Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potrhlý a ušlápnutý bankovní úředníček Stanley Ipkiss jednou v noci uvidí z mostu něco ve vodě. Myslí si, že se někdo topí, a chce mu pomoct, ale zjistí, že tam plave nějaké smetí a v něm se chytila podivná zelená maska. Když si ji doma zkusí nasadit, začnou se s ním dít úžasné věci. Vládne nadpřirozenými schopnostmi. Hned toho využije a vyřídí si účty s lidmi z nejbližšího okolí, kteří mu něco provedli nebo ho nemají rádi. Stanley netuší, že na banku, ve které pracuje, se chystá parta mafiánů v čele s Dorianem Tyllerem, který chce ovládnout celou mafiánskou scénu ve městě. Půdu mu připravuje krásná zpěvačka Tina, která Stanleyho okouzlí. Stanley v masce banku vykrade sám. Potom v baru, v němž Tina zpívá, předvede úžasné věci a Tina se do něj zamiluje. Po muži se zelenou maskou jde policie i investigativní novinářka Peggy, která předstírá ke Stanleymu lásku, ale zradí ho Dorianovi. Ten se zmocní masky a s její pomocí si chce vyřídit účty s kmotrem mafie. Stanley se Tině přizná, že muž v zelené masce, který ji okouzlil, je on sám, ale Tina ho miluje i tak a masku nakonec hodí zpátky do řeky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (729)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Podobné šílenosti, které i přes svou záměrnou přepálenost ve všech polohách fungují, se už prostě netočí. Viděl jsem to snad pětkrát a pořád se u toho lámu jako napoprvé. Na svou dobu to nabízí opravdu povedené vizuální efekty, Cameron Diaz je tady ještě použitelná, Jim má dostatek prostoru na přehlídku své ksichtové variace a famózní hudební čísla z toho dělají jednu z největších sázek na jistotu v rámci bláznivých komedií. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Masku jsem viděl ještě na VHSce s původním dabingem a musím říct, že ten druhej s Dejdarem je k blití. Když má člověk naučený hlášky z filmů (většinou u starých klasik, který zná zpaměti) je blbý, když u předabování mění i starý hlášky. Ale k filmu. Maska je parádní komedie kterou táhne neotřelý humor Jimma Carreyho a s jiným hercem bych si jí už asi neuměl představit. Efekty jsou zde výborný, humor mě vždy pobaví a příběh je pěkně vymyšlený. O proti comicsu to není vůbec krvavé a Maska není takovém parchant. Pár podobných scének a některé postavy tu z originálu převzaty jsou, ale jinak je to rodinný film a ne krvavá záležitost. Prostě TOP Jimmových filmů pro mě. 100% :) ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Zázrak to samozřejmě není a kdyby v celém filmu zůstaly jen scény s nasazenou maskou tak by se jednalo o nejvtipnější film historie, jenže režisér nás prostě musí protáhnout všemi těmi nudnými dialogy, které původně mají dodat postavě hloubku, Jenže jediný efekt, který způsobí je natáhnutí filmu a ztráta veškeré komiky a tempa filmu. Tento film se prostě nebojím pustit si ho několikrát za sebou. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií Jima Carreyho. Je to sice občas trochu úchylné, ale to by nebyl Carrey, kdyby to v jeho filmu nebylo. Dobrá komedie, která je natočená podle komiksu. Jako jedna z mála se vcelku povedla. Ještě si pamatuju, jak vysílali v televizii kreslený seriál Maska, ten taky docela ušel. Film pobaví:) 80% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z nejlepších hereckých výkonů Jima Carreyho a ještě k tomu v hezké komedii. Samozřejmě se nejedná o originální komedii, ale zvláštní efekty příběhu hodně pomáhají stejně jako kvalitní obsazení. Jim Carrey je parádní v obou rolích ať už Stanley Ipkisse, tak masky. Cameron Diaz ve svém prvním filmu, tak o takové slečně sním:) Film je celkově úplné klišé, ale já jsem si ho hodně užil. A ano, pes byl také skvělý. Ne, to nebyl já, to byl ten jednorukej! Opět kvalitní dabing. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (48)

  • Obří bílé zuby měly být původně použity jenom pro tiché scény. Jim Carrey (Stanley Ipkiss) se s nimi ale naučil mluvit, takže se staly součástí Masky. (akisha)
  • Režisér uviedol, že bolo mnoho peňazí ušetrených za špeciálne efekty po tom, čo obsadili Jima Carreyho (Stanley Ipkiss). Jeho pohyby boli také flexibilné, že nebola potreba digitálneho vylepšenia. (WalterIK7)
  • Keď Stanley (Jim Carrey) v jednej scéne prichádza domov, jeho nohavice sú suché a čisté. Predtým ale plával v rieke. (rador)

Související novinky

Vrátí se Carreyho Maska?

Vrátí se Carreyho Maska?

28.01.2020

Snímek Maska z roku 1994 nastartoval kariéru herečky Cameron Diaz a patří mezi nejikoničtější role Jima Carreyho, celosvětově pak vydělal 351 milionů dolarů na 23milionovém rozpočtu, o to větší… (více)

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

01.07.2010

Gore Verbinski pořád hledá projekt, kterým by navázal na veleúspěšnou karibskou trilogii. Příští rok uvidíme jeho digitálně animovaného Ranga, ale co dál? S adaptací videohry BioShock to kvůli… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama