Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné béčko, které i po tolika letech působí neuvěřitelně svěže. V záplavě hnusných digitálních efektů vyniká Sliz dneska jako třpytící se diamant na Tromavillské skládce. Vizuální stránku dostalo na starost studio Dream Quest Images, což byli po ILM nejproslulejší odborníci v té době (Total Recall jest důkazem). Právě díky nim máme možnost spatřit růžový puding v jeho nejroztodivnějších podobách nebo žracích momentech, kdy dospělého chlapa dokáže narvat i do odpadního potrubí. Nikdy nezapomenu na to, jak jsem si jako cucák pořídil za stovku originální videokazetu a nadšeně jsem jí pouštěl všem kamarádům. Pravda, tohle video-kouzlo se už lehce vytratilo, ale film každopádně stále patří do toho nejlepšího, co koncem 80. let vzniklo. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

remake sci-fi so steveom mcqueenom z 50-tych rokov (a zároveň druhý celovečerák chucka russella - po debutovej tretej nočnej more) dopadol očividne lepšie, než pôvodný film (nevidel som ho, no všetko tomu nasvedčuje); galaktická vraždiaca žuvačka so zabijáckou absorpčnou schopnosťou, ktorá v niektorých scénach vyzerá ako rozďavená vagína, v iných vám pripomenie gigantický prsník, valiaci sa na woodyho allena, je naozaj veľmi jednoduché, schematické, no zábavné a po efektovej stránke veľmi vydarené dielko s nadšenou réžiou, komornou no atmosférickou výpravou a béčkarskými vychytávkami od castingu až po scenáristické zvraty. i love eighties ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Utěsněte okna i dveře!! Nabubřelej "Slizouno-želatin" se na nějakej čásek odklonil ze svý dráhy, aby si udělal zastávečku na naší skromný Matičce. Vybere si k tomu jedno z mnoha tuctových amerických měst, kde se nic převratnýho neděje...zatím. :-) Jenže nastane pěkná mela, když nevítanej celulitiďák začne polykat všechny, co se mu připletou pod jeho chuchvalcovitý tělo. Jen u místního "recyklo-mana", udělá nevím proč.. vyjímku a rozleptá mu jen dolní část těla, nejspíš mu ani tolik nevadí smradlavý nohy, jako spíš, že má místo mozku "plechovku piva".. A proto, udělejte si taky pohodičku u rosolovitě-žbrďoláckýho sci-fíčka. :)) ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $19miliónov║Tržby USA $8,247,943║Tržby Celosvetovo $8,247,943║ Zaujímavé mená Chuck Russell a Frank Darabont sa spojili pri tomto sci-fi projekte a je to tam cítiť. Z béčkového námetu vytrieskajú maximum a po technickej stránke to zvládajú nadmieru slušne. Moment strachu vedia dobre dávkovať, má to dobrý spád. Typovo to dosť pripomenie horor Vec. /60%/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Normální nebo dráždivý?" ,,Dráždivý..." I po letech stále film, na který se dá dobře dívat. Napínavý příběh, padouši, ohrožené městečko a mimozemská hmota, která je stále při chuti. Původní film z roku 1958 je dnes opravdu k pousmání, zaujme snad jen hlavním hrdinou v podání S.McQueena. Remake se ovšem neobvykle vydařil ( jako se například povedla Cronenbergova Moucha). Triky i dnes stále úžasné ( nojo, má stálá slabost pro mechanické efekty) mají na svědomí L.Conway, T.Gardner a Dream Quest Images. Chvílemi připomínají Carpenterovu Věc, hlavně když se objeví chapadýlka či sledujeme torzo zmítající se lapené oběti. Sama hmota není obyčejným slizem, ale připomíná surrealistické klubko vnitřností, které je nadáno neobvyklou rychlostí. Divák je vystaven řadě brutálních scén, kdy vtahnutí dospělého muže do vodovodního odpadu skrze malou kruhovou výpusť je jen jednou z nich. Zábavný film, který předkládá řadu osvědčených klišé, ale při tom nenudí... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Režiséra Chucka Russella můžeme zahlédnout jako diváka v kině. (HellFire)
  • Velká část tekutiny slizu byla vyrobena z methocelu, který je neuvěřitelně kluzký a zároveň slouží k zahušťování mléčných koktejlů. (ČSFD)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama