Reklama

Reklama

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (88)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě třetiny epizody, se hlavně mluví...a přesto je to skvostná podívaná. Zúročuje se dosavadní budování třecích ploch mezi postavami. Ostatně, kde jinde se šťourat v hnisajících ranách, než na pohřbu, kde se všichni sejdou pod jednou střechou. Mělo to parádní vnitřní pnutí i gradaci ve správných chvílích. Tohle není jen o scénáři, nebo předloze, ale hlavně o režii. Sapochnik má pro načasování velký cit a je sázka na jistotu. Pořád nejsem urvaný z toho, že je Rod draka spíš historická telenovela, ale uznávám, že v případě této epizody, tvůrci zabodovali. Škoda toho překotného závěru. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsou výkyvy. Vypadá to, že byla sedmá epizoda jakýmsi vybočením z fáze, kdy je mi seriál buď k smíchu, nebo mě nudí. Nudí mě často hlavně proto, že mi příběh až příliš často připomíná záležitosti, v nichž znějí hlavně jihoamerická a turecká jména a ve kterých se namísto děje sází hlavně na prázdné žvanění a oční souboje. O pobavení se mi pak starají momenty, které tvůrci mysleli zcela vážně, ale já mám obrovský problém s tím, abych jim to žral. O tom, že považuji vzhled rodu Velaryonů za krajně nešťastný, jsem se už několikrát zmiňoval, v sedmém dílu ho ovšem s přehledem přebily jejich zvyky v oblasti pohřebnictví. Předpokládám, že po několika podobných obřadech budou mít v zálivu buď velmi mělko, nebo ti filutové budují nové molo. A když se vzdálím od vody a přesunu pozornost ke vzdušnému živlu, musím přiznat, že by mě nikdy nenapadlo, jak důležitým povelem k ovládnutí draka je prosté: "Ááááááááá!". Když ale ponechám humory stranou, musím uznat, že se epizoda vcelku vyvedla a přinesla několik dalších zářezů (ve všech významech tohoto slova). / Poučení: Tento díl o bastardech by se asi princi Harrymu nelíbil. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je celkem smutné, že nejlepší epizoda má až číslovku 7. Ještě smutnější ale je, ta brutální retardace tempa scénáře. Epizoda propálí 1/4 stopáže na debilní pohřeb (který neznamená nic) a ovdovění a svatbu (zcela klíčový “game-changer”) zvládne naservírovat během dvou minut!!! To prostě hlava nebere. To samé taškařici okolo draka… Jeden rod sebral draka jinému! Řeší se to? Ne… hlavně že se zase otočíme na šoku “jsou to bastardi!”. Opravdu scenáristicky je tenhle seriál odpad. Vizuál je jediné, co ho drží nad vodou (teda až na tu trapnost s filtrem “hrajeme si, že je noc”). ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ked som sa uz stracal v neprehladnej spleti jednotlivych charakterov a zacinal trpiet abstakom zo silnych dramatickych momentov, prisiel tento diel. ka-bum! vyborne natocene (aj napriek uvodnej tme) i nacasovane a dokonale vykulminovane. odrazu daval dej mojmu starnucemu mozgu zmysel, postavy sa striasli nevyraznosti a divak si mohol pricuchnut grrrr-martinovskej autorskej genialite. tymto dielom si ma serial realne ziskal. ()

rashaverak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laenor si asi zaslouzil definitivnejsi reseni, podobne milosrdenstvi mi na rod draka vubec nesedi. Cele je to chvilemi velmi uspechane, kde hra o truny venovala 8 sezon jedne generaci, zde zda se chteji venovat jednu sezonu jedne generaci a tento dil je prikladem toho ze to tak docela nestihaji. Pokud chteji zahrnout celou rodovou linii az do svrhnuti tak to bude jeste mnoho dalsich uspechanych sezon. Jinak ale paradni dil. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama