Reklama

Reklama

VOD (1)

Bez milosti zabíjela v Tokiu, ale při poslední misi jí podstrčili jed. Teď má necelých 24 hodin na to, aby zjistila, kdo si objednal její smrt, a pomstila se. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jak mi někteří herci přirůstají k srdci, tak Mary Eli mi od srdce zřejmě odrostla. Za dob filmů Scott Pilgrim nebo Auto Zabiják jsem ji žral, ale tady mi příšerně lezla na nervy. Příběh? Vomletá fraška, béčkařina, co se tváří jako akční drsnost, přitom je to drsný jak vohraná kazeta v popelnici. Nevím, mě tohle lezlo na nervy už od loga. Chtěl jsem dát jednu hvězdu za akci, ale už nechci. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách zcela zapomenutelná akční podívaná, která zaujme pouze několika skvěle nasnímanými sekvencemi a atraktivními lokacemi Tokia. Bohužel ale nedostaneme žádnou další přidanou hodnotu, pročež tyto dva atributy ani zdaleka nestačí ani na alespoň průměrnou podívanou. Ve finále tedy dostaneme snímek, na který si za pár měsíců vzpomene vážně jen málokdo. A to je vzhledem k sympaticky se snažící Mary Elizabeth Winstead vážně velká škoda. Tak snad příště! (Netflix) „Death is the time for beginnings. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Čo vo filme funguje je vizuál, nápaditá kamera a akčné scény plné násilia, Tadanobu Asano a Džun Kunimura. Títo dvaja si kradnú každú scénu pre seba. Film sám o sebe je ale zbierkou tých najhorších klišé, aké si viete predstaviť. Neznesiteľné decko, príliš sa vážne berúca hlavná hrdinka a motivácie, ktoré od polovice filmu prestávajú dávať zmysel. Vytvoriť si tak silné puto (hlavná hrdinka, dievča) sa skrátka nedá za pár hodín. Nech je situácia akákoľvek. Mary mám rád, ale tu sa jasne ukazuje, že je omnoho silnejšia ako vedľajšia postava. Ako hlavná má svoje limity. Úplný opak Maggie Q, ktorej Protege pracuje s podobnou zápletkou ale ten nadhľad ho robí príjemnejším a zábavnejším. Pôvodne som chcel dať dve hviezdy, ale tá akcia je tu naozaj dobre zvládnutá. Takže slabšie tri. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No asi jsem to mel cekat, po tom, co jsem zjistil, co ma reziser za sebou, ale proste ukazka a obsazeni bylo fajnovy, tak jsem se docela tesil. No a vysledek je lehce podprumernej akcnak s par fajn akcnima scenama, vyjimecne nejakou cool kamerovou vychytavkou a ke konci dementnim a predvidatelnym pribehem. Navic se to mimo akcni sceny lehce tahne, Winstead je fajn, ale moc ji to clovek neveri a Woody je tezce nevyuzitej. Cely to zkratka pusobi jak nejakej uvod tuctovyho serialu, kterej ne a ne chytit tempo a rozject se. Ale za tech par fajnovejch scen a super brutalitu to slabsi 3* da, desna skoda, ze celej film nemoh jet v duchu zaverecnyho prichodu Kate do mrakodrapu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

S ženskými akčními hrdinkami se v posledních letech doslova roztrhl pytel a současná VOD produkce jde tomu všemu hodně naproti. Kate přesně zapadá do škatulky akčních filmů s drsnou hlavní hrdinkou a bohužel i do klasické šablony VOD akčních filmů, přestože na tom není tak špatně jako Old Guard, nebo nedávná Jolt. Příběh jednoduchý, trochu připomínající zběsilý Crank, kdy je hlavní hrdinka otrávena a má pouze jediný den života. Neváhá, bere zbraně a podobně jako v akčních videohrách, likviduje easy NPC, aby se dostala k hard bossovi. Cca prvních 40 minut film docela funguje. Japonské noční neony se jen tak neokoukají a bez větších obtíží vytvářejí poutavou atmosféru prakticky pro jakýkoliv žánr. Mary je také moc fajn a přeju jí do budoucna více hlavních rolí, klidně i v akčním žánru. Překvapivě i akční stránka docela funguje, přestože jsou v choreografii bitek hodně velké rezervy a ženského Wicka opravdu nečekejte, i když by si to tvůrci přáli. Problém je v tom, že po dvou slušných akčních scénách se film doslova zastaví a úplně zbytečně se snaží rozkrývat charaktery jak hlavní hrdinky, tak i její otravné společnice. Nikoho to nezajímá a film to absolutně zbytečně brzdí. Bohužel tato brzda trvá po zbytek filmu a pokud si divák myslí, že vše zachrání závěrečná akce, nestane se tak. Celý závěr je vymyšlen naprosto stupidně, přestože měl asi být vrcholem a hlavně hrozně cool. Představte si, že by Komando končilo tím, že s Arnoldem se na ostrov vydá dalších 20 vojáků, aby mu pomohli zachránit dceru. Tak tenhle pocit jsem měl u závěru Kate, který definitivně pohřbil předchozí dění a já tak musím jít na podprůměrných 40%, přestože to vypadalo na slušnou šedesátku. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Nealkoholický nápoj Boom Boom Lemon, ktorý Kate (Mary Elizabeth Winstead) hľadá , by ste hľadali úplne zbytočne. Je to fiktívna značka vymyslená len pre tento film. (beso74)
  • Členky japonskej heavy metalovej skupiny BAND-MAID si vo filme zahrali samé seba. (beso74)

Reklama

Reklama