Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Cherry je emocionální nálož zpracovaná mistrovskou řemeslnou rukou bratří Russoovců, která vypráví o vyrovnávání se s posttraumatickou stresovou poruchou (PTSD), jakožto silného duševního otřesu z prožité války v Iráku. Cherry snoubí 5 žánrů do jednoho filmu prostřednictvím rozdělení příběhu na jednotlivé kapitoly, přičemž samostatně by film obstál na jedničku v každé z nich. Osobně snímek vnímám jako jednu z nejúzkostnějších a nejdramatičtějších osudových romancí, založenou na těžké závislosti na fenylethylaminu a heroinu, kterou jsem měl kdy možnost vidět. Způsob vyprávění příběhu je identický jako tomu je například ve Forrestu Gumpovi, kdy hlavní hrdina diváka osobně provází dějovou linkou. Obsahem, atmosférou a závislostí se Cherry nejvíce blíží kombinaci snímků Za borovicovým hájem a Requiem za sen. V porovnání s prvním zmíněným titulem působí Cherry uceleněji, v porovnání s druhým méně úzkostně, což pro koncového filmového fanouška bude působit stravitelněji, zvlášť když vezmeme v potaz víceméně identické vyznění filmu. Závěrečná scéna ve stylu Počátku dodává Cherry grády. Legendární! Už teď mám chuť na opáčko. Doporučení naprosto všem, tohle je moderní romantická militární kultovka. Poctivý pětikvalt, 💯 si nechávám po případné druhé projekci. 👌 (20.04.2021) ...díky Aadymu a Torenovi z Geekecu za doporučení, TOP tip. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Děti, drogy jsou špatné, ano?! Zbytečně dlouhé teen drama, které se ohrané motivy snaží podávat svěží formou. Pro mě ale často špatně zvolenou, rušivou a v rámci celku nekonzistentní. Špatná režie průměrného námětu, koukatelná jenom díky opět skvělému Tomu Hollandovi. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Russoovci si po megahitu Endgame a před nejdražším filmem Netflixu Gray Man vyzkoušeli natočit něco divácky mnohem méně přístupného pro streamovací službu, která sice může rozhazovat penězi, fanouškovskou základnu má ale stále zanedbatelnou. Cherry je rozvleklé drama, které střídá pozoruhodné pasáže s až uspávajícími, má ovšem v rukávu úžasného Hollanda a precizní hudební podklad. A pokud bude Apple do budoucna dávat zelenou takhle alespoň technicky promakaným flákům, budu (v případě, že si zrovna koupím nějakou novou Apple hračičku a budu mít službu na rok zadarmo) u toho. [viděno na Apple TV+ 23.10.2021] ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Rozdelením na kapitoly si režisérske duo zabezpečilo krásne ohraničené celky a mohlo nám ponúknuť svoje multižánrové nebíčko, ktoré je všetkým, len nie tým, čo divák očakáva. Ťažko film popísať, no je to v prvom rade vymaznaná a zručne spracovaná dráma. Ústredná herecká dvojka (sú fantastickí!) pôsobí veľmi mladícky a práve týmto je dopad na diváka pri sledovaní životnej cesty postáv o to drvivejší. Emočné rozdrvenie znásobuje ohromný hudobný doprovod. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby se zrychlily všechny zpomalovačky a vyházela se asi miliarda zbytečných formálních pičičundiček, měl by ten film pod devadesát minut a byl by tak možná o něco snesitelnější. Možná. Fakt by mě zajímalo, co si Russoové mysleli, že dělají. Po letech v zajetí Marvel Cinematic Universe asi chtěli dokázat, co všechno umí, a tak si vybrali námět, kterej je chvíli středoškolskou romancí, chvíli rozchodovým dramatem, chvíli válečnou satirou, chvíli válečným akčňákem, chvíli feťáckým dramatem nebo gangstekou s bankovními vloupačkami. A narvali do něj všechno, co je zrovna napadlo. V mnoha momentech to tou úplně přestřelenou formální vymazleností působí vyloženě nechtěně směšně. Bohužel jsem to nežral ani Tomu Hollandovi, kterýho mám jinak poměrně rád. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)

Reklama

Reklama