Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotná myšlenka Únikových her (těch reálných) se mi líbí, no pocity z prvního dílu jsem měl hodně smíšené. Nešlo o špatnou podívanou, ale nějak zvlášť uchvácen jsem tedy nebyl. V konečném zhodnocení jsem to viděl na průměrnou záležitost a za tím si stojím i s odstupem času, kdy jsem jedničku viděl znovu, abych se navnadil na toto pokračování. Pokračování, které má dokonce dvě verze (obě jsem viděl) se zcela odlišnými začátky i konci. A musím uznat, že delší 96 minutová verze se mi líbí víc.   Především pak to, že se děj točí okolo rodiny samotného tvůrce místností a pastí. Nebylo od věci se podívat trochu blíže na zoubek těm, kteří všechno vymýšlejí. A ani se nedivím, že tohle všechno dokázal vytvořit naprosto chorý mozek. Isabelle Fuhrman podala velmi slušný výkon a zdatně sekundovala dvojici hlavních hrdinů. Některé pasti zde byly mnohem brutálnější a drsnější než v prvním díle, bohužel i tady jsem postrádal větší porci napětí a zajímavé charakteristiky samotných hráčů. (Snad jen transgender herec/herečka Indya Moore překvapil/la svým výkonem). Navíc si nešlo nevšimnout, že některá vodítka nedávala moc velký smysl a šlo spíše o náhodu…Scény s pohyblivým pískem byly až trapné.   To kratší verze nám nabídne světe div se návrat jedné z postav z prvního dílu, která to taky přežila. Její přítomnost a samotné vysvětlení toho co se stalo a proč – bylo poněkud trapnějšího rázu. Navíc tu byla zcela do počtu jen kvůli jedné scéně a samotný závěr v letadle měl nabídnout návnadu na třetí díl (podobně jako tomu bylo u jedničky…). Jinak prostředek filmu je naprosto stejný, jen se tentokrát obejdeme bez rodinky stvořitele a vyslechneme si jen tlachání u psycholožky.   Turnaj šampiónů tak rozhodně ničím neoslnil, ale svému předchůdci určitě neudělal ani ostudu.50% ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Horší než první díl, ale je fakt, že jsem se párkrát přistihl, že jsem se v důsledku napětí předklonil a za držel dech...a to se mi moc nestává 😁 Takže jen za to dávám jednu hvězdu navíc než bych normálně... Ani nevadilo, že některá řešení nemáte napoprvé šanci ani pochytit... Slušná závěrečná pointa a náběh na další díl je na světě. Snad si tvůrci dají pozor a udrží jakou takous kvalitu a nestane se z toho sra*ka ve stylu Saw... ()

Reklama

nany2121 

všechny recenze uživatele

Strašnáááááá nuda !!! Videl som to v kine. Dúfal som, že kino pridá na zážitku, ako to často krát býva.  Moje sklamanie bolo o to väčšie. Ten film nemal konca. Hanbil som sa, že som nato zavolal aj priateľku :D :D Z kina sme odchádzali so slovami: "To bola, ale blbosť!!! Mám pocit, že ľudstvo osprostieva. Bezduchý nudný dej, postavy nevýrazné, okatéé, strašná sprostosť. Nad tým filmom sa mi rozum pozastavoval :D Je mi ľúto, že dnešná mládež sa kŕmi takýmito bezduchými sračkami. Dnes sa normálne filmy už pomaly ani netočia :((( ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Nemám problém jít do toho opět za 4 hvězdy. Ano, je to v podstatě okopčené Saw, ale trochu chytřejší, není to zdaleka tak přestřelené a zbytečně brutální a koneckonců je to i v jistých mezích uvěřitelné v tom smyslu, že pokud by někdo dal skutečně hodně peněz, tak únikové místnosti ve hře by byly reálně zkonstruovatelné. Popkorňák jak se patří. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Fajn dyzajn únikových místností, ale jinak je to zase jako minule jen tentokrát s mnohem méně sympatickými sidekicky. A tentokrát vám to bude už všechno jedno a budete si jen rochnit v těch vytuněnejch místnostech, kde chcete vidět umírat na sto a jeden způsob další a další lidi. Jenže už je to napodruhý místy až zbytečně únavný, i když únikovky mám hrozně rád. 55% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)

Reklama

Reklama