Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon (více)
Trailer 3
USA, (2022–2025), 26 h 39 min (Minutáž: 51–70 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Seriál, odehrávající se 200 let před událostmi Hry o trůny, zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Ještě před narozením syna šokuje král Viserys celou říši prohlášením, že jeho dcera Rhaenyra se stane nástupcem trůnu. Jakmile se narodí zdravý syn, události rychle naberou nový směr a mnozí spřádají plány, které by princezně znemožnily usednout na Železný trůn. S intrikami na obou stranách a říší na hraně zániku zažijete vzestup a pád Rodu Draka. (Magic Box)

(více)

Diskuze

Jasic

Jasic (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

"ano, ano" byla reakce na nudné díly. A o těch spinoffech je to na delší povídání. Myslím, že star wars i MCU nám ukázaly, že kvantita kvalitu nenahradí. Divím se, že to někdo chce. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jasic

V tom případě jsi asi neměl v příspěvku psát "ano, ano" v reakci na "Taky odpad sa dlho nevidi". A psát věci jako "spinoffy jsou smrt". Protože pak si každý logicky bude myslet, že s tím hysterickým blábolem apollyona zcela souzníš :)

na příspěvěk reagoval Jasic

Jasic

Jasic (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Aby nedošlo k nedorozumění, mně se seriál líbí. Jen nemám ráda, když se něco umělé natahuje. Někdy něco ubrat neuškodí. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Tanec draků potřebuje minimálně 4 série, aby se uspokojivě podařilo zadaptovat všechno, co se událo. A druhá série i přes určitou hlasitou menšinu měla stále velký úspěch, takže se naštěstí nemusíme ničeho takového jako rušení obávat :)

na příspěvěk reagoval Jasic, tomas.malo

Jasic

Jasic (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Ano ano, minimálně ve 3 dílech 2 série se téměř nic nestalo. Natahované, zdlouhavé, nudné. Také doufám, že 3. řada bude poslední. Spinoffy jsou smrt. 

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Tu druhu seriu snad pisali a produkovali D&D. Taky odpad sa dlho nevidi. Bol by som celkom prekvapeny, keby toto HBO schvalilo na dalsiu seriu bez vyraznych zmien, alebo vlastne ... HBO vyslo so 7. a 8. seriou GoT, takze neviem preco som prekvapeny. GRRM moze po internetoch vypispvat co chce. Prava predal a s radostou. Namiesto toho, aby dokoncil hlavnu sagu tak sa vyziva v produkcii tychto hovien... HBO je uz na urovni Netflixu. Pockam si este na Sesterstvo a mam takeho tusaka, ze to bude posledna kvapka. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Updated_Cake, Jasic

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

 A asi na jaře nás čeká další návrat do Západozemí v rámci adaptace výborné povidkove série Rytíř Sedmi království. HBO už vydalo i trailer (na všechny seriály které nás v nejbližší době čekají) a první záběry vypadají opravdu skvěle. 

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Montáž "ticho před bouří" sice navnadila, ale doufám, že ta třetí série za 2 roky bude už poslední. Jde znát, že materiálu bylo na celovečerní film, nejvýše dva a roztahané to je jak kunda zasloužilé kurvy.

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

Chapu co myslis a stat by se to mohlo, ale zrovna Essos nejsou jen otrokarsky mesta, ale tam je toho tolik co by jsme mohli videt. Nove kultury, nova zvirata, carodejove (neco co jsme videli v Qarthu), klidne bych se dozvedel vice o zabijacich bez tvare. On i serial o Corlysi Velaryonovi by mohl klidne mit nekolik rad, ten toho dokazal spoustu coz tady neni ani naznaceno. Moznosti je nespocet. 

Updated_Cake

Updated_Cake (hodnocení, recenze)

Merengues9

Essos by mohl být zajímavý, ale je tam docela velké nebezpečí, že by to skončilo na několika sériích řešení ostroků a těch stejných témat dokola. Přeci jen ta kultura tam je dost odlišná.

na příspěvěk reagoval Merengues9

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Bellamy

Démon je typická vícerozměrná postava tlustoprasete. Něco jako je Jamie Lannisterů. Sleduje svoje cíle, má určitý morální kompas, ale hodně pokřivený tím, že je nafrněný. Možná jsi na chvilku dostal dojem, že je to dobrák, jako Rob Stark, ale není a nikdy nebyl. 

