Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pamätáte si časy, keď Zack Snyder ešte točil kvalitné filmy? Po pár takýchto filmoch si ľudia nebudú pamätať, že aj bratia Russovci natočili niekedy dávno niečo dobré. Už po desiatich minútach som mal pocit, že to sledujem dve hodiny. A to ma ešte čakal nekonečný zvyšok filmu. Knižná predloha sa v tom nezaprie. Je to bohužiaľ tak odosobnene podané, že som mal celý čas pocit, jak keby mi niekto znudene čítal knihu. Ani na sekundu sa u mňa neodstavili žiadne emócie. A to sa tam miestami dejú jak nepekné, tak aj potencionálne vyhrotené veci. Ani R-kový rating tomu žiadne grády nedodal. Výsledok je jedno konštantná sterilita, ktorá dobre funguje v trailery ale ako film to je k neprežitiu. Alebo sa proste mýlim a všetci tí päť hviezdičkový nadšenci majú pravdu. 2/10. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Takový trošičku mírnější Requiem za sen. V hlavních rolích válka, systémové opuštění válkou zmrzačených duší a drogy...jo a láska, asi. Film si občas utahuje sám ze sebe jako jakési odlehčení místy hodně náročných scén na strávení. Holland tu předvádí svůj dosavadní nejlepší výkon, doslova si sáhl na dno. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka, která mi vyrazila dech! Cherry je těžkotonážní, nepříjemný, znepokojivý, psychologicky hutný s několika silnými scénami což rozhodně není pro slabé povahy. Cherry je v žánru drama to, co je Lidská stonožka v žánru Horor a já musím tleskat. Bude Vám zle i špatně, budete se kroutit jako žížala, ale zároveň budete fascinováni, šokováni, překvapeni i nadšeni. Na Drama je to rozhodně Sííla! Bratři Russoovi servíruji formálně vymazlený a hutný příběh, kde Tom Holland at its best! si sáhl na své vlastní dno a předvedl svůj nejimpozantnější herecký výkon ve své kariéře. Aktuálně je dost možná na vrcholu mezi mladistvými herci. Film začíná jako moc pěkná a sympatická romance, která se vzápětí promění do válečného pekla v Iráku, kde došlo i na střeva či popálené mrtvoly, tréning vojáků patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy viděl ve válečném žánru a jestli jsem si myslel, že tohle bude vrchol celého filmu, tak jsem se mýlil, protože hned na to sledujeme rozpad lidské osobnosti v té nejhrůznější podobě. Ten film si bere to nejlepší z Euphorie a Requiem za Sen a tak autenticky a nepříjemně ztvárněné feťácké doupě jsem snad ještě neviděl. Hovna, zvratky, stříkačky snad všude!! do toho následují skvěle natočené loupeže bank a já si už v duchu říkal, jestli se posledních 20 minut film promění ještě v Rape and Revenge, tak to letí do topky a mě odvezou. Takové krásné míchání žánrů, které je v každé poloze intenzivní a silné jsem už dlouho neviděl. Jelikož po zhlédnutí mám chuť si to pustit znova, musím dát plný počet. Nothing for the weaks! 8.5/10. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Cherry je emocionální nálož zpracovaná mistrovskou řemeslnou rukou bratří Russoovců, která vypráví o vyrovnávání se s posttraumatickou stresovou poruchou (PTSD), jakožto silného duševního otřesu z prožité války v Iráku. Cherry snoubí 5 žánrů do jednoho filmu prostřednictvím rozdělení příběhu na jednotlivé kapitoly, přičemž samostatně by film obstál na jedničku v každé z nich. Osobně snímek vnímám jako jednu z nejúzkostnějších a nejdramatičtějších osudových romancí, založenou na těžké závislosti na fenylethylaminu a heroinu, kterou jsem měl kdy možnost vidět. Způsob vyprávění příběhu je identický jako tomu je například ve Forrestu Gumpovi, kdy hlavní hrdina diváka osobně provází dějovou linkou. Obsahem, atmosférou a závislostí se Cherry nejvíce blíží kombinaci snímků Za borovicovým hájem a Requiem za sen. V porovnání s prvním zmíněným titulem působí Cherry uceleněji, v porovnání s druhým méně úzkostně, což pro koncového filmového fanouška bude působit stravitelněji, zvlášť když vezmeme v potaz víceméně identické vyznění filmu. Závěrečná scéna ve stylu Počátku dodává Cherry grády. Legendární! Už teď mám chuť na opáčko. Doporučení naprosto všem, tohle je moderní romantická militární kultovka. Poctivý pětikvalt, 💯 si nechávám po případné druhé projekci. 👌 (20.04.2021) ...díky Aadymu a Torenovi z Geekecu za doporučení, TOP tip. ()

drella_lover 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut je film zábavný. Poté přijde cca 20 minut, kdy se na film budete dívat jako na zkoušku kolika filmových technik si všimnete. Pak přijde nuda, patos a přejezení se nudou. Takhle by vypadaly středoškolské studijní filmy, kdyby měly budget blockbusterů. I když to jsem možná urazil středoškolské studijní filmy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)

Související novinky

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

19.07.2024

Když si s bráškou zrežírujete jedny z nejúspěšnějších filmů v historii kinematografie, odchází se jen velmi těžko. Bratři Anthony a Joe Russo to nicméně zkusili a po režii veleúspěšných hitů Avengers… (více)

Reklama

Reklama