Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Trhala fialky dynamitem je pro mě osobně stravitelnější než příšerný Slunce, seno, erotika. Je vlastně docela škoda, že se tahle střešněná pitomá komedie nedočkala pokračování. Je to sice šíleně hloupý a trapný, ale pro mě je to takový trochu guilty pleasure. Jen ta cuchta, co skončila s básníkem, by si zasloužila vylískat! ()

Columbus 

všechny recenze uživatele

Spatlanina, na kterou se pokud jde v TV, vzdycky rad podivam. Jsem totiz skodolibej a rad se divam, jak se tam cela plejada nasich slavnych jeden po druhem ztrapnuje. Prijmout roli v tomto... ehm... nevim co, mohli totiz prijmout pouze pod vlivem ne uplnku, ale silnyho opiatu. Kdyz se probudili, mavala jim obezni Ruzickova z pocmaranyho autobusu. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie je tak krásně pitomá, že se ani na ni nemůžete zlobit. Amatérská režie zajímavý nápad s cestovkou doslova pohřbívá, ale herci si to užívají a z tupého scénáře přece jen několikrát vydolují vtipnou hlášku. Růžičková a spol. rozdávají dobrou náladu a ještě se přitom projedete po celkem atraktivních destinacích. 50% ()

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film musel vzniknout, aby nikdo nezapomněl, jak to tehdy v devadesátých letech vypadalo. Nekonečné možnosti, obrovská touha podnikat, ale i prospěchářství, šméčka a hrůzostrašný amatérismus. To poslední vystihuje i samotný film. Špatné je všecko a kapitola sama pro sebe scénář. Povedené vtipy jsou snad tři a zbytek času jsem strávil kroucením hlavou nad tou křečovitou zoufalostí. Heleně Růžičkové patří obdiv za elán, se kterým se role chopila. Tím ovšem neříkám, že zahrála nějak zázračně. Lubomíra Lipského mi naopak bylo skoro líto. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Tento film je zrcadlem naší vlastní ubohosti a hlouposti. Ano, proto se nás tak moc osobně dotýká a některé z nás to dokonce pobuřuje a uráží. Tento film jasně ukazuje tvář naší ubohosti a malosti, kterou v nás po mnoho let pěstoval "soudruh". Prostě a jednoduše: "vstupujeme do vyspělé Evropy a máme přitom holé prdele a ještě nám to někdo ukazuje v plné kráse"!! No tohle když nás neurazí, tak co tedy jiného? Že? Buďme tedy nad věcí a zasmějme se své vlastní hlouposti. Dokážeme tím sami sobě, že jsme schopní sebekritiky a že vlastně ten film o nás ani není. /je zajímavé, že film tolik zesměšňující naši naivitu (ne)financoval podnikatel Rudolf Hošna, který údajně, jak víte či nevíte, sám svou ubohost prokázal tím, že naivním hercům a ostatním tvůrcům nezaplatil honoráře a ti byli nuceni domáhat se svých práv soudní cestou - prostě byly toho plné noviny. A vy? ... Vy si udělejte vlastní názor/ ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Mezi Pařížany, kteří pozorují pomalovaný starý autobus a prezentaci Karafiátovic cestovní kanceláře, je i naivní malíř a cestovatel Libor Vojkůvka, autor malůvek na autobuse. (Ganglion)
  • Film navštívilo v kinech 736 221 diváků a vydělal 12 220 454 Kč. (Pumiiix)
  • Ve scéně, kdy chce Jožin Karafiát (Jiří Růžička) zaplatit v hotelu za ubytování svých francouzských klientů, řekne pokladní 4 dvoulůžkové a jeden jednolůžkový pokoj. Francouzů však bylo deset. (Investman)

Reklama

Reklama