Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pár minút som mal pocit, že tomu chýba 28 ročný Steve McQueen, ale to za chvíľu prešlo. Zisťujem, že mám pre tieto prerábky z 80. a 90. rokov nejaký zvláštny zmysel a trochu ma prekvapuje, že prečo toto pre väčšinu áno a Carpenterova prekliata dedinka nie, tá sa mi ešte páčila o chlp viac. Je to poctivé a v niektorých momentoch napínavé béčko, ktoré ma potešilo najmä rozdielnym pôvodom slizu oproti antikomunistickému originálu. Russell viac krát vtipne a elegantne použil paralelný strih, Griffith by mal z neho radosť. 70% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

O tom, jak je těžké z takového námětu (hromada vraždícího slizu) vykřesat solidní film, jsem se přesvědčil u originálu za 58-ého. O třicet let později vznikl remake, který vyráží dech i dneska. Z poslední tvorby mám Russella zafixovaného jakožto slušného řemeslníka, ale tohle je neskutečně osobitá filmařina, ve které se našlo místo pro vše, co má správné hororové béčko z osmdesátých let mít. Hromada nekorektnosti (z toho kill-listu padá brada!), nepředvídatelnosti (bezvýchodné situace se řeší bazukou), vynikající charaktery (dobře zahrané) a hlavně absolutně FANTASTICKÉ triky! Ty detaily vražedných útoků by s přivřeným okem bodovaly i dneska. O hromadě hlášek, citací, narážek a pomrkávání na zběhlejší diváky, kterým se doslova plýtvá, škoda mluvit. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Mimořádně zábavné a křišťálově čisté osmdesátkové béčko. Sliz staví klišé na klišé, je zde vlastně vše, co v béčkovém hororu být může, což bych v ambiciózním filmu hodnotil negativně, ale tady jsem slastí až chrochtal. Triky a masky jsou převážně na vynikající úrovni, spoustu scén (kino, kanalizace, nemocnice, telefonní budka) si budu dlouho pamatovat. Moje pětihvězdičkové hodnocení je samozřejmě značně neobjektivní, ale zato od srdce. PS: Chcete-li se bát, sáhněte radši po něčem jiném. Horror movie of the year ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

remake sci-fi so steveom mcqueenom z 50-tych rokov (a zároveň druhý celovečerák chucka russella - po debutovej tretej nočnej more) dopadol očividne lepšie, než pôvodný film (nevidel som ho, no všetko tomu nasvedčuje); galaktická vraždiaca žuvačka so zabijáckou absorpčnou schopnosťou, ktorá v niektorých scénach vyzerá ako rozďavená vagína, v iných vám pripomenie gigantický prsník, valiaci sa na woodyho allena, je naozaj veľmi jednoduché, schematické, no zábavné a po efektovej stránke veľmi vydarené dielko s nadšenou réžiou, komornou no atmosférickou výpravou a béčkarskými vychytávkami od castingu až po scenáristické zvraty. i love eighties ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl a abych pravdu řek, tak po tom ani nějak netoužim, ale tohle je skvělej, zábavnej béčkovej horor, kterej celkem hodně vyniká v nápaditosti i v provedení gore, kdy ten sliz, kterej je něco jako žíravina, dělá s lidma docela solidní krvavý kreace, nicméně tady platí přímá úměra, že čim je sliz větší, tak tim jsou triky horší, ale to u tohohle osmdesátkovýho hororu nevadi a zábava to je po celou dobu fakt skvělá ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Při závěrečných titulcích zazní skladba „Brave New World“ od švédské metalové kapely Alien ze stejnojmeného alba z roku 1988. (ČSFD)
  • Režiséra Chucka Russella můžeme zahlédnout jako diváka v kině. (HellFire)
  • Natáčelo se v malém městečku Abbeville v Louisianě. (HellFire)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama