Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O deset let později. Rhaenyra čelí Alicentiným neustálým dohadům o svých dětech, zatímco Daemon a Laena zvažují nabídku v Pentosu. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (95)

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR SPOJLERY... Tak aby jsme se v polovině řady setkali s tím, že se děj posune o 10 let dopředu vše rozpracované se nechá nevyřešené a navíc se vymění dvě hlavní hrdinky. To jsem tedy ještě nezažil! Celá dynamika šla do hajzlu a valnou většinu tohoto dílu jsem se ji snažil obnovit. Naštěstí, díky velice povedenému konci se to podařilo. Stejně ale hodnotím pouze 3* protože tenhle výrazný úkrok považuju za špatný. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, že bych se ztratil v těch přeskočených deseti letech... ALE... Nějak to úplně nezafungovalo, chybí tomu jedna vložená epizoda nebo alespoň nějaký "prolog", který by těch deset let shrnul... Závěr ač vystavuje další dějové "zvraty" na odiv byl tak nějak mimo - bude to nejspíš tím, že jsem si nedokázal vybudovat jakýkoliv divácký vztah k dotčeným postavám... ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zmena hercov nastala pri princezne, kráľovne, princezninom mužovi. Herecky sa mi to zdá slabšie, vzpurnosť vidno v herečke princezny. Criston Cole sa stal kráľovniným bodyguardom. Kráľovna si dáva zavolať princezninho syna hneď po pôrode. Okrem nového syna má pár už dvoch starších, ktorí sa vlasmi obaja podobajú na sira Harwina, veliteľa City Watch. Kráľovná sa stala zákernejšou, Laenorovi vraví, aby sa snažil a potom dostane potomka, čo by sa mu podobal. Kráľovninho druhého syna Aemonda šikanujú Aegon aj princeznin syn.  V rámci poklesnutej morálky odkazujúcej aj na GoT tu Aegon masturbuje v otvorenom okne, pričom ho prichytí jeho mama. Criston Cole je krutejší ku princezniným synom. Kráľovnino prianie je ako prianie Henryho II. Povedané v opilosti, tu ani vyslovené, no s desivými dôsledkami. Až tu lepšie spoznávame Larysa, ktorý je skutočný hráč o tróny. Daemon sa v epizóde ukazuje ako pokojný človek, napriek tomu, že mu umrie žena, ktorú miloval. Po príbehovej stránke opäť skvelý vývoj, po akčnej bohužiaľ skoro nič, len trochu šermu a letu na drakoch. Jazykové okienko: upper hand. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvyknout si na nové tváře, nebylo zase tak obtížné. A vlastně celá epizoda, nebyla špatná. Oceňuji opravdu moc zdařilé draky. Asi nejrealističtější, jaké můžete v TV vidět. V jedné z nejsilnější scén uplynulých epizod, si animátoři řekli o nominaci za efekty. Co se týče děje, tak to neškodné intrikánské ňafání nejspíš skončilo. Teď už se přitvrdilo a je to jen dobře. Přesto není důvod k nadšení. Pořád se nedaří spojit do jednoho celku zajímavé události, s hereckou pastvou pro oči a uši. Doufal jsem, že to, co kdysi předváděla třeba Lena Headey, bude stát na Matt Smithovi. Ale postava Daemona, zatím jen neškodně doutná.  Kombinace šokujících zvratů, skvěle napsaných postav a dialogů, byla ingredience, která dávala prvním řadám GoT pořádný říz. V Rodu draka, se tomu tvůrci aspoň trochu přiblížili až teď, v poslední třetině šesté epizody. To je...smutné. Nechci být nevděčný, ale čekám víc. ()

aik

všechny recenze uživatele

Řekněme, že tohle už je jen taková poslední kapka úpadku GoT. Snad s mírnou vyjímkou předchozí epizody, mi celý seriál zatím přijde, že se tvůrci jen plácají na místě a vlastně nevědí kudy kam. Casting hlavních postav o ničem. Většina představitelů těžce postrádá charisma a když už ho někdo má, tak je jeho role minimální. Práce s postavami obecně bídná. Motivace chování často nelogická. Kontinuita vyprávění nikde (takřka bych se vsadil, že to psali až během natáčení). Atmosféra generická až umělá. Šokující scény většinou jen pro efekt a spíše samoúčelné. ... Rod draka se zatím jen veze na popularitě GoT a bohužel si absolutně nezaslouží srovnání. Dám tomu šanci do konce série, ale za mě zatím průser. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama