Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

Elleannie 

všechny recenze uživatele

No, nechápu tolik odpadů a celkově takové nízké hodnocení.. Už v obsahu je napsáno, že to je ztřeštěná podívaná, takže troška trapnosti se tam očekává. Viděla jsem to několikrát a pokaždé se mi to líbilo. Je to přesně ten typ komedie, nad kterou se nesmí moc přemýšlet, ale jen se bavit. Jistě, není to pro všechny, ale já se na to klidně podívám znovu.. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Hodně jednoduchá porevoluční podnikatelsko-cestovatelská komedie, která sází především na oblíbené tváře matky a syna Růžičkových, z nichž se zejména prvně jmenovaná postará o spoustu hlášek a vtipných situací. Příběh je extrémně jednoduchý, absolutně postrádá jakékoliv dramatické prvky či nějaké dějové složitosti. Scénář je poměrně dost hloupý, dialogy jsou místy jak z jiného vesmíru. Postavy jsou vesměs takové nijaké, nejvíc mě bavil Roman Skamene a samozřejmě Helenka Růžičková, která se jako vždy snažila vytvořit divákovi úsměv na rtech, i když jí to popravdě moc nevyšlo, jelikož ve filmu těžce převládají trapné a nelogické scény. Velká škoda, mohla to být zajímavá a vtipná komedie. Takhle můžu prakticky hodnotit jen pár povedených fórů, chytlavou hudbu a vždy skvělou paní Růžičkovou. 2/10. ()

Reklama

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Ja jsem se bavil a film dokoukal.Libi se mi ze si film na nic nehraje a o nic se nesnazi. Jedinym poslanim filmu je rozesmat lidi,kazda veta,kazde slovo kazda vymena nazoru mezi protagonisty je pokusem o vtip pokusem nas rozesmat a ta snaha si myslim zaslouzi pochvalu.Nemuzu sice rici ze jsem se drzel za bricho od zacatku do konce a ze branice mne bude bolet jeste zitra,ale u mne tento film svuj ucel splnil.Jedna se o velice neagresivni film.Pro mne nejlepsi byl pan Kostelka. ()

GilEstel odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je nechutná slátanina, která nabízí přehršel hloupého vtipu spolu s filmařskou negramotností a prezentací nevkusu. Je zde cítit jakási snaha svést se na úspěchu filmové trilogie Slunce seno. Ale kvalitativně jsme zde o několik úrovní níž. Troška sám před časem prohlásil, že za jedno z největších svých prokletí považuje tento film, protože někteří neznalí lidé mu ho připisují, ačkoli s ním nemá nic společného. A to prosím zaznělo z úst režiséra Kameňáků a Babovřesek. To už je vypovídající samo o sobě. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Dokonce i Helena Růžičková přiznala, že na place už nebyla taková pohoda jako třeba u trilogie z Hoštic. Je to vidět. Skutečně nechápu, jak mohly ty porevoluční komedie tak strašně "zdementnět". Je to k zaplakání a tím mám na mysli hlavně herecké výkony a "vtipné scény", které jsou okatě trapné. Řekněme, že to mohlo být ještě horší, to však není pádný argument, to je jen konstatování jako úcta k některým hercům. Hlavně za ně se hodí dát ten jediný bod.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy chce Jožin Karafiát (Jiří Růžička) zaplatit v hotelu za ubytování svých francouzských klientů, řekne pokladní 4 dvoulůžkové a jeden jednolůžkový pokoj. Francouzů však bylo deset. (Investman)
  • V knize "Rozmarná léta českého filmu" je vzpomínáno: "Na place se děly neuvěřitelné věci. Režisér musel do filmu dostat producentovu vilu, takže se dopsala scéna, jak jede autobus, pomalovaný obrázky Libora Vojkůvky, do Brna a ve švenku se kamera na tři vteřiny zastaví pohledem na vile. Potom se musela při natáčení v Paříži do filmu narychlo obsadit producentova milenka, a když tento zjistil, že jí režisér svěřil jen roli němou, zakázal režisérovi přístup na produkční porady. Potom se zjistilo, že podle smlouvy mají Jiří Růžička a Helena Růžičková stejně velké role, tak se rychle dopsala scéna jízdy králů, v níž měl jet Jiří na koni, ale pak se zase zjistilo, že ho žádný kůň neunese..." (NIRO)
  • Vekslák (Roman Skamene) jezdí ve voze Audi 90 Coupé cabrio, vyráběném v Německu v letech 1991 až 1996. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama