Reklama

Reklama

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka

(seriál)
  • Velká Británie Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer
Velká Británie, 2019, 3 h 7 min (Minutáž: 57–66 min)

Režie:

Mark Lewis

Scénář:

Mark Lewis

Hudba:

Andrew Skeet

Hrají:

Justin Trudeau (a.z.), Luka Magnotta (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Hrozivá videa vyšinutého zločince donutí skupinku amatérských internetových detektivů pustit se do riskantního pronásledování, které je vtáhne do temného podsvětí. (Netflix)

Recenze (102)

Dadel 

všechny recenze uživatele

"Seriál" jsem rozkoukal, protože mě zaujal název a někdo ho doporučoval na fóru, ale vůbec jsem nevěděl, o co jde. Proto jsem po celou první čast prožíval velký vztek, protože násilí na kočkách nesnáším a pachatelům bych přál dlouhou trýznivou smrt. Zároveň jsem doufal, že celý film je jen nějaká mystifikace, tak jsem po první části začal googlovat odpověď na otázku WTF. V důsledku toho byly další dvě části už mnohem obyčejnější, protože jsem si jednak vyspoiloval většinu faktů, jednak šlo už o tradičnější dokument, protože hlavní roli přebrala policie a internetoví aktivisti ustoupili do pozadí, a jednak mi násilí na lidech dělá mnohem menší problém než na koťátkách. "Seriál" ve mně zanechal spíš pachuť, vůbec neměl vzniknout, protože tomu narcistnímu úchylovi určitě udělal velkou radost. Měl by se užírat ve vězení a svět na něj zapomenout. Navíc hodina a půl ve formě filmu by stačila, jako "seriál" je to trochu přepísknuté. A ten název mi teď po zhlédnutí připadá dost dětinský, neuctivý a bulvární. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jasně, že si to Netflix trochu ohnul tak, aby z toho internetoví nerdi vyšli jako hrdinové. Co je ale na "...koťátkách" fascinující a děsivý, je ta precizní zmapovanost. Digitální stopa poslepovaná a doplněná o záznamy z pouličních kamer. Snad v životě jsem neviděl dokument, který by diváka provedl celou časovou osou od začátku až po konec a neztratil ho nikde po cestě. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce kamery, výběr lokací i střih. Dramaticky, zejména v prologu, je to hodně americké v tom smyslu, že v některých případech dělají z komára velblouda. Hlavním tahákem pro mě byl internetový hon skupiny internetových slídilů a identifikace ústřední postavy ve videích. To bohužel pořádně vydrželo zhruba díl a půl, pak se z toho stal klasický dokument o vrahovi (díky CCTV kamerám a zájmu se zviditelnit už nebylo příliš obtížné hledat, kde se nachází). Napětí do poslední minuty bylo stále a závěr byl dostatečně odlišný od předchozích dílů, takže bylo pořád na co koukat. To kouzlo z prvního dílu, které je dobře vidět třeba i v sáze Shia LaBeoufa a jeho vlajky s nápisem He will not divide us, se už ale nevrátilo. Celý případ je v některých smyslech dost absurdní - zejména pár vodítek v případu. Ačkoliv se dočkáme rozuzlení, v každém díle se najde minimálně jeden detail, který bych rád viděl rozvedený dále. Dokument se však místo toho zaměřuje na klasický útěk před zákonem. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že jsem tuhle věc tak dlouho odkládala. Po velmi dlouhé době dokument, který má spád, zbytečně se nenatahuje stopáž zbytečnými fakty a promluvy zdejších aktérů jsou rázné, zajímavé a úspěšné v tom navodit divákovi wow efekt. Jasně, je to asi trochu zdramatizované tím, že se veškerá pozornost soustředí na amatérské internetové detektivy a profesionální práce se trochu opomíjí, ale v tom právě tkví jedinečnost tohoto dokumentu. Zobrazují se zde totiž události, kterým člověk neuvěří, dokud o nich opravdu nemá důkazy. A to je další silné eso tohoto super projektu: autentičnost. Většinou divák jen slyší a málo toho vidí. Tady je vyprávění ale podrobně doprovázeno a ilustrováno videozáznamy, fotografiemi, internetovými příspěvky a provádí diváka opravdu od začátku až do konce bez přeskakování a mezer v událostech, a proto má tak úžasné tempo. Jediný polomínuskový bod by se tu dal vidět ve faktu, že se tu ty toxická vražedná videa neukazují explicitně, ale když se jedná o zvířata, je to vlastně spíš přínosem a díky tomu je to dostupné i pro širší skupinu diváků nebo slabší povahy. Na Netflixu určitě povinnost vidět. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na to, jak "postupně" graduje činnost neznámého člověka na netu, kdy se jen potvrdilo "pravidlo", že u zvířátek to nejčastěji začíná....Co mě ovšem mrzí a je to i pochopitelné, že dokud se nestane něco "většího" (myšleno lidské tělo), tak nezmůžou téměř nic...Tenhle dokument mě hodně bavil :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Luka je na fotce s přáním své matce podepsán jako Eric. Je to proto, že se narodil jako Eric Clinton Kirk Newman. V roce 2006 si však změnil jméno na Luka Magnotta. (Muffino)

Reklama

Reklama