Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

silentname 

všechny recenze uživatele

V čase, keď sa "Escape Room: Tournament Of Champions" dostalo do môjho kina som bol busy a tým pádom som si film na veľkom plátne užiť nemohol. No čakal som, kým bude dostupný a budem sa môcť pozrieť, ako bude táto séria pokračovať. Normálne by som svoj koment asi začal tým čo sa mi páčilo alebo nepáčilo, no tu sa udialo niečo skutočne veľmi zaujímavé. A realita je taká, že možno sme niektorí mali možnosť vidieť úplne iný film, ako tí, ktorí ho videli v kine. Pretože som zistil, že existujú dve úplne odlišné verzie. Kým kino verzia pôsobí, že išlo o klasický koncept, kde Zoe bude musieť prekonať svoj strach z lietania a na konci k tomu dospejeme, tak moja verzia mala v sebe ešte aj príbeh tvorcu všetkých týchto "escape rooms" a jeho rodiny. A vo finále nás nečaká žiadne lietadlo, ale scénky medzi Zoe a Clarou (v podaní Isabelle Fuhrman), ktorá má možnosť posunúť celú sériu do úplne novej roviny. A úprimne si myslím, že to vytvára celkom zaujímavé scénky, ktoré tomu dávajú niečo viac, než len unikanie z miestností. A okrem toho všetky tie miestnosti dokopy nám otvárajú aj úplne nový príbeh, kde pochopíme aj ako všetky tie miestnosti vznikli a čo nám chcú povedať. Takže môžem povedať, že verzia, ktorú som videl ja ma v tomto smere aj celkom slušne prekvapila. V rámci miestností sa možno veľkého napätia nedočkáme, no musím uznať, že sú celkom kreatívne vymyslené. Neviem či by sme síce mali partiu ľudí, ktorí by boli schopní uvažovať v tomto štýle, ale pre funkciu tejto série to beriem. Možno by bolo fajn neskôr vidieť aj kino verziu a porovnať si ich obe medzi sebou. A posúdiť, ktorá je lepšia. Preto hodnotenie, ktoré filmu dám patrí k "extended verzii". Hodnotenie: B+ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý diel ma bavil viac ako tento druhý. Úlohy sú síce dobre vymyslené, ale tie s prvého filmu mi prišli lepšie. Viac menej je to to isté, čo ponúkol prvý diel a ako celok je to v pohode jednohubka, ktorá vie byť aj zaujímavá a keďže je to také krátke, rýchlo to odsýpa a moc to nenudí. Pre ľudí, ktorý obľubujú žáner horor, či radi podstupujú hry Escape Room, odporúčam. 55% - 2* ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako spomína Arsenal83 v tomto žánri nič lepšie nie je, stále je to však lepší priemer s lepšími aj horšími pasážami. Asi najlepšou bola miestnosť na pláži s tekutým pieskom a najviac uškodila ulica s taxíkmi. Jednak, nečakane, hru zvládli v rámci politickej korektniosti mladé sebavedomé klitorisáčky k mužom v pomere 3-0,(pochopiteľne neprežil to kňaz, nečakane katolícky) a dážď z kyseliny nijako nepoškodil reťaz (ani náznakom)...Do kina sme na film nakoniec nešli a môžem opäť konštatovať že zase tak strane to nevadí, aj keď v sále by to možno bolo aj za slabšie 4*. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Typický neduh sequelitidy, přičemž jednička pro mě byla příjemným překvapením, ale dvojka už mě moc nebavila a způsob jakým vrátila staré postavy do hry mi přišel vyloženě hloupý. Sony by se mělo vzpamatovat a točit v první řadě výborné filmy, které se posléze můžou stát klasikami. Pak i začnou chodit lidi. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jedničce jsem dal tehdy 4 hvězdy jelikož se mě hodně líbila tohle je slabší. Předně na to, že se to jmenuje turnaj šampiónů tak ty šampioni až na ty 2 z jedničky jsou dobré sračky a skoro hned umřou a navíc se o nich skoro nic nedozvíme. Jednička měla lepší smrti a postavy mě přišlo za to tady se mě líbil konec a narážky na třetí díl. I pasti zde jsou už hodně na náhodu  a přežít by neměl už nikdo. 60 procent pokud bude trojka za další 2 roky sem s ní. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)

Reklama

Reklama