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

Seriál táhne Aemond a Rhaenyra. Daemon je tam v druhé sérii jen do počtu pač chtějí jednu knížku natáhnout na čtyři série tak mu vymysleli uplně debilní linku s halucinacemi.

 

Ale jsem rád že se najdou i diváci kterým se to líbí a jak se řiká sto lidí sto chutí. Mě se zas líbilo témeř vše ve hře o trůny kromě linky dragon bitch v prvních asi třech řadách. Ale bavili mě linky ze Zimohradu,zdi,železných ostrovů atd. v Rodu draka mě baví tak Aemond a občas ten zmetek Criston slizoun jeden. Jinak je to zívačka.

na příspěvěk reagoval Merengues9, cernakus

Updated_Cake

Updated_Cake (hodnocení, recenze)

Feidias

No on Daemon měl jisté psycho výlevy i bez těhle halucinogenních doprovodů vždy. Jen v 1. sérii byl dost stranou z důvodů, které se probíraly už tady ve 2. sérii. Očividně sám nevěděl a opět zase neví, jestli se spokojí s vládnutím v téhle formě v případě vítězství (lol) nebo jestli chce trůn jen pro sebe, tak jak to chtěl dřív. Ta linka je každopádně od něj zajímavá, zvlášť když tu postavu ztvárňuje Matt Smith, který se k té postavě prakticky dokonale hodí. 

na příspěvěk reagoval Bellamy, Merengues9

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Bellamy

I v první sérii dělal pěkné hajzloviny, ale též jsem si trochu naivně myslel, že bude rozumnější. Už mu z toho tam slušně šplouchá na maják a ta psycho žena je taky dost podezřelá:)

na příspěvěk reagoval Updated_Cake

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Merengues9

Kdyby to byl alespon furt pořádný záporák jako třeba Arthas ve hrách Warcraft když jsou si trochu podobní :D

Ale on je jak nějaký feták nejdřív poklekává před svým bratrem králem a háže mu k nohám dřevěnou korunu aby za tři epizoda říkal na Harenhallu já jsem král oslovujte mě král! Nevím proč tu postavu tak zmršili.

na příspěvěk reagoval Merengues9

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Chci se zeptat čtenářů knihy Daemon tam byl také bezpáteřní zmrd  nebo ho zmršili jen v seriálu?Sedm epizod halucinací aby potom zabil partáka za to že dělal zvěrstva na nepřátelích které mu sám nařídil?V první sérii byl moje nejoblíbenější postava ale od S02E07 přeji Aemondovi a seru Cristonu Coleovi na jedné straně a Rhaenyře s Corlysem Valerion na straně druhé.

Daemone prosím chcípni děkuji :)

na příspěvěk reagoval Merengues9, Feidias

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

Opět nechápání textu. To, že někoho urazíš neznamená, že se urazil. Když ti řeknu kreténe, je to urážka. Ovšem to automaticky neznamená, že se urazíš. Například si uvědomíš, že to je vlastně ve tvém případě jen slovní vyjádření reality a potěší tě, že si konečně někdo všiml. A proto se neurazíš ;-)

Taktéž jsem nereagoval na jednu větu, ale reagoval jsem na celý tvůj slint, který ovšem byl postaven na mé jedné větě o fyzice popírajících dracích. Jen jsem svou reakci vyjádřil pouhými dvěma větami. Pointa je v tom, že jsi jaksi tu větu nepochopil, protože kdyby jsi ji pochopil, tak by jsi ji nerozebíral. Prostě nízká čtenářská gramotnost v praxi. Je poměrně typická pro gramatické nácky, protože jsou příliš tupí na to, aby chápali obsah, zaměří se místo toho na formu, která je přitom zcela bagatelní, zejména v debatě ;-)

na příspěvěk reagoval Updated_Cake

Updated_Cake

Updated_Cake (hodnocení, recenze)

cernakus

Pokud jsi se urazil na základě jednoduchého připodobnění, pak je mi tě skutečně líto. Jestli si něco děláš od random člověka z internetu, který, stejně jako ty, pouze vyjádřil svůj názor, asi to je na zamyšlení se nad sebou :) Ono samo o sobě už něco vyjadřuje, že reaguješ na 1 větu místo toho slohu argumentů s příklady hned pod tím. Pokud bys to neřešil, proč jsi měl potřebu to řešit? Oxymórony lidí tvého typu mě zarážejí skutečně dnes a denně. Nebo by to mohlo být jen tím, že nemáš rád, když ti někdo oponuje? Pak je otázkou, proč se vůbec zapojuješ do debaty? Pro tvoje info, neměl jsem v nejmenším úmyslu tě jít urážet nebo se ti pochlebovat, kdybych to měl v úmyslu, zmíním například ty tvé četné pravopisné chyby, kam se člověk podívá :)

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

Tak jsi se hezky rozepsal o tom, co jsem doslova napsal "neřeším".

Problém se čtením nebo chápáním textu?

No hlavně, že jsi mně neopomněl hned z kraje urazit. To byla ostatně primární pohnutka toho tvého slintu, že?! ;-)

na příspěvěk reagoval Updated_Cake

Updated_Cake

Updated_Cake (hodnocení, recenze)

cernakus

Chápu napodobeninu verbala, i když docela dost chabou... Kde jsem to ale ztratil, je tvoje porovnávání s Tolkienem a s nějakou realističností draků. Ten příběh je zasazen do fantasy: to se často neopírá o realitu a snaží se ti naproti tomu dát jiné základy a postavit na tom něco kompletně svého. Upřímně nečtu poprvé a asi ani naposled rádoby chytré řeči o fyzice, jak by ti draci nemohli létat, existovat, apod. A i když uznávám, že nejde asi o nejlepší design draků, co tu máme, asi by tě moc nepotěšilo vědět, že drtivá většina příběhů je na tom úplně stejně a má nefunkční modely. Protože co? Protože to je fantasy... Z HoD/GoT kritéria na nějakou aerodynamiku a body/wing size ratio splňuje vážně jen pár kusů. Paradoxně nejvíc realistický a funkční model má pravděpodobně Harry Potter v Ohnivém poháru, a to to ani není film nebo série, která by se nějak většinově opírala o draky, jako tento seriál. Rozhodně mi ale musíš vysvětlit, jak bys chtěl správně namodelovat "inteligenci draků", jakožto to je stvoření, které nikdy ani v nějaké základní formě neexistovalo a je to čistě fantasy stvoření, takže tu nelze stavět na empirických datech a je to čistě na individuálním přístupu autora. Zmínil jsi Tolkiena a vyzdvihoval jeho model: mluvící drak ti přišel ok ale tohle ne? Tomu říkám bordel v názorech... :D

na příspěvěk reagoval cernakus

Jasic

Jasic (hodnocení, recenze)

cernakus

Myslím, že do toho ti lidé šli, protože neměli, co ztratit. Žili jako spodina, v momentálně okupovaném městě a někdo jim řekne: kámo, je tu pravděpodobnost, že můžeš být vyvolený, jdeš do toho? A oni jen: můžu tu zhnít ve sračkách nebo do toho půjdu a třeba si budu žít jako princátko. 🤷🏼‍♀️ A co se týče porovnání s Tolkiemem, tam nejsou draci jen velcí plazi. Jsou to výtvory Morgotha, inteligentní, mluvící, strašliví. V Martinově univerzu to defacto jsou "jen" velcí plazi s inteligencí psa. S Targaryeny je pojí pokrevní magie. I proto se Targaryeni berou mezi sebou, aby neředili krev. A v někom se geny projeví víc, v někom zase míň. A drakovi je jedno, jestli tvoje máma byla manželkou Targaryena nebo jen jeho milenka z bordelu. Když to v sobě máš a podědil si toho hodně, tak to drak vycítí a neopeče si tě 😁

Související novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (více)

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama