Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Marze 

všechny recenze uživatele

Komentator neunavne komentuje vsechno co vidite na obraze.Pribeh je to obycejny,nicim zvlastni. Proto ho asi tvurci ozvlastnuji napriklad pohledem do konecniku hrdiny.Emili je neustale empaticka az pusobi nerealne. Uvital bych vic informaci o hrdinove minulosti.Postupne se tu stridaji ruzne zanry.Teen romance,armadni a socialni satira a detektivka.Zaver je az sentimentalne prepaleni.Jestli bylo cilem zamyslet se nad soucasnou epidemii drog v USA ,tak film vyzniva dost plose naprazno. ()

drella_lover 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut je film zábavný. Poté přijde cca 20 minut, kdy se na film budete dívat jako na zkoušku kolika filmových technik si všimnete. Pak přijde nuda, patos a přejezení se nudou. Takhle by vypadaly středoškolské studijní filmy, kdyby měly budget blockbusterů. I když to jsem možná urazil středoškolské studijní filmy. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Je skvělý vidět, kým bratři Russoové doopravdy jsou, když nemusí točit pyžamovou párty pro Marvel. To se ale nikomu nehodí do krámu, protože originální filmy dneska už nikoho nezajímají. Cherry sice není velká filmová událost, za pár měsíců si na to nikdo nevzpomene a do budoucna z toho nebude kult. Pokud ale Cherry něčím je, tak zatraceně skvěle a především stylově natočeným dramatem o zbytečnosti války, o vylízanosti armády, o rozkladu lidský osobnosti. To všechno s parádní kamerou, výborným soundtrackem a hodně snaživým Hollandem. Jasně, pár minut se mohlo vyhodit, smysl některých tvůrčích rozhodnutí znají zřejmě jen režiséři a žánrově je to hodně všestranný, přesto to dává smysl a o něčem to je (Že jo, Endgame?!). I mimo válečnou zónu mi to stylem připomínalo Three Kings. Nenechte se strhnout kritikou druhých a jděte po svym zážitku! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDE CHCETE, ABYCH ZAČAL?…“ /// Dospělej Tom Holland (i když furt brečí…) ve zvláštním filmu. Není divnej jako divnej…. Jen prostě nevím, jestli mě to baví, nebo nebaví. Má to takový ospalý tempo… ale v příběhu se najde dost zajímavejch okamžiků… Cherry vypráví… o lásce, o životě… a třeba vojenská kapitola je fajn. Fajn je i Ciara Bravo. Problém je PTSD a proto celá druhá půlka nemá s optimistickejma vyhlídkami na spokojenej život pranic společnýho. Sledování do sraček namočenejch osob je dost vopruz, ale nemyslím, že v tom je hlavní problém tohohle filmu. Spíš se to tak nějak „nerýmuje“ a dohromady nepasuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 20187 napsal Nico Walker, neznám. 2.) Doma smažíme. A může za to válka. 3.) Thx za titule ,,Karel Himmer“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Při prvním zhlédnutí (den premiéry) jsem měl velký problém s druhou polovinou, která se od té první velmi liší (první je novodobá Olověná vesta a druhá drama o feťácích), byla zdlouhavá a vyčerpávající. Teď (31.8.), po několika měsících, jsem se k tomuto snímku vrátil, páč jsem měl pocit, že jsem ho značně nedocenil. A byla to pravda! Momentálně nemám co vytknout, jen těch slow motion záběrů bylo trochu moc. Velmi silné drama, které mi v hlavě zůstane ještě dlouho. PS: Tomovi dejte za ten úžasnej výkon Oscara. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno