Reklama

Reklama

Ragnarök – Konec světa

(seriál)
Trailer 1
Norsko / Dánsko, (2020–2023), 13 h 50 min (Minutáž: 38–55 min)

Hrají:

David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Gísli Örn Garðarsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

V jednom norském městě, které je ohroženo znečištěním a tajícími ledovci, se zdá, že přichází konec světa. Dávné zlo ale dokáže vyzvat na souboj jen legenda. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (79)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

... vyhrává cenu za největší výjeb s divákem ve finále v seriálu, co jsem dosud byl nucen vydýchat ... proto nenávidím seriály ... nejdřív se do něj zakoukáte a říkáte si, jak je to fajn a dobře zabijete víkend a odpočinete si ... ale pak to úplně zjebou a vy koukáte jako opařený a nejste ani odpočatí, protože přemýšlíte, proč to udělali tak debilně ... zabavilo docela bůh-žsky, ale ke konci obr-ovsky zklamalo ... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vypadá to dobře, nejen efekty, ale také scenériemi. Má to místy i nápad, naroubování na severskou mytologii je teď jaksi cool. Ale místy to strašně moc spadá do Twilightu, což nepomáhá. Ale alespoň to má nějak uzavřený konec. Samozřejmě Netflix, takže tak. --- 3,25* ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jak to krásně začalo a probíhalo, tak to skončilo maximálně dementně a je fakt tristní, jak vyjebali s divákem. Kdyby David Alexander Sjøholt méně prostě jen stál a kurva čuměl, mohli se více věnovat příběhu a MOŽNÁ by se v závěru i něco stalo. Jako je to moc příjemné pojetí a původní znění je krásný, ale sakra, to neustálé zírání Davida mě k posrání iritovalo a absolutně nulový závěr vytočil. NIC ale opravdu NIC se nestalo a neuzavřelo. Snad bude druhá serie, kde bude méně zírání a více příběhu. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

@Lunado to vystihl dobře s označením "komorní". Je to velmi zvláštní atmosféra, interakce mezi lidmi též jiná než u klasického amerického seriálu a to je možná důvod, proč se to mnoha lidem nelíbí. Nejsou na to zvyklí. Tak, jak Američan nebude chápat Pelíšky, tak ho moc nebude bavit Ragnarok. Za mě plusové body jak v ozvučení, tak i hereckými výkony. Příběh byl na mě trochu zbytečně "enviromentální", protože to teď "frčí", vadilo mi to o to víc. A určité mínus je pár scén, které prostě nedávaly logiku v jinak vcelku pěkně poskládaném příběhu. Řekněme jen, že kdybych v sobě našel nadpřirozené schopnosti a někomu o tom řekl, kdo bude jen tak kroutit hlavou, že jsem pako, tak mu asi ukážu nějaký důkaz. Ne, že ho nechám přemýšlet o mé narůstající psychické poruše... Budu velmi rád za pokračování. All Hail Lynet 68 % ()

ER 

všechny recenze uživatele

Seriál vyčnívá skloubením legendy (o válce severských bohů s obry) se současnou dobou. Motivem dění je znečištění vody , které řeší středoškoláci norského městečka (variace na Gretu?!). Vše přitom zůstává v rovině klasických vzorců chování a "kouzla" jsou spíše doplňkem životních postojů všech zúčastněných. Z rozjezdu je nutné si na to zvyknout, že se tady nehraje na superhrdinství od začátku do konce,ale že jde o uvědomění si,co chci dělat a přitom se řeší věčný boj dobra se zlem. V rámci stylizace i tento seriál zachovává spíše temnější a plíží vou atmosféru ala severské thrillery,ale nic nepřehání a nechybí pohledné záběry okolní krajiny. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (5)

  • Podle mytologie může mjolnir používat pouze Thor a jeho syn Magne. (Nautilus06)
  • Město Edda, v němž se celý příběh odehrává, je fiktivní. Skutečné město, kde byly natáčeny exteriéry, je Odda nacházející se v Norsku mezi městy Bergen a Stavanger. (Van_Stajpen)

Reklama

Reklama