Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

Othello 

všechny recenze uživatele

Takový to když sedíte před obrazovkou, s nostalgií vzpomínáte na třeba takový Saw IV a je vám mizerně. Vezmete-li ale v potaz tu chronologii, kdy ze série Saw vznikl právě onen trend skutečných escape roomů (jedna z nejpekelnějších výzev měšťáckého lifestylu), který se následně vrátil zpátky do kin, akorát zredukovaný o makabrózní násilí a tu legrační moralistickou slupku, zjistíte, že jste se jako diváci vlastně taky ocitli v únikové místnosti, která před vás postavila úkol nepouštět se nutně do každé zjevně jen na profit orientované píčoviny jen proto, abyste si udrželi aktuální filmový přehled. To ale kristepane je fakt takovej problém sehnat herce, kteří když už neumí hrát, tak umí třeba alespoň běhat? Nebo scénáristy, kteří někdy byli u toho jak to vypadá když se baví dva lidé? ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S únikovkami se v posledních letech v realitě roztrhl velký pytel, bylo tedy jen otázkou času, než se s nimi sejdeme formou filmu a předloni se tak konečně povedlo. Jelikož se jednalo o skutečně první záležitost svého druhu, já se bavil a na dvojku čekal už při první avizované premiéře loni v prosinci. Teď už konečně dorazila a byť se nemůže zařadit mezi kousky, u kterých bych děkoval vyšší moci, že jsem je viděl na velkém plátně, pár opravdu promyšlených momentů se zde najde. Jen je škoda, že se opět cílí zejména na sofistikovanost pastí a hororové prvky jako smrt pro tuhle sérii nemají vlastně vůbec žádný význam. [viděno v Cinema City Plaza Plzeň 26.7.2021] ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi jsem byl lépe naladěn než u jedničky, tentokrát jsem o něco spokojenější. Samozřejmě základní motiv zůstává, a tak je film nejen podobný předchozímu, ale i všem těm Kostkám a Saw, s čímž se asi moc dělat nedá. Tentokrát se Zoey snaží najít ty, co za vražednou hrou stojí. A nemusí hledat dlouho, jelikož si ji najdou sami. Také se nakonec vysvětlí, proč tolik hráčů vyhrálo ve svých hrách a setkalo se znovu. Napětí v jednotlivých místnostech nechybí, vše je hnáno až na hranu. Sice jsem tak trochu čekal, že dojde na rozřezání lasery v přímém přenosu či rozleptání kyselinou v detailu, ale nechť. Gore se tedy opět nekoná, tudíž kdo si bez něj neumí film představit, asi by jej měl raději vynechat. Mně to tentokrát nevadilo. Vražedný vagon či tekuté písky pobavily. K trojce je očividně našlápnuto, což bude nejspíš záviset jen na výdělcích. Rychlá oddechovka, kde se místo mluvení hlavně běhá. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kde první díl těžil ze zajímavého začátku (hlavolamy v kostce), úvodu do únikovek (nerdský ind vysvětlující pravidla) a poutavého konce, který navnadil na další díl, zde druhý díl zásadně chybuje. Po úvodu do děje už nám servíruje "jen" únikovky a závěr, který tak nějak všichni tušíme, že nastane. Postavy jsou kromě hlavní dvojky nezajímavé a mají málo prostoru, místnosti jsou opět cool a stylové, ale uvěřitelnost jejich provedení je tak mimo realitu, až to bolí a i když bych trochu přivřel oči, tak je to pořád nemožné. Řešení hádanek jsou teda sakra složitá, ale postavy na ně přijdou během pár sekund, a tak se pokaždé doberou ke zdárnému konci místnosti. No žádné emoce, napětí nebo možnost diváka přemýšlet o rozuzlení sám. Stejně tak promluvy postav typu "Ach ne, umřel pro mě, byl to můj jediný kamarád a obětoval se, abych já mohla žít" jsou teda otravné a tyhle sentimentální bláboly jsou asi stejně nepravděpodobné, jako skutečnost, že radikální odpůrci očkování budou mít IQ nad 60. A že jich je ve filmu víc než dost. Snaha tvůrců o jeden (nebudu zmiňovat) zvrat na konci mi přišla nezajímavá a bezúderná a zas a znova spíše absurdně zbytečná. Takové nemastné, neslané, bez výraznějšího procítění či geniálnějšího nápadu, prostě jen pásová výroba dalšího komerčního pokračování úspěšného prvního dílu, nic víc. Výrazněji neurazí, ale rozhodně ani nenadchne a ambice byly výše. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Druhý díl drží kvalitu podobně prvnímu, navíc navazuje a odkrývá další nebezpečné hádanky a promyšlené místnosti. Tentokrát jsou do pasti vlákáni šampioni, kteří již jednou peklem prošli a je jen na nich zda se jim to znovu podaří! Poodkrývá se i mozek celých hádanek a překvapivé propojení s jeho dcerou i závěrem, kde nás čeká pokračování. Efekty super, hudba slabší, kamera dobrá, hádanky jako ta v bance, nebo v metru boží. 70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)

Reklama

Reklama