Reklama

Reklama

Historický špionážní film je založený na skutečném příběhu britského obchodníka, který byl rekrutován tajnou zpravodajskou službou. Odehrává se v období studené války. Sovětský zpravodajský důstojník Oleg Penkovskij (Merab Ninidze) informuje MI6 o možnosti jaderné války a svěří se s obavami o světovou bezpečnost. CIA a MI6 se rozhodnou, že by bylo lepší nepoužívat špióna, ale obyčejného občana. A tak je podnikatel Greville Wynne (Benedict Cumberbatch) požádán, aby se pokusil pomoci ukončit kubánskou krizi. Má dělat to, co normálně dělá, odjet do Moskvy a hledat obchodní příležitosti. Tak se dostane do pravidelného kontaktu s Penkovským, který ho využívá k předávání zpráv a tajných dokumentů týkajících se sovětských jaderných plánů a raket. Jak napětí kolem kubánské krize narůstá, komplikuje se setrvávání Penkovského v tajných službách a kontakt s Wynnem je prozrazen... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (72)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Courier" je podľa mňa celkom schopne spracovaným filmom. Má svoje nudnejšie momentky, no na druhú stranu vie dobre vybudovať príbeh a prinesie nám skutočne tvrdé finále. Ruské väzenie je skutočne tvrdé. Je to určite zaujímavý príbeh, ktorý je dôležité poznať a je zaujímavé pochopiť jednotlivé súvislosti a udalosti, ktoré možno zabránili tomu, aby v 60-tych rokoch bola tretia svetová vojna - nukleárna. Hoci si občas myslím, že nikto nechce aby sme tu mali nukleárnu vojnu, ktorá by nemala víťazov, tak zaslepenosť moci vie spôsobiť veľa. A že chcel Chruščov zlikvidovať svojich najväčších amerických nepriateľov je pre mňa celkom predstaviteľné. Benedict Cumberbatch je dobrou voľbou do tejto role. Vie svoju postavu predať a je zaujímavé ho mať v role, ktorá funguje ako most medzi Amerikou a Sovietským Zväzom. No najlepšou postavou filmu je pre mňa Oleg Penkovsky v podaní Meraba Ninidze. Excelentná voľba, skvelá postava a v záverečnej scénke ma skutočne dostal. Perfektná momentka je aj návšteva baletu. Čo filmu ale chýba je trošku väčšia údernosť v jeho prvých dvoch tretinách. Niečo, čo by ho spravilo trošku zaujímavejším pre bežných divákov. Lebo počas prvej polhodiny sme dokopy len budovali príbeh. A je to potrebné, no možno by sa našla cesta, ako by to mohlo byť aspoň trošku zaujímavejšie. Každopádne za pozornosť film stojí. A rozhodne ponúka dostatok dobrých momentiek a zaujímavý príbeh. Takže hovorím áno. Hodnotenie: B+ ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zachmuřený snímek beze špetky humoru. Zaujmou snad jen pražské reálie. .      .                           .                                                       .                 .                                                                                                  .                              .                                                                 .                            .                                          . ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává v době , kdy bylo vše jasné. Byl jasný předěl mezi dobrým a zlým, mezi demokracií a totalitou. Věřili jsme , že to tak je a i dnes věřím, že to tak bylo. Bohužel v současnosti to už tak jasné není. Zatímco zlo zůstalo na stejném místě, dobro se nám nějak rozmělnilo a zastřelo. Totiž z kdysi té správné strany teď přicházejí neuvěřitelné zprávy o cenzuře, jen tom jediném správném názoru a potírání toho opačného a dalších totalitních prvků. Děsí mě to, ale stále ještě doufám, že demokracie je silnější a dokáže si najít cestu. Skvělý, silný film o pravdě a lži! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

byl jsem připraven na špionážní drama v LaCarreho stylu a tím The Courier úplně není.Hlavní postavou je tu obyčejný obchodník,jež se nechá "naverbovat" svojí vládou,aby spolu s podobným obchodníkem na sovětské straně propašoval nějaké ty tajné dokumenty.Jakkoliv je zápletka opřená o skutečné události,na filmovém poli nejde o nic nového a Courier - film přesně tak působí.Vlastně jsem měl velmi často dojem,že jedním z cílů tvůrců bylo nijak nevybočit a nepřijít s ničím novým.Z úplného průměru to každopádně táhnou nahoru oba hlavní herci.Jak standardně velmi dobrý Cumberbatch,tak pro mě úplně neznámý Merab Ninidze...60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

BYLA BY TO VELKÁ SLUŽBA PRO VELKOU BRITÁNII. A PRO CELÝ SVĚT…“ ///    Příběh obyčejnýho člověka, kterýho zatáhli do špionáže. A změnili mu život… Film z období Kubánský krize takže na téma – Jak byl zachráněn svět. Fajn podívaná plná skutečnosti a Cumberbatche.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečných událostí. 2.) Zradil jsem revoluci.  /// Thx za titule „zandera“.       /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Jedna z pražských lokací, kde byl film natáčen, je budova Ministerstva dopravy, která ve filmu představuje objekt americké ambasády v Moskvě. Ve filmu se objeví jak pohled na exteriér budovy (byť dodatečně digitálně upravený), tak i pár záběrů z jejího interiéru (včetně záběru na zdejší funkční páternoster). (HonzaBez)
  • Film se natáčel v Praze a Londýně. (Yardak)
  • V čase filmu 20:12, při procházce noční Moskvou, je možno na malý okamžik zahlédnout v levém horním rohu nápis „Kuchyně“ v interiéru restaurace, kolem které postavy prochází. Scéna je natáčená v ulici Rybná v Praze. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama