu Aegon masturbuje v otvorenom okne, pričom ho prichytí jeho mama. Criston Cole je krutejší ku princezniným synom. Kráľovnino prianie je ako prianie Henryho II. Povedané v opilosti, tu ani vyslovené, no s desivými dôsledkami. Až tu lepšie spoznávame Larysa, ktorý je skutočný hráč o tróny. Daemon sa v epizóde ukazuje ako pokojný človek, napriek tomu, že mu umrie žena, ktorú miloval. Po príbehovej stránke opäť skvelý vývoj, po akčnej bohužiaľ skoro nič, len trochu šermu a letu na drakoch. Jazykové okienko: upper hand. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama