Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pointa stejná jako v prvním díle, ovšem lehce okoukaná. Tím, že jde o výběr vítězů předchozích her zde chybí určitá nevědomost a naivita postav z prvního dílu, navíc zde není vyloženě nikdo komu by se dalo fandit. To základní však film zvládá opět dobře, místnosti jsou fajn a nápadité, místy za hranou reality ale to by zas nebyla taková zábava že. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Takový to když sedíte před obrazovkou, s nostalgií vzpomínáte na třeba takový Saw IV a je vám mizerně. Vezmete-li ale v potaz tu chronologii, kdy ze série Saw vznikl právě onen trend skutečných escape roomů (jedna z nejpekelnějších výzev měšťáckého lifestylu), který se následně vrátil zpátky do kin, akorát zredukovaný o makabrózní násilí a tu legrační moralistickou slupku, zjistíte, že jste se jako diváci vlastně taky ocitli v únikové místnosti, která před vás postavila úkol nepouštět se nutně do každé zjevně jen na profit orientované píčoviny jen proto, abyste si udrželi aktuální filmový přehled. To ale kristepane je fakt takovej problém sehnat herce, kteří když už neumí hrát, tak umí třeba alespoň běhat? Nebo scénáristy, kteří někdy byli u toho jak to vypadá když se baví dva lidé? ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

A tak král Mínós, pověřil největšího Řeckého stavitele Daidalose, aby postavil labyrint, ze kterého nebude možnost uniknout a v samotném jeho středu, číhal napůl člověk a napůl býk. Zoey a Ben, v předchozím díle, unikli jen z jedné části labyrintu a teď je čeká, další část, asi takhle by se dal tenhle film popsat. Je fajn, že přestože Zoey a Ben fyzicky unikli, tak po psychcické stránce, tam sou stále uvězněný a tvůrci hry jim opět připomenou kam patří. Najednu stranu je fajn, že film má krátkou stopáž, ale na druhou stranu až na Zoey a Bena, ostatní postavy nedostanou skoro žádný prostor a přitom, mi veteráni z jiných her, byl idost sympatický a natodzdíl od předchozího dílu, tak víc spopracují a nejdou proti sobě. A co se týče různých místností a pastí v nich, tak ty první dvě sou takové průměrné, ale třetí a čtvrtá, sou fakt něco, sou docela děsivé a uniknout z nich neni úplná sranda. Ale opět krátká stopáž, takže v žádné místnosti to neni na dlouho a to je fakt škoda. Ale jinak je to jako předchozí film, je to napínavý, má to zajímavý vývoj, takže trojka snad bude příští rok a herci hrají svoje postavy na jedničku, jen by to chtělo jim dát prostor. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem víc. Jednička totiž měla ohromné kouzlo a jedinečnou atmosféru. Zde to zdaleka není takové a co víc, strašně mi chybělo, jak dříve soutěžící snad ještě do poloviny filmu stále věřili, že je to jen hra a nehrozí jim smrtelné nebezpečí. Zde byli naopak až příliš zkušení a možná i přehnaně dobráčtí. Ihned věděli o co se jedná a pracovali jako dokonalý tým, což mne nijak zvláště nebralo. Místnosti byly sice krásně navržené, ale postrádali nějakou výraznější vnitřní nápaditosti. Snad jen s výjimkou ulice New Yourku jsem byl s nástrahami nespokojený a u zůčastněných jsem postrádal nějaké to handrkování, úkázky vypjatých emcí a zoufalostí. Zde se však všichni seběhli jako parta natěšených školáčků a úspěšně řešili jeden hlavolam za druhým. Dalším zklamáním byl závěr, který obsahoval zajímavý zvrat v příběhu, ale dle mého byl neuspokojivě provedený a tím pádem nemůže být doceněn. Od Jedničky to má hodně daleko. 55% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď som začal pozerať tento film, uvedomil som si, že jednotku si už nepamätám. A bolo jasné, že to nadväzuje, takže šup si zopakovať jednotku. Tá ma bavila stále rovnako a tak bol zvedavý, či dvojka dopadne podobne. No nebolo to celkom tak. Postavy neboli tak sympatické a hlavne miestnosti smrti od jednotky stratili svoje kúzlo. Vlak a ani laser nestali za veľa až tekutý piesok to troska oživil a padajúca kyselina dala tušiť, že finále je za dverami. Logika, že tu nie je, to mi vadiť nemôže, lebo koncept filmu je jasný. Ale zamrzí, že pri niektorých scénach sa to gore neskutočne pýtalo, ale nedostalo ani tu vobec priestor. Od začiatku až do konca nás tvorcovia kŕmia kravinami, ale keďže film parádne odsýpa, dá sa to odpustiť. Ale ten koncový zvrat je už aj na tento film priveľké sústo. No nič, pozriem si aj trojku keď bude, ale od nej už naozaj nebudem čakať žiadne zázraky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)

Reklama

Reklama