Reklama

Reklama

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (88)

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomto díle je více než vidět, že aby se něco stalo musí se odehrát buď svatba a nebo ta smutnější událost pohřeb. Ze samotného pohřbu si opět nic extra nepamatuji ale jakmile se objevil drak a rvačka o něj, začalo se konečně něco dít. Všeobecná nevraživost mezi syny královny a princezny se opět prohloubila a do budoucna tyto strkanice jistě neskončí dobře. Tento díl se ale nesl v úplně jiném duchu a stane se pár za mě velmi důležitých událostí, které bych shrnula asi jako že Rhaenyra konečně dostala, co chtěla. Incest, lest a závěrečná svatba to vše bylo naprosto perfektní a já měla konečně pocit, že ta tahanice o moc a trůn se konečně posunula o level výš než bylo dosud jen neustálé žvanění, obviňování a příležitostné strkanice. Škoda jen, že se těmto událostem nevěnovalo více času a pozornosti. Místo toho jsme byli svědky střemhlavého letu na můj vkus na divně vypadajícím drakovi z hlediska efektů a podobných prapodivných výtvorů na zeleném plátně. Škoda. I přes to konečně opět dobrá epizoda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle už není nic jiného než stará dobrá Píseň ledu a ohně. Intriky se přehouply v činy a temnota nabývá vrchu. Samozřejmě draci potěšili. Už úvodní pohřeb, kde stačily pohledy očí a výrazy jednotlivých postav, nastínil atmosféru. A pak přišly dvě po sobě jdoucí scény plné dusného napětí, co by snad ani nešlo ukrojit. Výborné. ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jsem půlku dílu stál tak 1 cm od televize, abych něco viděl a vřely ve mně negativní pocity jako při sledování Dlouhé noci před 3 roky, ale druhá polovina je kulervoucí přehlídkou vypjatých situací, které dění pomalu vykopávají do pozice, z níž může začít to, na co všichni čekají už od první epizody - ta pravá "Hra o trůn". ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hádka všech přítomných rodů celý díl povýšila. Jasně se definovaly strany konfliktu, i když to nebylo žádné tajemství.  I samotný závěr se vydal zajímavou cestou. Přesto mi v seriálu chybí větší zápal, či spíše dopad konverzačních scén. Je to důsledek předem vyložených karet na stůl. Zásadní otázky, které měly tvořit páteř sváru a domněnek jsou již dávno odhaleny. Nedaří se pak budovat dostatečné napětí a scény postrádají kouzlo. Mám s tím problém celou sérii. Náprava může dorazit v druhé řadě. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Další rodinná sešlost, která se tentokrát odehrává pro změnu z neveselého důvodu. U tohoto rodu tisíciletí je to ovšem úplně jedno. Z počátku se hodně kecá, buduje se napětí a vše opět naznačuje, že budeme svědky další tragédie. Tentokrát se odehraje menší svár mezi dětmi, který skončí vypíchnutým okem a hlavně posílí nevraživost mezi královnou a princeznou a dá tušit, že jakmile zemře král, který umírá prakticky od prvního dílu, tak se začnou dít věci. Pro odlehčení nechybí ani trocha toho incestu a jeden dlouho očekávaný sňatek. Rozhodně doposud nejlepší epizoda. [88 %] ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama