Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť super. Námet bol zaujímavý, fantázii sa nemuseli klásť medze, casting nebol najhorší, ale... ALE to by nemohol byť NETFLIX NETFLIXOM a nenadrbať do toho LGBT, teen, genderideológiu, silenú rasovú rovnoprávnosť a neviem čo všetko, že sa zabudlo na to hlavné, jednotnú identitu, pútavejšie spracovanie, menej vaty a balastu a všeobecne sa jednoducho viac venovať samotnému námetu, ako tomu, ako natočiť niečo, čo bude mať v sebe všetko a tak to bude vlastne vhodné pre každého. Hovno. Mať z každého rožka troška, neznamená mať všetko, ale z každého len troška, takže slabšie tri hviezdy, ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to sice zajímavé a hezky to vypadá, ale ve výsledku jde jenom o nějakou divnou verzi Stranger Things, a na to, že to má dvě řady, tak je ten příběh neuvěřitelně zbytečně roztrhání a propletený nějakými vztahovými nesmysly. Ddalo se to dokoukat, ale už se to muselo proklikávat. No a pak jsem si všiml, že to má ještě třetí sérii. Dal jsem první díl, část 2. a vypnul, protože dávat to celé od začátku a koukat na to zase úplně od píky bych fakt psychicky nedal. Je to docela škoda, potenciál to melo. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Začíná to slibně, hrátky s klíči baví, ale konec mě vyloženě nasral. Neurazilo, ale výrazně nenadchlo. Srovnání se Stranger Things vs. Letopisy Narnie na místě, ale protentokrát bych si vyloženě dal každý seriál/film zvlášť. Zkratkovité, uspěchané, a místy jsem měl pocit, že se chvílemi koukám na teen dramedy, abych za pár minut sledoval fantasy o klíčích. Bylo to zvláštní. Nejlíp hrál Bóďa, který postupem času dostával čím dál méně prostoru. Nina podivná, Tyler nesympatický, stejně tak jeho sestra Kinsley. Finta baví. Škoda, potenciál měly Klíče o mnoho větší, ale drtivě se vyčerpaly na začátku. Ke konci spíš nudily. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech směrech absolutně nezajímavá fantasy, která se pokouší být dalšími Stranger Things. Film se pohybuje někde mezi fantasy s dětskými hrdiny, teen filmem pro mladé a mírným hororem. Bohužel prakticky nic zde nefunguje ani z poloviny a jakékoliv napětí nebo zajímavý děj by člověk pohledal. Po většinu času tak sledujeme hrdiny a jejich traumata z minulosti, což se dá chvilku vydržet ale ne 10 hodin. Hodnoceno na základě první série a vůbec si nedokážu představit, co by mohlo být v té další. Já to určitě zjišťovat nebudu. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

1. série: Začátek a objevování klíčů je super. Tady je vidět invence a hodnocení se blíží vrcholu. Postavy nejsou černobílé a psychologie každého je dobře rozkreslena. V druhé polovině se bohužel trochu vytrácí atmosféra neznáma a když jsou v posledních dílech doslovně vysvětlována všechna tajemství, z nichž většinu už divák odhalil o pár dílů dříve sám, je to trochu zbytečné. A konec už zavání kopírováním konce jakékoliv řady Stranger Things. I přesto je to nadprůměr a solidní 4hvězdičková zábava. 80% ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama