Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (170)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Po Jáchymovi asi nej Sobotův film. Jeho kreace a přeřeky jsou prostě skvělé. V tomto je prostě nenapodobitelný a je škoda, že se projevil v tak málo filmech. I tento snímek splňuje mou normu pro oddech, až na ty písničky, ty ve filmu moc nemusím. Přesto jsem film viděl mnohokrát a doufám, že ještě uvidím. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Scénáristický nápad vytvořit příběh o hudebním skladateli, který píše hity jen v okamžiku, kdy je k smrti vyděšen, je zábavný a netradiční. Obsazení Luďka Soboty a Heleny Vondráčkové do hlavních rolí působí na první dojem dost nesourodě, ale nakonec nevadí, i proto, že Vondráčková je docela slušná herečka a Sobotovu sterilně koktavou nesmělost vyvažuje drsnost a vtipnost tria Nárožný, Šimek, Menšík. Co je však na hranici snesitelnosti, to jsou samotné písně, které hudebník pod nátlakem skládá. To se fakt nedá poslouchat a úsměv pobavený se rychle mění v útrpný. Samohrajková primitivní hudba je navíc doplněna ještě tupějšími texty (nejstrašnější je asi ta, v níž hnije chmel, či co). Scéna, která pobavila: Mydloch (Nárožný) si sype z okna uhlí do svého kabrioletu, poté, co ho strčil cvičící Sobota:-) ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Na této výrazně průměrné české veselohře upoutá mimo nesporně komický náboj, který do ní vložil režisér Rychman, skutečnost, že je hodnověrným dokumentem o činnosti Grosmannových semaforských pokračovatelů. Podařil se v ní i svého druhu zázrak: zpěvačku Helena Vondráčková, hraje-li zpěvačku Helenu Vondráčkovou, se mění v přijatelnou a místy i skousatelnou slušnou herečku. Je to svěží dílo, které potěší přesto, že nezanechává za sebou hlubší stopu. Patří při porovnání s obdobnými filmy té doby (ROMANCE ZA KORUNU) k tomu výrazně lepšímu. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že většina účinkujících herců a Hulena Čuráčková účinkují zásadně v podřadnějších a kvalitativně mnohem horších kouscích, lze tento pokus o muzikálovou komedii považovat za víceméně povedený. Ve skutečnosti je to ale strašlivé padílo, kterým se soudruzi snažili ukázat, že hvězdy jsou jen lidé a hvězdy, jak je to jejich řemeslo náročné. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Sobotu nesnáším a je to hlavně od těch dob jeho jéhehe ehehe debilů ze sedmdesátejch. Tehdy to táhli v divadle s Nárožným a Šimkem, tak se jistě nabídlo protáhnout je filmem. K tomu fešná Helenka, pár písní o ničem a máme tu krásný normalizační film (pardon komedii) , u kterého si pracují oddychnou. Samozřejmě se na to dívat dá, ale nějaký hlubší zážitek od filmu nečekejte. Je to taková konzerva z té doby. Dvě Matonky bez příchuti. * * * ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Název filmu Jen ho nechte,ať se bojí vysloví Petr Nárožný (Mydloch) ve 39. minutě filmu. (M.B)
  • Slávek Šimek se velmi bránil hrát ve filmu. Že není herec a že má rád svůj klid atd. Až ho pak přemluvili kolegové Nárožný a Sobota, aby prý měli aspoň vzpomínku, že spolu dělali. A tak souhlasil. (cariada)
  • Mašinku, ve které jezdí Petr Nárožný, natírali černým pivem, aby měla větší lesk. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)

Reklama

Reklama