Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potrhlý a ušlápnutý bankovní úředníček Stanley Ipkiss jednou v noci uvidí z mostu něco ve vodě. Myslí si, že se někdo topí, a chce mu pomoct, ale zjistí, že tam plave nějaké smetí a v něm se chytila podivná zelená maska. Když si ji doma zkusí nasadit, začnou se s ním dít úžasné věci. Vládne nadpřirozenými schopnostmi. Hned toho využije a vyřídí si účty s lidmi z nejbližšího okolí, kteří mu něco provedli nebo ho nemají rádi. Stanley netuší, že na banku, ve které pracuje, se chystá parta mafiánů v čele s Dorianem Tyllerem, který chce ovládnout celou mafiánskou scénu ve městě. Půdu mu připravuje krásná zpěvačka Tina, která Stanleyho okouzlí. Stanley v masce banku vykrade sám. Potom v baru, v němž Tina zpívá, předvede úžasné věci a Tina se do něj zamiluje. Po muži se zelenou maskou jde policie i investigativní novinářka Peggy, která předstírá ke Stanleymu lásku, ale zradí ho Dorianovi. Ten se zmocní masky a s její pomocí si chce vyřídit účty s kmotrem mafie. Stanley se Tině přizná, že muž v zelené masce, který ji okouzlil, je on sám, ale Tina ho miluje i tak a masku nakonec hodí zpátky do řeky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (730)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Zázrak to samozřejmě není a kdyby v celém filmu zůstaly jen scény s nasazenou maskou tak by se jednalo o nejvtipnější film historie, jenže režisér nás prostě musí protáhnout všemi těmi nudnými dialogy, které původně mají dodat postavě hloubku, Jenže jediný efekt, který způsobí je natáhnutí filmu a ztráta veškeré komiky a tempa filmu. Tento film se prostě nebojím pustit si ho několikrát za sebou. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Já tady jen hledám.....masku........... Tina Carlyleová a její příchod na scénu v páté minutě rozhodí určitě nejednoho diváka. I Stanleyho Ipkisse. Mám rád filmy podle komiksových předloh a když přidáte perfektního grimasáka jako je Jim Carrey, je o zábavu postaráno. CITÁT - Zachráním světový mír - nejdřív ale ........... V baru Coco bongo bude živo, nebo mrtvo - záleží na úhlu pohledu. Ve filmu si zahraje i pes. Jmenuje se Milo a hraje ho Max. Úžasný jsou Carreyho oční kontakty s kamerou. Divák tak má pocit, že je součástí děje. Povedené a maskózní. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se Masku pustit jednomu z potomků a sám jsem byl zvědav co po těch mnoha letech co jsem to naposledy viděl, řeknu na to já sám. Dneska je to už fakt retro a asi nejhezčí na tom všem je mlaďounká Cameron Diaz. Na svoji dobu ale celkem zaujmou trikové scény po nasazení masky a pak i některé pasáže, třeba ta před získáním Oscara :-). Když jsem se na konci ptal potomka co on nato, dozvěděl jsem se: ,,Blbost, ale hezký!'' No, a když si stejnou otázku položím já, odpovím v podstatě v tom stejném duchu. :-). Dávám tedy za 3 tanečky s Cam. * * * ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Předlohu filmu, tedy animovaný seriál stejného názvu, jsem jako malý opravdu "žral", takže není divu, že se mi tahle neskutečná úchylárna líbila... Jim Carrey je v té roli výborný, a jak už tu někdo podotkl, nikdo jiný by Masku takhle zahrát nemohl, bez něj by to pravděpodobně propadlo. K tomu přidejme nádhernou Cameron Diaz (až jsem se divil, protože dnes se mi už moc nelíbí) a máme tu 3,5*. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem jako malý viděl asi nejvíckrát. Totální nostalgie. Ohromně na mě zapůsobil a otiskl do mě nesmazatelnou stopu. Co na tom, že původní comics byl oproti dětskému filmu velmi drsný a temný, když ho v ČR nikdo nezná. Fakt jsem se neskutečně bavil a věřim tomu, že bych se bavil i dnes. Erne, přistav náhraďáka! _ Je to veterán. _ They call me Cuban Pete, I'm the king of the rumba beat... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (48)

  • V závere filmu Milo vyskočí a ústami chytá Masku (Jim Carrey) za bradu. Pri doskoku je ale zahryznutý do jej čela. (rador)
  • Ve scéně, kdy tancuje Tina (Cameron Diaz) s Maskou (Jim Carrey) v klubu Coco Bongo, má v některých záběrech Maska na hlavě klobouk a v některých nikoliv. (Novalinda)

Související novinky

Vrátí se Carreyho Maska?

Vrátí se Carreyho Maska?

28.01.2020

Snímek Maska z roku 1994 nastartoval kariéru herečky Cameron Diaz a patří mezi nejikoničtější role Jima Carreyho, celosvětově pak vydělal 351 milionů dolarů na 23milionovém rozpočtu, o to větší… (více)

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

01.07.2010

Gore Verbinski pořád hledá projekt, kterým by navázal na veleúspěšnou karibskou trilogii. Příští rok uvidíme jeho digitálně animovaného Ranga, ale co dál? S adaptací videohry BioShock to kvůli… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama