Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při náletu za druhé světové války bomby omylem dopadnou na kodaňskou školu plnou dětí a přitom se protnou osudy několika místních obyvatel. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Rigmor: „Sestra Teresa, myslíte, že Bohu vypadla z ruky ceruzka?“ S. Teresa: „Myslím, že áno.“ Rigmor: „A myslíte, že to potrvá dlho?“ S. Teresa: „Možno. Neviem.“ Rigmor: „Ideme do neba?“ S. Teresa: „Áno, my všetci.“ Rigmor: „Čaká tam na nás Ježiš?“ S. Teresa: „Áno, som si istá, že áno.“ Tento film bol natočený ešte v roku 2021 a tak ho prirovnávať k invázii na Ukrajine nie je na mieste. Akurát načasovanie dosť vyšlo. Navyše, je to príbeh pravdivý a pred pár dňami (21. marca) o bombardovaní Kodane hovorili v správach. Nepovedali, kde sa stala chyba, že britskí letci začali bombardovať francúzsku školu. Ale dôležité je, že autori filmu dokázali vytvoriť atmosféru bezútešnosti a nezmyselnosti vojny. Obraz zúfalých matiek hľadajúcich svoje deti je krutou výčitkou všetkým, ktorí sú schopní rozpútať vojnové peklo na Zemi. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já si ten film neměl dávat, protože až příliš mě připomínal to peklo, co na Ukrajině rozpoutala ta odporná zbabělá zrůda zalezlá strachy někde v bunkru a jeho armáda plná rusáckej kreatur, no nic stalo se a já si teda fakt naložil masírku. První část se na můj vkus zbytečně vlekla, ale pak to začalo a já si přal ať čumím radiš na tu první část. Neskutečně silny, emotivní a bolestivý, znásobený ještě tím, že vraždění děti provádí teď Putin a jeho rusácký skřeti na Ukrajině. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

21. marca 1945, Kodaň, Dánsko - Operácia Kartágo. Cieľom mal byť Shellhus (sídlo Gestapa), no bohužiaľ, táto operácia sa preslávila skôr tragédiou, ktorá sa odohrala v cirkevnej škole Jeanne d'Arc. Výsledkom bolo 105 obetí (z toho 86 detí). A presne o tom je tento smutný a emocionálne vypätý film... Spracovanie bolo vynikajúce a pôsobilo silne realisticky, čo je rozhodne plus. Páčila sa mi dramatizácia a aj tie okolité dejové vetvy združené okolo vybraných postáv, ktoré ešte viac zvýraznili epický rozmer príbehu a toho čo predchádzalo tejto tragédii. Trochu škoda, že v závere boli osudy ostatných hlavných postáv odstrihnuté - takže nevieme, ako to dopadlo s Teresou či Frederikom. Ale tá záverečná scéna stála za to! ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Srdce trhajúci dánsky film, namierený proti akejkoľvek vojne. Bolo ťažké sa pozerať na nevinné deti vo chvíli bombardovania a mal by to vidieť každý vojnový štváč, ktorý má doma dieťa alebo niekoho, koho má rád. Hviezdu pridávam za silné odkazy a posolstvá počas celého filmu. A ešte aplauz pre skvelo hrajúce postavy - chlapec, ktorý zo šoku onemel, rebelantská mníška, ale aj ďalšie, hrali fakt úžasne.91%. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Hodně silný snímek dle skutečnosti, který navíc v dnešních dnech dostává násobný prožitek díky aktuální situaci na Ukrajině, kde to vypadá dost podobně, aneb nejvíce to stejně odnesou obyčejní lidé. Natáčelo se v České Republice a na filmu jsou lokace krásně k rozpoznání. Dánská tvorba si mě víc a víc získává a tento snímek dlouho zůstane mezi těmi lepšími. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Bombardéry, které bombardují školu, jsou britské víceúčelové bojové letouny de Havilland DH.98 Mosquito. (Vito1441)
  • Divadlo, ve kterém rodiče čekají na informace o zachráněných dětech, je Městské divadlo Mladá Boleslav. (Hugo_Stigliz)

Reklama

Reklama