Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (125)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tohle je přesná poloha české detektivky, která by měla především stavět na věrohodnosti postav a akčních scén. Také občasné chybování a nedokonalost v práci protagonistů té věrohodnosti pomáhá. V téhle minisérii se mi líbilo skoro všechno. Nevím, jak to Hřebejk dělá, střídá kameramany jak na běžícím páse, ale pokaždé odvedou skvělou práci. Také herci jsou skvělí. Pro mě neznámý Martin Havelka byl brilantní. Jarchovský opět napsal výborný scénář. Myslím, že až čas ukáže, jak dobrou práci odvedli všichni, co jsou pod tím podepsaní. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak je už zvykem u serie Detektivové od Nejsvětější Trojice, opět mizerný zvuk. Huhňání Melíškové, Krobota a občas i jiných je hrozné. Extrémně je to znát v pasáži na konci třetího dílu na lůžku v nemocnici. Tu pasáž jsem pracovně nazval "návštěva kolegy u lůžka s knihou detektivky od Agathy Christie". Tady se opravdu Klára Melíšková dokonale vyznamenává. Super rychlé huhňání mě doslova vtlačilo do pohovky. Tak začínám přemýšlet, zda má paní Klára v pořádku chrup. :-) ..... (sledováno na TV Panasonic Full HD na kabelovém příjmu O2 TV). ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Po Modrých stínech jsme se sešoupli dolu. Hřebejk, naštěstí, upustil od snahy natočit něco mezi krimi a artem, ale slabinou je opět scénář. První dva díly graduje, očekával jsem, že ve třetím bude dlouho arogantní gangster tahat za nitky, dokud ho totálně poldové nerozloží, ale to jsem se šeredně spletl. Gauner cca. po deseti minutách ztratí svoji dementní zpupnost a poté se, snad, již neobjeví po zbytek epizody a to pouze, abychom došli k druhému pachateli, kterého očekáváte od prvních scén prvního dílu. Mělíšková, Krobot jsou výborní. Majer snesitelný, ale jinak... Mrzí mě to, protože jsem si tuhle partu po Modrých stínech oblíbil. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Pět mrtvých psů jsem si kdysi pustil bez znalosti předchozích sérií Detektivů od svaté Trojice a první díl mě nechytl, takže jsem dál již nesledoval. Nyní jsem to napravil v rámci skouknutí celé série a ejhle, jsem unesen. Po Taušově vážnějším tónu v Modrých stínech návrat k trochu odlehčenější notě, neotřelé prostředí ZOO, napínavý děj ... A stejně jako u předchozích případů, ani tady nemůže jít soudný divák mající rád detektivky pod čtyři hvězdičky ... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, hlavně díky prostředí ve kterým se kriminálka odehrávala, marnej nebyl ani námět a ani herecké výkony, trošku jsem nepochopil některé detaily jakože umyslná komika nebo co ? (pád pistole, cikánský policajt co otevřel dveře)... ten film měl nějakou atmosféru, ale tyhle "komický" prvky to byl prostě trapas. Hřebejk šel zkrátka některejma scénama sám proti sobě, ale jinak jo, ty tři hvězdy si to pejsci zaslouží. ()

Galerie (171)

Zajímavosti (13)

  • Někteří herci se ocitli v průběhu příběhu v kleci s živým lvem. Ten byl dle slov režiséra pod narkózou, nicméně i tak bylo natáčení scény náročné. (rakovnik)
  • Chovatel medvědů jezdí na motorce Simson. (Winster)

Reklama

Reklama