Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svěží a velmi příjemná podívaná, která dodržuje základní kameny předlohy. Je to příběh o dětech, ovšem ne pro děti, herci a postavy velmi sympatické a celé je to takové hezky koukatelné. Na tohle jsem se velmi těšil, protože předloha je skutečně perfektní a seriál se i na drobné změny a odklony povedl na výbornou. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť super. Námet bol zaujímavý, fantázii sa nemuseli klásť medze, casting nebol najhorší, ale... ALE to by nemohol byť NETFLIX NETFLIXOM a nenadrbať do toho LGBT, teen, genderideológiu, silenú rasovú rovnoprávnosť a neviem čo všetko, že sa zabudlo na to hlavné, jednotnú identitu, pútavejšie spracovanie, menej vaty a balastu a všeobecne sa jednoducho viac venovať samotnému námetu, ako tomu, ako natočiť niečo, čo bude mať v sebe všetko a tak to bude vlastne vhodné pre každého. Hovno. Mať z každého rožka troška, neznamená mať všetko, ale z každého len troška, takže slabšie tri hviezdy, ()

Reklama

Philipus 

všechny recenze uživatele

Já nevím, čekám vždycky asi moc. Děj byl dobrý, později bylo i vysvětleno, co a jak, což oceňuji. Ale u jiných skvělých seriálů hltám každé slovo, aby mi nic neuniklo. Tady jsem si stihl i uvařit, sjet sociální sítě, číst knížku. Poslední díl byl hrozně předvídavý, Ellie byla jasná vč. závěru. Občas se stalo, že si postavy protiřečily, ale tak to jsou filmové chyby. Předpokládám, ze konec to nebyl a třeba bude druhá série lepší. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Z předlohy jsem nečetl jediný panel, takže moje míra zklamání je asi mnohem menší, než by byla, kdybych komiks četl, přesto zklamán jsem, neboť očekávání jsem měl nemalá. Ovšem právem, neboť potenciál zápletky je ohromný, přišlo mi ale, že v celé první sérii z toho tvůrci nevytěžili vůbec nic, až na pár krátkých momentů. Přesto jsem se docela dobře bavil u každého dílu, stejně tak jsem si ale u každého dílu říkal, o kolik mnoho lepší by to mohlo být. Ani herecky to není žádná hitparáda, za zmínku stojí akorát k sežrání úžasná Emilia Jones, žánrový matador Jackson Robert Scott a Laysla De Oliveira. Ani atmosféru to nemá úplně takovou, jakou byste čekali, je to prostě odlehčená zábava, ve které se všichni chovají hloupě, přesto to v mých očích není špatně, protože mě to bavilo, některé postavy jsem si velmi oblíbil a příběh má do budoucna pořád potenciál na zlepšení. A já bych rozhodně další série rád viděl. Ze Zámku a klíče nástupce Stranger Things nebude ani náhodou ani omylem, přesto si pokračování zaslouží, protože je to vlastně hrozně moc fajn. Vlastně se mi to dost líbilo, škoda té hromady nevyužitých příležitostí. 75%. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn, i když trochu nevyrovnaný seriál podle povedené komiksové předlohy Joe Hilla. Mísí se tu spousta žánrů, od fantasy přes rodinné drama až k hororu a celé to točí víc než deset režisérů. Tak si představte ten nesourodý guláš. Naštěstí příběh a nápad s klíči je natolik zajímavý a originální, že se seriál vyplatí shlédnout (což je pro leckoho jednodušší, než kupovat šestidílnou komiksovou sérii). Další plus je sympatický casting, kde se mi nejvíc líbila Emilia Jones. Co se týče zábavnosti a kvality, tak nejlépe se u mě zapsala druhá série, která byla opravdu napínavá, nejhůře naopak série třetí, která scénáristicky hodně pokulhávala a měla evidentně nejmenší rozpočet. Celkově je komiks samozřejmě lepší, ale i tak mohu zájemcům a fanouškům Joe Hilla seriál doporučit. Vyloženě mě nezklamal. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama