Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování povedeného Escape Roomu je obdobně solidní podívanou a kdo má rád tyhle variace na Kostku a Saw jako já, tak by neměl nadávat.Film pokračuje hned po prvním dílu a tentokrát sledujeme nic netušící skupinu řešit únikové místnosti s tím rozdílem, že jsou všichni bývalí šampióni, tedy inteligentnější a tak vyřešit jednotlivé hádánky jim nedělá až takový problém, byť pro diváky náročné rozhodně jsou. Film je opět PG13, takže se musíme obejít bez gore, ale v tomhle případě to až tak nevadí, jelikož samotné smrti by v jiném Ratingu nevyzněly lépe.Design Escape Roomů je působivý, samotné hádanky jsou pěkně zamotané, napětím se nešetří a celé je to dost dobře a inteligentně vymyšlené, že se divák nemá šanci nudit, jelikož se jde z místnosti do místnosti. Úplně realistické to možná není, ale to je dobře, jelikož kdyby se to drželo při zemi, tak by to byla nuda jak v reálném životě. Potěšil i závěrečný nečekaný zvrat, takže za mne fajn oddechová a zábavná žánrovka, kterých moc nevzniká, takže nemám problém udělit vyšší hodnocení. Bavil jsem se nadprůměrně.Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 7/10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování Únikové hry je rozhodně ve všech směrech slabší než jeho předchůdce, a jelikož už právě první díl nebyla žádná hitparáda, tak dvojku jsem si už vážně jako že neužil. Vzhledem k obsahu se zde tvůrci navíc evidentně pokoušejí rozjet pořádně rozsáhlou sérii, k čemuž snad ale nedojde, jelikož mi přijde, že se se svými nápady již dost vyčerpali v jedničce a už tady chvílemi vařili z vody, respektive vykrádali, co mohli, což by ovšem nebyl možná až takový problém, kdyby to ovšem alespoň celé tak nějak trochu fungovalo, či působilo. Co tedy vytknout filmu nemohu, je jeho spád, kdy se těch necelých devadesát minut pořád něco děje, horší je, že nic z toho není jakkoliv zapamatování hodné. Ani mdlé postavy, ani nenápadité hry, ani dějový vývoj. Jak postavy, tak jejich herečtí představitelé jsou totiž nevýrazní a vesměs i nesympatičtí nýmandi, dále veškeré místnosti nemají koule, postrádají wow efekt, a kvůli nim ve filmu chybí i napětí, no a dějový vývoj též nepřekvapí, a to i přes závěrečnou pointu, která se sice snaží šokovat, na mě to ale nezapůsobilo nějak výjimečně. No a samozřejmě na konec jsem si jako zásadní výtku nechal naprostou absenci krve, což odmítám jakkoliv tolerovat, přes to prostě vlak nejede, aby se v takovémto typu hororu neobjevila ani kapička krve, či násilí, s tím ať se jdou tvůrci, respektive studio vycpat. Za mě zkrátka velmi slabý průměr, který toho příliš nenabízí. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ako už býva zvykom dvojky sú skoro vždy slabšie. Nevyhlo sa tomu ani escape room turnaj šampiónov. A to sme na to chceli do kín a ja si film chcel nechať na tohtoročný Halloween, dobre že som nevydržal. Nemastné neslané. V podstate kúzlo z predošlého dielu je fuč, tu by asi nepomohlo ani veľké platno. Ale stále solídny priemer čo sa hororu týka. Skôr to bol taký thriller. 3* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotná myšlenka Únikových her (těch reálných) se mi líbí, no pocity z prvního dílu jsem měl hodně smíšené. Nešlo o špatnou podívanou, ale nějak zvlášť uchvácen jsem tedy nebyl. V konečném zhodnocení jsem to viděl na průměrnou záležitost a za tím si stojím i s odstupem času, kdy jsem jedničku viděl znovu, abych se navnadil na toto pokračování. Pokračování, které má dokonce dvě verze (obě jsem viděl) se zcela odlišnými začátky i konci. A musím uznat, že delší 96 minutová verze se mi líbí víc.   Především pak to, že se děj točí okolo rodiny samotného tvůrce místností a pastí. Nebylo od věci se podívat trochu blíže na zoubek těm, kteří všechno vymýšlejí. A ani se nedivím, že tohle všechno dokázal vytvořit naprosto chorý mozek. Isabelle Fuhrman podala velmi slušný výkon a zdatně sekundovala dvojici hlavních hrdinů. Některé pasti zde byly mnohem brutálnější a drsnější než v prvním díle, bohužel i tady jsem postrádal větší porci napětí a zajímavé charakteristiky samotných hráčů. (Snad jen transgender herec/herečka Indya Moore překvapil/la svým výkonem). Navíc si nešlo nevšimnout, že některá vodítka nedávala moc velký smysl a šlo spíše o náhodu…Scény s pohyblivým pískem byly až trapné.   To kratší verze nám nabídne světe div se návrat jedné z postav z prvního dílu, která to taky přežila. Její přítomnost a samotné vysvětlení toho co se stalo a proč – bylo poněkud trapnějšího rázu. Navíc tu byla zcela do počtu jen kvůli jedné scéně a samotný závěr v letadle měl nabídnout návnadu na třetí díl (podobně jako tomu bylo u jedničky…). Jinak prostředek filmu je naprosto stejný, jen se tentokrát obejdeme bez rodinky stvořitele a vyslechneme si jen tlachání u psycholožky.   Turnaj šampiónů tak rozhodně ničím neoslnil, ale svému předchůdci určitě neudělal ani ostudu.50% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Už je to o triedu slabšie ale jednotlivé lokácie stále zaujímavé len mi vadilo že sa v tejto časti nič nevysvetlilo a že postavy boli vykreslené veľmi povrchne a chýbala im určitá psychologická hĺbka. Každopádne trojku si samozrejme v kine opäť nenechám újsť. Poteší návrat jednej z postáv z jednotky. Taktiež posledná scéna v lietadle žmurká na diváka keďže opäť ide o narážku na záver prvej časti. EDIT: v kine premietali inú verziu s komplet odlišným začiatkom aj koncom, kino verzia s úvodom u psychologičky sa mi páčila viac kdežto nový zostrih so saunou a pozadím hádaniek bol podstatne slabší, v tejto verzii sa taktiež nevracia zomrelá postava z prvej časti, ani nekončí v lietadle. Dúfam že vydajú aj pôvodnú kino verziu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)
  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)

Reklama

Reklama