Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (170)

Garch 

všechny recenze uživatele

Rok 1977 byl na rozmanitost a množství výborných českých komedií neuvěřitelně úrodný: Adéla ještě nevečeřela, Zítra vstanu a opařím se čajem, Což takhle dát si špenát, Ať žijí duchové, Jak vytrhnout velrybě stoličku... Jen ho nechte, ať se bojí, hudební komedie Šimkovy části divadla Semafor, je jen kousek pod nejlepšími, ale i tak, 90% jí patří. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Texty písní jsou tak pekelně pitomé a kýční, že je nespasí solidní hudba, ani zpěv HV. Bohužel je jimi prodchnut celý film. Ale ani bez jich není JHNAB žádná pecka. Humor občas zůstává jakoby napůl cesty mezi Svěrákem a typicky socialistickou tvorbou té doby. Což není ostrá kritika, protože pořád jde o lepší komedii, než je většina současných nevtipností. Ono s takovým obsazením, vysloveně špatný film ani udělat nešlo. Ovšem ve srovnání s geniálním Jáchymem, kterému se divák neubrání, jde o poněkud matný kousek. ()

Reklama

jakoby 

všechny recenze uživatele

Ceska hudebni komedie rezisera L.Rychmana, vypravejici o mladem nesmelem a neprubojnem hudebnim skladateli a o trampotach na ceste za pisnickami.Hrdina se nahodnymi a pak i zamerne organizovanymi zapletkami dostava do situace , ze sve pisnicky sklada vzdy po proziti nejakeho soku. Ale jednou se toto "sokovani " prezenea pak maji vsichni kolem co delat, aby vyvazli se zdravou kuzi. Filmovy tyden ! 1977. Nelibilo se mi. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

komik Luděk Sobota mi přišel jako taková částečná napodobenina Pierra Richarda, taková ta milá roztržitost, ale jinak von má ještě to svoje mumlání a skoro koktání a pak všelijaký náhody a smůly kolem, no, nevim, je to taková milá komedie..francouzský inspirace tam jsou znát..Vondráčková působí ještě tak mile a přívětivě...no a zas až taková sranda to není.......no.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já mám české komedie rád, už jsem to párkrát psal a ještě párkrát napíšu. Osobně chápu, že má komedie nízké hodnocení. Jsou v naší historii lepší. Například H. Vondráčková podala i kvalitnější výkony než zde. Také Miloslav Šimek zkrátka není bůhvíjakým hercem. Naopak Vladimír Menšík opět potěší. Písničky jsou slabší, ale o tom přece film není. Písně píše hlavní hrdina a celý snímek je komedie, takže i songy mohou být slabší a je to vinou děje ne toho, že by je tak slabo napsali autoři schválně. Alespoň myslím. Já ale dávám uvedené hodnocení z několika důvodů. Tak za prvé, vtipných scén a momentů jsem tam našel dost a ne že ne. Druhý důvod je jasný: Vladimír Menšík. Nedá se zapomenout na jednu z jeho mistrovských ukázek herectví, ve kterých zase exceloval. Byla to chvíle, kdy si ho Šimek a Nárožný vzali stranou a Šimek se ho ptal, zda by snad mamince nepodal kapky, kdyby je potřebovala. „No dovolte...co si o mě myslíte? Copak jsem nelida, abych nedal mamince kapky?" Při téhle větě a tomu, jak to zahrál skoro pláču...ale smíchy. V úvodu jsem si stěžoval na Šimkovo herectví. Ale je třeba ho i Nárožného chválit. Všimněte si, jak v jedné ze závěrečných scén hledají oba okno, kterým by vylezli ven. V tu samou chvíli ale hasiči do obou oken stříkají vodu. A dvojice je proudem zasažena. Oba padají, znovu se zvedají a zase padají. A u toho doslova brblají zdánlivě neslyšitelné větičky. Je to umění improvizace a nápaditosti, co v těch několika vteřinách předvádějí. A já se zase usmíval. Takže ne, neřekl bych, že je to tak špatná komedie. Zkrátka jen není tak dobrá. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Všechny písně v podání Heleny Vondráčkové vyšli později na gramofonových deskách. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Obec s názvem Komušín, kam jezdí Aleš Brabec (Luděk Sobota) za maminkou, opravdu existuje, nachází se u Horažďovic v okresu Klatovy. (M.B)
  • Brabec (Luděk Sobota) jezdí na skládacím kole bulharské provenience Balcan Bulgaria Torpedo. (sator)

Reklama

Reklama