Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spousta rodin, jež se potýkají se zoufalým nedostatkem času, vidí v nejnovějších robotech s podobou milých babiček přímo ideální řešení nepříjemné situace. Elektronickou babičku totiž mohou naprogramovat na domácí práce, nákupy, výchovu dětí či na další užitečné činnosti a tím ušetřit hodně drahocenného času i peněz. Vynález se stal velmi záhy hitem. Každá lépe situovaná rodina si ho už pořídila, jen Loudovi stále zápasí s každou minutou. Přestože vůbec nic nestíhají a nemají téměř žádný volný čas, hlava rodiny je neoblomná žádný robot nepřekročí práh jejich domu. Jenže atmosféra u rodinného krbu houstne. Tchyně odmítá hlídat děti a vypomáhat v domácnosti, manželka je den ode dne kyselejší a poslední ranou do zad se stává návštěva sousedů, kteří nehovoří o ničem jiném. Je rozhodnuto. Zdeňkova žena Jarmila vítězoslavně objednává model Róza 350 GLS. Nová babička sice vypadá staromódně, ale zato je velice výkonná. Od chvíle, kdy ji technici Biotexu zapojí, se už Loudovi nemusí o nic starat. Róza den co den myje nádobí, uklízí, vaří cizokrajná jídla a snaží se seč může, aby celá její rodina žila zdravě. Navíc je naprogramována tak, že svou rodinu fanaticky miluje. To však v praxi znamená nelítostnou válku s babičkou sousedů. Během bojů s elektronickou sokyní nejprve dojde na popelnice a okna, ale záhy obě přistoupí k tvrdším úderům, jejichž cílem je naprostá likvidace nepřátel... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná satira na susedské a rodinné vzťahy v období socializmu a nekontrolovateľný technologický pokrok. Niekoľko vtipných hlášok a dobre nakrútených scén. Lenže od začiatku je jasné, ako sa to celé bude vyvíjať a dnešnému divákovi tak okrem dobových reálií nemá film veľa toho čo ponúknuť. Ale osobne som sa bavil na mnou vytvorenej paralele so Simpsonovcami, kde je Lábus zase manželka a dedo Abrahám je niečo ako pravý opak Rósy. Zaujímalo by ma, či film videl Isaac Asimov a ak áno, aký mal naňho názor. Ale asi nevidel, že... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Mám vás ráda!" Kdo by si pomyslel, že tato nevinná sentence, zurčící na rtech dobrotivé babičky, může znít stejně zlověstně jako "Hasta la Vista, baby!" Inu, je to tak. Babičky dobíjejte přesně je velmi výstřední film a jakožto takový neměl u nás velkou naději na úspěch (viz třeba Happy End). Zato je přesnětím druhem filmu, kterému se říká kultovní.Velmi úzká skupinka lidí si ho velmi oblíbí. Například já. :-) Babky mají docela chytrý scénář (Jiří Just napsal např. stylovou pohádku S čerty nejsou žerty), GE-NI-ÁL-NÍ obsazení (And Oscar goes to... Libuše Havelková!) a není to žádná "hřejivá čecháčkovská člověčinka", ale chvílemi docela psycho. Budete si asi ťukat na čelo, ale jediný český film, u nějž cítím duchovní spřízněnost, je Choking Hazard. Báby jsou ale lepší. 80% ()

Reklama

pipapa 

všechny recenze uživatele

Pokus o komediální scifi-horor se vůbec nepovedl. Nezáživný děj se trochu rozhýbá až na konci, když se babičky-roboti vymknou veškeré kontrole. Velmi překvapivé až podivné, že cenzura té doby ponechala bez povšimnutí odpornou scénu s oběšenou kočkou!!! Film, na který velice ráda a rychle zapomenu, i když varování, které nám film sděluje, je velmi důležité a čím dál aktuálnější = technika vs. člověk a nebezpečí s tím spojené! ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Je to taková nastřelená, nedotažená a sorelou zatížená pitomina. Proč si manželé prostě nenajmuji normální hospodyni, která by vyšla určitě levněji než andorid "nejlevnější babička stojí dvakrát tolik co nejluxusnější auto". Takové buržoazní pokleslosti se navzdory režimu objevily třeba v mnohem lepším filmu "V podstatě jsme normální". ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Rozhodně celkem milé a rozkošné. Libuše Havelková byla přímo kouzelná babička, ovšem jen na první pohled! Viděla jsem to jako malá a moc se mi to líbilo a teď, po tolika letech, jsem se rozhodla podívat podruhé. Originalitu filmu rozhodně upřít nemůžu, umělé babičky jsou pro nenáročnou sci-fi komedii vskutku skvělý nápad. Nejlepší to bylo ke konci, když Carmen hledala děti a babičkovský souboj. To už byl pořádný horor. :-) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (7)

  • Vilová čtvrť se nachází v Radotíně. (Haniczka)
  • Veľkú časť prípravných prác zabralo hľadanie lokácií, väčšina deja sa totiž mala odohrávať medzi tromi susednými vilkami a iba časť mala byť realizovaná v ateliéri. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Námetovou predlohou filmu bola poviedka vytlačená v novinách, ktorej autorom bol amatérsky spisovateľ Zdeněk Hřebík. [Zdroj] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama