Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (99)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za šest let se nic nezměnilo. Kromě toho, že každý stárne úplně jinou rychlostí. Opět se už po 150 řeší následnictví trůnu. A protože to má už král za pár, tak se hecne a před večeří všem zkazí chuť svým odhalením. Díl jsem viděla před 2 hodinama a už teď si z něj skoro nic nepamatuju. Trošku jsem doufala ve větší zásahy Daemona, ale tak snad se z něj ještě vyklube zajímavá postava. Postupně totiž začíná blednou. Do popředí se dostává bratr s jedním okem. Děj opět nebyl nijak zvlášť posunut dopředu. ()

Chicony 

všechny recenze uživatele

Paddy Considine zde odvedl zatím nejlepší herecký výkon celého seriálu, který si sám o sobě zaslouží 5*. Jeho příchod do sálu je naprosto epickým obrazem, znovu po vzoru Hry o trůny ukazujícím, že není třeba velké akce a bitev k tomu, abyste měli husí po celém těle a cítili, že sledujete prvotřídní kvalitu. 10/10. ()

Reklama

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Evidentně jsem opět viděl jinou epizodu než zbytek dosavadních recenzentů. V té co jsem viděl já, se opět jen tak z nudy poskočí v čase (cca 5-6 let), přeobsadí se půltuctu herců (o klidně až deset let starší) a 40 minut času epizody se jen žvaní. Pak za pompézní hudby se přibelhá král (belhání a pompézní hudba trvá nějaké dvě minuty). No a pak se zase žvaní - tentokrát více emotivně a jak jinak než o už několikrát omílaném šoku, že princezna má nějak pobledlé děti (s malou sekací vsuvkou). Pak epizoda končí. Čistá definice scenaristického odpadu (a teď zase můžete plakat u mě v inboxu, jak nedokážu ocenit umění). ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napětí, které by se dalo krájet. Na druhou stranu mě prostě už ta politika a pletichaření přestala bavit. Ikdyž se pohybujeme mílovými kroky dopředu v čase (roky každý díl), tak se vlastně pořád nic neděje. Tedy děje, ale divákovi je to skoro jedno. Nestihne se sžít s postavami a vůči ději je až apatický. Nevím, co by se muselo stát poslední dva díly, aby mě to přesvědčilo a vtáhlo zpět, když právě nyní byly podle mě vyloženy všechny trumfy na stůl. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aemond sa pochlapil a je z neho zručný šermiar a cieľavedomý muž s jasným nástupníckym právom na trón. Z ponúkaných možností sa po Daemonovi a Rhaenyre javí jasnou voľbou. Hightowers aj Targaryens intrigujú podľa možností. Nástup na trón je emotívny, posledná večera nezjednotenej rodiny naivná a posledné slová umierajúceho pomätenca vytvoria vojnu. Chýbalo mi viac vyhrotených situácií. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Lord Commander Harrold Westerling (Graham McTavish) je v seriálu stále naživu. V knižní předloze ovšem zemřel dříve, než se narodili Rhaenyře (Emma D'Arcy) její synové. (mikki089)
  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)
  • Název epizody odkazuje na titul Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který je v čele královského námořnictva. (mikki089)

Reklama

Reklama