Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

drella_lover 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut je film zábavný. Poté přijde cca 20 minut, kdy se na film budete dívat jako na zkoušku kolika filmových technik si všimnete. Pak přijde nuda, patos a přejezení se nudou. Takhle by vypadaly středoškolské studijní filmy, kdyby měly budget blockbusterů. I když to jsem možná urazil středoškolské studijní filmy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Anthony Russo, Joe Russo se díky příspěvkům do MCU, vyšvihli do první režisérské ligy a každý fanoušek pečlivě vyhlíží jejich další kousky. Tentokrát si vypůjčili Spider-Mana a rozhodli se natočit syrové drama o válce, traumatu z ní a drogách. A je to nuda k posrání, která se navíc tváří jak mistrovské dílo a jeden z nejdůležitějších filmů v dějinách. Tom Holland se snaží, vizuálně má film řadu pěkných scén, ale 2 a půl hodiny jsou absolutně přestřelené a možná, kdyby se vystřihli neustále a otravné zpomalovačky, měl by film o hodinu méně. Russoovi šlápli vedle a ukázali, že točit obří blockbustery je jiné kafe, než točit seriózní dramata a jsou to hlavně oni a jejich ego, co způsobilo, že se jedná o nudný a hlavně otravný film. ()

Reklama

slord 

všechny recenze uživatele

Russovci ukázali, že vedia natočiť aj menší film a to veľmi zručne a pútavo. V niektorých úsekoch má film pomalšie tempo, ale to vôbec nevadí, deju to práveže prospieva. Štruktúra rozprávania je dosť fajn a občasné pomrknutie do kamery ma tiež bavilo. Avšak najviac asi musím vypichnúť výkon Toma Hollanda, ktorý si to dáva ako pán a proste mu to žeriete. 8,5/10 ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Cherry více než film působí jako jeden dlouhý videoklip, který je ozvláštněný o několik efektních záběrů, zpomalovaček a bourání 4. stěny. Příběh se více než dialogy posouvá za pomoci vypravěče, kterým je zároveň hlavní hrdina. Což nemusí sednout každému. Taky se navíc nejedná o nic světoborného. Pár nápadů film má, ale už jsme viděli lepší filmy s poselstvím že drogy jsou špatné. Na druhou stranu však musím uznat, že je ten příběh docela uvěřitelný. Škoda však že se film snaží vyprávět všechno možné, a tak se nám tu vyrojí hned několik zbytečných a nezajímavých odboček, které zbytečně odvádějí pozornost od hlavní dějové linie. Osobně si také myslím, že film není příliš zábavný do doby, než hlavní hrdina propadne drogám. Možná to je tím, že se ve filmu nestane do té doby nic moc zásadního, a už vůbec né nic překvapujícího. Celkově vzato pokud nemáte na co koukat a podobná témata vás zajímají, tak se na film koukněte, ale určitě se nejedná o nic co byste museli vidět, nebo co by vás něčím zásadním překvapilo. Zhlédnutí sice nelituji, ale i tak je Cherry zase jeden z těch filmů, na kterých byl trailer to nejlepší. 3* 55% ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Film dvou polovin, zatímco v té první si Russoovci pohrávají s každou scénou, s každým záběrem, ať už prací s kamerou, s color gradingem, s hudbou či formátem, tak v té druhé se tento aspekt ku škodě, i když věřím že vědomě vytrácí. Od počátku film valí solidně kupředu, děj se hezky svižně posouvá a člověk se nestačí nudit, avšak od půle jde o pravý opak, děj se točí v kruhu a prokazuje jen malé posuny. Po pár minutách se režiséři odpoutají i od boření čtvrté stěny, které mi přišlo naprosto nevhodně, ale já obecně tuto filmařskou techniku příliš nevyznávám. Za zmínku určitě stojí i jednak zajímavý soundtrack, ale i práce s hudbou obecně, kdy občas originálním skladbám sekundují licencované tracky vážné hudby. Pochválit musím i Hollanda, který mi přišel naprosto přesvědčivý v každé poloze této vcelku emočně rozmanité postavy, moc tedy nechápu jeho opomenutí z oscarových nominací. Suma sumárum tedy šedý průměr, ale jak herec v hlavní roli, tak i režisérští bratři ukázali nemalý potenciál směrem do budoucna. 6/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)
  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama