Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[85%] Viděno v kině. No sláva, sotva jsem odcházel z kina, v hlavě mi šrotovalo, že musí určitě vzniknout trojka! Doufám, že se tak stane. Jednička byla teda o něco lepší, prostě pecka se zajímavými postavami, prostředí labyrintů plných pastí atd. Tohle bylo prostě takové, klasické pokračování, které mělo ale absolutně stejně dobrou atmosféru a technickou stránku, napětí atd jako v prvním filmu. Co se týče pastí – opět byly skvělé, jen si ale říkal, že byly po logické stránce tak složité, že bych jejich řešení snad nikdy nevyluštil, ale co – to kritizovat nechci. Bylo to napínavé, krásně natočené, k ústřední dvojici herců, kteří hráli v hře v předchozím snímku se chtě nechtě přidal tucet jiných hráčů. Určitě mě zabavili, jen v jedničce byly k těm postavám dodány i jejich příběhy o životě, což zde trochu chybělo. Ale nevadí. Ke konci se tu dočkáme i jednoho návratu z postav. A co se týče nepředvídatelnosti úmrtí hráčů, tak to bylo takové napůl. Něco jsem odhadl, něco zas ne. Úplné finále bylo dobré, jen jsem v tomto díle už očekával nějaké větší odhalení a bližší vysvětlení společnosti, kteří vytváří tyto únikové hry … No, snad se toho dočkáme v potencionálně třetím dílu, který doufám, že sakra vznikne! Soundtrack byl opět dobrý, ale ne tak výrazný, abych poznal, že ho skládal Brian Tyler, ale k filmu pasoval. Pátou hvězdu nedávám, ale to neznamená, že jsem si tento sequel neužil! ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pointa stejná jako v prvním díle, ovšem lehce okoukaná. Tím, že jde o výběr vítězů předchozích her zde chybí určitá nevědomost a naivita postav z prvního dílu, navíc zde není vyloženě nikdo komu by se dalo fandit. To základní však film zvládá opět dobře, místnosti jsou fajn a nápadité, místy za hranou reality ale to by zas nebyla taková zábava že. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování povedeného Escape Roomu je obdobně solidní podívanou a kdo má rád tyhle variace na Kostku a Saw jako já, tak by neměl nadávat.Film pokračuje hned po prvním dílu a tentokrát sledujeme nic netušící skupinu řešit únikové místnosti s tím rozdílem, že jsou všichni bývalí šampióni, tedy inteligentnější a tak vyřešit jednotlivé hádánky jim nedělá až takový problém, byť pro diváky náročné rozhodně jsou. Film je opět PG13, takže se musíme obejít bez gore, ale v tomhle případě to až tak nevadí, jelikož samotné smrti by v jiném Ratingu nevyzněly lépe.Design Escape Roomů je působivý, samotné hádanky jsou pěkně zamotané, napětím se nešetří a celé je to dost dobře a inteligentně vymyšlené, že se divák nemá šanci nudit, jelikož se jde z místnosti do místnosti. Úplně realistické to možná není, ale to je dobře, jelikož kdyby se to drželo při zemi, tak by to byla nuda jak v reálném životě. Potěšil i závěrečný nečekaný zvrat, takže za mne fajn oddechová a zábavná žánrovka, kterých moc nevzniká, takže nemám problém udělit vyšší hodnocení. Bavil jsem se nadprůměrně.Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 7/10. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

I přesto, že byl Escape Room (2019) jen x tou variací na Cube (1997) tak měl měl kupodivu celkem svižný tempo a šlo o celkem slušnou (průměrnou) podívanou, která ale rozhodně nenudila. O tomhle (pro mě) zbytečným pokračování to říct nemůžu. Tohle už prostě bylo ždímání suchýho hadru. Navíc konec naznačil, že by měla přijít trojka ve které to roztočí sirotek Isabelle Fuhrman. No potěš koště. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Parádička. Dvojka je sice o poznání naivnější a více spoléhá na náhodu, ale celou dobu to šlape a člověk se královsky baví. V návaznosti na zběsilé tempo sice místnosti přicházejí o svou uvěřitelnost (v tom čase a stresu by na to prostě nikdo nepřišel), ale film tak díky bohu neztrácí na zábavnosti a zvládne zakrýt, že přízemnější a více psychologickou podívanou by scénář asi neutáhl. Jako jednohubka super a trojku bych si dal rád. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)
  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)

Reklama

Reklama