Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn, i když trochu nevyrovnaný seriál podle povedené komiksové předlohy Joe Hilla. Mísí se tu spousta žánrů, od fantasy přes rodinné drama až k hororu a celé to točí víc než deset režisérů. Tak si představte ten nesourodý guláš. Naštěstí příběh a nápad s klíči je natolik zajímavý a originální, že se seriál vyplatí shlédnout (což je pro leckoho jednodušší, než kupovat šestidílnou komiksovou sérii). Další plus je sympatický casting, kde se mi nejvíc líbila Emilia Jones. Co se týče zábavnosti a kvality, tak nejlépe se u mě zapsala druhá série, která byla opravdu napínavá, nejhůře naopak série třetí, která scénáristicky hodně pokulhávala a měla evidentně nejmenší rozpočet. Celkově je komiks samozřejmě lepší, ale i tak mohu zájemcům a fanouškům Joe Hilla seriál doporučit. Vyloženě mě nezklamal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je možný, že neznalost komiksové předlohy, je pro mě v tomto případě kámen úrazu. Od začátku jsem ale docela pochopil, oč v tomto seriálu půjde, ač to není na první pohled úplně jednoduchá myšlenka. Jen jsem se ale nedokázal nějak zakoukat. Jak tu mnozí zmínili, je to taková nesourodá kombinace dětského rodinného příběhu s něčím, co do té rodinné pohody úplně nejde. Chvílemi dost dětské, chvílemi rádoby teen, pak jako šokující nějakým momentem, ale ve výsledku jsem to po šesti dílech vypnul, protože jsem na tom neviděl zbla zábavného. ()

Reklama

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Na Netflix stylu mnoha podobných seriálů mi začíná vadit to rádoby Young adult mysteriózní zpracování, jakože to je v podstatě pro děti ale zároveň to bereme strašně vážně. Dle mého názoru tento přístup zabil spoustu dobrých nápadů. Novou Sabrinu například. Co je ještě horší, seriály díky tomu poněkud splývají a upadají do průměru. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Fajnová a zábavná pohodovka, která přináší pár fajn nápadů a odkazuje či recykluje jiný nápady, v žánru už dávno existující (hlavně z dílny Stephena Kinga - inspirace otcem se holt nezapře). V některých chvílích podivně nelogický, ale v jiných zase skvěle promyšlený a sebejistý. Závěrečný kombinačky pak docela fajn, ale dle mýho se to dalo natočit ještě trochu líp v tom smyslu, že člověk nemusel tušit vůbec nic - takhle člověk prostě ví. Bóďa rulez. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svěží a velmi příjemná podívaná, která dodržuje základní kameny předlohy. Je to příběh o dětech, ovšem ne pro děti, herci a postavy velmi sympatické a celé je to takové hezky koukatelné. Na tohle jsem se velmi těšil, protože předloha je skutečně perfektní a seriál se i na drobné změny a odklony povedl na výbornou. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)
  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno