Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (96)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi pôjdem tentokrát proti prúdu, ale táto epizóda ma rozhodne nestrhla. Ďalší veľký dejový skok a napriek tomu stále dookola to isté. Všetci sa tu rozplývajú nad výkonom Paddy Considine-a, ale ak si niekto skutočne zaslúži pochvalu, tak sú to maskéri... Inak zdĺhavé a v tomto okamihu sa nebojím povedať už aj nudné. V porovnaní s úvodnou sezónou GoT, kde nielen hlavné, ale aj vedľajšie postavy (či už kladné, neutrálne alebo záporné) mali svoje miesto a osobité čaro, tu pôsobia všetci akosi tuctovito. A nie, nie je to len tými bielymi parochňami... ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pán přílivů, začíná dalším posunem v čase dopředu, tentokrát o šest let. Znovu se otevírá téma následnictví a jeho legitimity, do kterého znovu musí vstoupit i samotný král osobně, ač nyní již velmi zesláblý a v jiných otázkách téměř plně zastupovaný jinými. Jeho pomalá chůze k trůnu je jednou z nejlepších scén roku, podání koruny bratrem Daemonem je silným symbolickým momentem. Po nepříjemném – i když poté svižně utnutém – jednání v trůnní síni následuje velká rodinná večeře, umírající král by si totiž přál usmíření mezi svými příbuznými. Jistě, že to nakonec skončí urážkami, výhružkami a potlačovaným násilím, ale na začátku to alespoň na chvíli skutečně funguje, panuje civilní atmosféra a zazní nikoliv neupřímné přípitky a projevy obdivu. A i to je na dynamice vztahů v Rodu draka zajímavé, že nejsou jen tak jednoduché, aby mezi soky panovala čirá nenávist, že ve vztahu Alicent a Rhaenyry ještě zůstaly i stopy hlubokého přátelství, jež je kdysi pojilo, Daemon zase s věkem dokáže být ke staršímu bratrovi daleko shovívavější než kdy dřív. ()

Reklama

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož se mi závěr předchozího dílu a obecně celý díl zamlouval vrhnula jsem se hned na další a opět se zklamala… Pro člověka, kterému trvá dlouho, než si zapamatuje vzhled jednotlivých postav a jejich jména jsou tyhle časové skoky a opět změny některých herců čisto čistě k posrání. Ještě ke všemu když se mezi sebou všichni množí jak králíci mám v tom kdo je kdo, s kým je spřízněn a tak prostě a jednoduše obrovský bordel. Postavy přicházejí a zase nesmyslně mizí a tak podobně pořád dokola. Kromě toho, že se děj opět nikam neposunul a časový skok znamenal jen to, že se král prakticky rozložil, se nic podstatného nestalo. Pod trůnem se znovu politikařilo a stejně jako předchozí díly se nešetřilo označením bastarde, děvko a jinými nehezkými výrazy. Takže jsme se od prvního dílu, ve kterém se všichni hádali prakticky o to samé nikam nedostali. A proto mě tenhle seriál, všechny řeči okolo a nekonečná stopáž vážně šíleně nudí. Navíc kvůli všeobecné změně herců a toho, že kromě krále a už ani Daemona nemá žádná postava bůhvíjaké charisma se nedokážu s nikým nijak "sblížit", soucítit s nimi a ani mě osud byť jen jediné z nich valně nezajímá. Nad vodou vše držel král a emoce, kterými se zde nešetřilo. Ale, co teď bude dál? ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně epizoda, která si jasně šla za svým cílem. Scénář připravil úžasné dialogy, herci je dokázali skvělé přednést (Paddy Considine si jednoznačně zaslouží chválu) a maskéři a kostyméři ze sebe vydali to nejlepší. Navíc máte rozehrané karty pro další generaci, kdy si potomci můžou mezi sebou vesele pletichařit a vraždit. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Časový skok, který jsem po objevení fotografií recastu očekával ze všech nejvíc. Aemond dostal ztvárnění, z něhož jde mráz po zádech a zároveň úšklebná radost v každičkém momentu, kdy se objeví a já to opět nevydržím do dalšího pondělí. Farewell poslednímu poctivému vládci na Železném trůně. Teď už to bude jen čistý boj. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Název epizody odkazuje na titul Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který je v čele královského námořnictva. (mikki089)
  • Když je král Viserys (Paddy Considine) informován, že jeho nejmladší vnuk se také jmenuje Viserys, řekne: „Jméno vhodné pro krále.“ Jedná se o menší předzvěst, Rhaenyřin (Emma D'Arcy) syn Viserys se nakonec, o mnoho let později, stane králem. (mikki089)
  • Lord Commander Harrold Westerling (Graham McTavish) je v seriálu stále naživu. V knižní předloze ovšem zemřel dříve, než se narodili Rhaenyře (Emma D'Arcy) její synové. (mikki089)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno